Formand: Det bliver ikke nemt at finde Det Kongelige Teaters nye chef

Jagten på en ny teaterchef er gået i gang. Men det bliver ikke nemt at erstatte Morten Hesseldahl, siger bestyrelsesformand.

Det Kongelige Teater slog sidste år - trods økonomiske besparelser - rekord med over 800.000 publikummer til teatrets forestillinger. Men de seneste år har ikke været uden udfordringer. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

I dag mødes bestyrelsen på Det Kongelige Teater for at drøfte, hvordan jagten på en ny teaterchef skal foregå.

Og bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen er ikke i tvivl: Det bliver svært at finde en erstatning for Morten Hesseldahl, der forlader teatret til fordel for en direktørstilling på forlaget Gyldendal.

- Jeg har haft et fremragende samarbejde med Morten Hesseldahl, som, jeg synes, lige præcis repræsenterer noget af det stof, som en teaterchef skal være gjort af, siger Lisbeth Knudsen og forklarer:

- Det er en robusthed, et kulturpolitisk fundament at stå på og nogle stærke ledelsesværdier og synspunkter på, hvordan ledelse skal udøves.

Morten Hesseldahl forlod i 2014 en stilling som kulturdirektør i DR for at sætte sig i chefstolen på Det Kongelige Teater. Nu skifter han til forlaget Gyldendal. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Søger en chef med mange talenter

I dag skal bestyrelsen diskutere, hvad det er for en profil, teatret skal gå efter. Her kommer nogle af de egenskaber, som Morten Hesseldahl besidder som leder, til at være noget af det, de vil kigge efter, siger Lisbeth Knudsen.

Heriblandt en et kulturpolitiske fundament, evnen til at stå ved en strategi og det at kunne lede en mangfoldig organisation, hvis arbejde politikerne også altid vil have meninger om.

Det er vel ikke så let at finde sådan en mand eller kvinde, fordi man skal kunne så mange ting?

- Ja, for teatrets organisation er jo sådan, at vi har tre stærke kunstneriske chefer. Vi har en chef for skuespillet, en for operaen og en for balletten, som gør det fantastisk, og som hver især driver den kunstneriske udfoldelse inden for de forskellige kunstarter.

- Så teaterchefen skal sørge for, at den ledelsesgruppe binder tingende sammen og arbejder godt sammen på tværs, og at teatret som sådan kommer til at fremstå som en helhed, og at man i ledergruppen fungerer godt. Og det er faktisk en ret stor opgave.

De seneste år har Morten Hesseldahl desuden haft ekstra udfordringer at kæmpe med, siger bestyrelsesformanden.

- Han har været teaterchef i en periode, som bestemt må siges at være udfordrende. Der har været nogle nye økonomiske rammer, der skulle implementeres – ikke uden vanskeligheder – og der har været en fornyelsesproces internt, som skulle gennemføres, og hvor vi ikke er færdige endnu.

Lisbeth Knudsen - her i Operaen - er bestyrelsesformand på Det Kongelige Teater. Hun har været glad for samarbejdet med Morten Hesseldahl, men skal nu ud og finde hans afløser. (Foto: © Sara Gangsted, Scanpix)

Håber på en hurtig afløser

Det er da også noget, som Morten Hesseldahl selv er ganske godt tilfreds med, at han er lykkedes med.

- Det Kongelige Teater er et fantastisk sted at være. Jeg synes, der er mange ting, der er lykkedes de sidste fire år med at få sammenhæng i økonomien, moderniseret organisationen og ikke mindst gjort Det Kongelige Teater til en destination for flere danskere end nogensinde før i teatrets historie, siger Morten Hesseldahl.

Morten Hesseldahl tiltræder sin nye direktørstilling hos Gyldendal senest 1. maj, så der venter Det Kongelige Teaters bestyrelse nogle hyppigere møder den kommende tid i jagten på en ny teaterchef.

- Jeg håber, det kan lykkes for os at agere forholdsvis hurtigt, sådan at der ikke kommer til at opstå et vakuum. Der er heldigvis en meget dygtig ledergruppe, så jeg er sikker på, at der ikke er noget, der går i stå i den her periode, siger Lisbeth Knudsen.