Forsoning over penissang udeblev

En direkte undskyldning fra Rytteriet til Ulf Gregers Andersen, der har stævnet DR for satire-duoens penissang, blev ikke modtaget positivt.

Der var lagt op til forsoning i Aftenshowet onsdag aften, da Ulf Gregers Andersen blev interviewet om baggrunden for, at han har stævnet DR.

Det gjorde han fordi, at DR i december sendte Rytteriets penissang på melodien "Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad". Sangen er skrevet af Ulf Gregers Andersens morfar Vilhelm Gregersen.

Hos Rytteriet blev ordet luften dog skiftet ud med penis og det blev for meget for komponistens barnebarn.

Men for at gøre det hele lidt godt igen, fik Aftenshowet arrangeret, at de to skuespillere Martin Buch og Rasmus Botoft fra Rytteriet skulle sende en direkte hilsen og undskyldning til Ulf Gregers Andersen. Du kan se klippet fra DR1 her.

En virkelig dejlig sang

- Kære Ulf. Vi vil gerne starte med at sige, at vi oprigtigt synes, at din morfar har skrevet og komponeret en virkelig dejlig sang, som vi altid har holdt meget af, lød det fra Rasmus Botoft i videohilsnen fra satireduoen.

- Og vi er sikre på, at det, at vi har lavet et lille humorindslag, hvori din morfars komposition indgår, ikke har taget noget fra den dejlige sang, fortsatte han.

Derefter tog makkeren Martin Buch over:

- Vi er kede af, at vi er kommet til at bruge den i en sammenhæng, som du måske er blevet ked af. Så ja, her fra Rytteriet skal bare lyde et "undskyld, Ulf".

"De myrder jo sangen"

Men den melding blev ikke modtaget med åbne arme i Aftenshowets studie.

- Mordere kan jo også sige "Undskyld, men det var ikke meningen", siger Ulf Gregers Andersen med et smil på læben.

- Man kan fortryde alt, ikke. Men de myrder jo sangen med det - og nu begynder alle at synge det der (…) Man kan jo ændre alle mulige sange, så det bliver pornografisk, uddyber Ulf Gregers Andersen.

Spil hellere nogle af klassikerne

Han havde håbet, at DR i stedet havde spillet nogle af hans morfars mange sange, ligesom han beskrev i sit første brev til public service-huset.

- Man forsømmer den generation af digtere og komponister, mener Ulf Gregers Andersen.

Så handler det også lidt om, at du er træt af, at man ikke spiller flere af de gamle sange, spørger Aftenshowets vært Louise Wolff.

- Det gør det da. For jeg er ikke særlig musikalsk eller sådan, men meget af den moderne musik siger ikke os ældre noget, svarer Ulf Gregers Andersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk