Forsker: Bitterfissens afsløring er en fuser

Bitterfissen Bethanys sande identitet vil nok komme som en skuffelse for de fleste, mener forsker.

Det kan næsten kun være en skuffelse for de interesserede, at den harske blogger Bitterfissen Bethany, i virkeligheden er den 39-årige Jeanett Veronica Hindberg fra Farum.

Det mener Torill Mortensen, der er lektor og kommunikationsforsker på IT-Universitetet i København.

Anonymitet ikke i orden

- Jeg tror, at Bethany har været så interessant, fordi mange har ment, det var en kendt mediepersonlighed, som gemte sig bag pseudonymet. At det så er en ukendt kontorassistent fra Farum vil nok være en skuffelse for de mennesker, siger Torill Mortensen til DR Kultur.

Hun mener ikke, det har været i fair, at Jeanett Veronica Hindberg har skrevet sin blog bag et pseudonym.

- Det er orden, at gemme sig bag et pseudonym hvis man potentielt risikerer liv og helbred ved at skrive en blog, fordi man eksempelvis befinder sig i diktaturstater med massiv censur. Men det er der jo slet ikke tale om her, siger Torill Mortensen, der heller ikke mener Bitterfissens blog er "samfundsmæssig relevant".

Taler til den indre svinehund

- Bloggen har jo i høj grad handlet om at nedgøre andre blog-skribenter, og i og med hun har gemt sig bag et pseudonym, har man jo heller ikke kun stille hende til regnskab for udtalelserne, siger Torill Mortensen.

En af bitterfissens kritikere har været journalist og forfatteren Angela Brink. Hun mener også, at bitterfissens anonymitet har været det største problem.

- Det er jo ikke tale om, at hun (bitterfissen, red) er en undertrykt personlighed, som må gemme sig bag et pseudonym. Hun er en person, som taler til den indre svinehund, og det er meget svært at forstå, hvor nogle kulturpersonligheder har hyldet hendes blog, når det burde være oplagt at se, at hun absolut intet har haft på hjerte, siger Angela Brink.

Bitterfissen: Jeg vil befri jer

Jeanett Veronica Hindberg har ikke ønsket at blive interviewet af DR Kultur, da hun efter eget udsagn "ikke gider alt det mediehejs". På hendes blog afleverer hun dog følgende svada til sine kritikere:

- Det har været sjovt at lege kispus med jer, og selvom det kunne foregå længe endnu, så vil jeg befri jer for jeres pinsler - vi har trods alt bedre ting at tage os til, tåber.