Forsangeren for The Cranberries er død

Dolores O'Riordan døde i dag pludseligt i London. Hun blev 46 år.

Forsanger for The Cranberries Dolores O'Riordan ses her for 17 år siden. (Foto: FERRAN PAREDES © Scanpix)

Forsangeren for det irske rockband The Cranberries, Dolores O'Riordan, er død i en alder af 46.

Bandets publicist, Lindsey Holmes, siger ifølge flere medier, at sangerinden døde pludseligt i dag i London, hvor hun var i gang med at indspille sin musik.

Sangerinden døde angiveligt på sit hotel, men årsagen er endnu ikke kendt i offentligheden.

London Politi har her til aften bekræftet, at de lidt efter klokken ni i morges fik besked om, at en kvinde i 40'erne var død på et hotel i hovedstaden. Politiet behandler ifølge AP hendes død som "uforklarlig".

The Hilton Hotel i Londons kvarter Park Lane har bekræftet, at en af deres gæster er funet død, skriver AP.

Lindsey Holmes siger til nyhedsbureauet RTE, at Dolores O'Riordans familie er "knust".

- Familiemedlemmer er knust over at høre nyheden og har bedt om privatliv i denne svære tid, siger hun.

Stjerner i chok

Irlands præsident Michael D. Higgins skriver i en udtalelse, at Dolores O’Riordan og The Cranberries havde "en kæmpe indflydelse på rock- og popmusikken i Irland og i udlandet".

– For alle jer, der følger og støtter irsk musik, irske musikere og kunstnere, er hendes død et stort tab, lyder det fra præsidenten ifølge RTE.

Flere musikere har også kommenteret på O 'Riordans død, heriblandt den irske sanger Ronan Keating‏.

- Jeg er i total chok over nyheden om Dolores O 'Riordan, et særligt talent og dejlig sjæl. Jeg beder for hendes familie og kære, skriver han på Twitter.

Også sangeren Brian Mcfadden er chokeret over det uventede dødsfald, skriver han på Twitter:

- Jeg kan ikke fatte, at Dolores O'Riordan er død. Ikonisk vokal og en dejlig kvinde. Jeg havde æren af at synge med hende for Pave John Paul i Vatikanet for mange år siden.

Her ses Dolores O ' Riordan under en The Cranberries-koncert i Polen maj sidste år. (Foto: MACIEJ KULZYNSKI © Scanpix)

The Cranberries fik et internationalt gennembrud i 1990'erne med hit som "Zombie" og "Linger". Bandet har flere gange spillet koncert i Danmark, blandt andet på Roskilde Festival i 1995. Mellem 2004 og 2009 tog rockgruppen en pause, og i mellemtiden nåede O' Riordan at udgive to soloplader.

O'Riordan blev i 2014 tiltalt for at overfalde tre politibetjente og en stewardesse i et fly på vej til Irland fra New York. Hun tilstod overfaldet og fik en bøde på 44.600 kroner. Magasinet Rolling Stones skriver, at hun tidligere er blevet diagnosticeret med bipolar lidelse.

Rockbandet udgav en akustisk plade sidste år med titlen "Something Else", som de turnerede med i Europa og Nordamerika. Flere af deres koncerter måtte dog aflyses, da Dolores O'Riordan fik problemer med sin ryg, skriver nyhedsbureauet AP.

Facebook
Twitter