Forsker sår tvivl om Jesu korsfæstelse

En svensk præst og lektor har forsket i korsfæstelse, og efter indgående studier af Bibelen siger han, at der ikke er belæg for at sige, at Jesus blev korsfæstet.

Der står intet sted i Bibelen, at Jesus blev korsfæstet.

Det mener den svenske præst og lektor ved Göteborgs Universitet, Gunnar Samuelsson, som i maj forsvarede sin kontroversielle disputats "Crucifixion in Antiquity: An inquery into the background of the New Testament Terminology of Crucifixion", skriver Politiken.

Forskeren er overbevist om, at Jesus har levet, og at han blev henrettet. Men Gunnar Samuelsson mener, at det muligvis skete på en anden måde end ved korsfæstelse.

Fejloversættelse

Idéen om korsfæstelsen kan nemlig bero på en fejloversættelse af Bibelen, siger præsten.

Det græske ord "stauroun" bliver oversat til "korsfæstelse", men ordet kan også betyde "at hænge". Og ordet "stauros" kan ud over "kors" også betyde "pæl", "stang" og "stav".

Og Gunnar Samuelsson fortæller, at man ikke benyttede sig særlig meget af korsfæstelse som henrettelsesmetode i Jesus' tid.

Der er kommet voldsomme reaktioner på Samuelsson disputats, måske fordi korset er et meget markant kristent symbol.

Bror til Maria Magdalena

For få dage siden er der desuden blevet udgivet en dansk bog om Jesus - "Grækerens søn" af Knud Oldin.

Han argumenterer for at Jesus' far må have været græker, skriver Jyllands-Posten.

Derudover skriver Knud Oldin, at det var Lazarus og ikke Jesus, som blev korsfæstet, og at Maria Magdalena er Jesus' halvsøster.

Facebook
Twitter