Fortnite er gået i sort: Her er 3 andre spil, du skal kaste dig over - og ét du skal undgå

Et af verdens mest populære spil er gået i sort - men heldigvis er der mange andre spiloplevelser derude.

Det ultrapopulære 'Fortnite' har millioner af fans verden over. Men de må være skuffede lige nu, for spillet er nemlig gået i sort. (© Epic Games)

Et stort, sort hul.

Det er virkeligheden, der rammer alverdens 'Fortnite'-gamere, når de forsøger at logge ind på det ultrapopulære spil.

Spillet, der har millioner af fans verden over, er nemlig gået i sort.

Det skete i nat dansk tid, og siden da har spilfans og professsionelle gamere spekuleret i, hvad det altsammen skal betyde.

Det fleste er dog overbevist om, at det er et markedsføringsstunt forud for en relancering af spillet i ny form.

Men heldigvis er 'Fortnite' jo ikke det eneste spil derude.

Derfor har vi tre bud på, hvad hungrende gaming-fans så kan kaste sig over, når der ikke er forbindelse til 'Fortnite'-serveren - og ét spil, som du ikke behøver at bruge tiden på.

1

Untitled Goose Game: Åndssvagt sjovt

(© House House)

Gåsen fra helvede har væltet internettet de seneste uger.

Memes fra det skøre spil 'Untitled Goose Game' er sprøjtet ud på Reddit, mens spilfans på Twitter har moret sig over hovedpersonen i et af årets mest random spil.

Men selvom al omtalen har været skøre memes og påfund, gemmer der sig faktisk også en sjov og anderledes spiloplevelse bag al hypen.

I spillet indtager du hovedrollen som en irriterende gås. Opgaven er at gøre livet så surt som muligt for en række borgere i en lille by. Det gælder med andre ord om at stjæle alt fra frokosten til folks briller, hvilket giver mulighed for at udlevede lysten til at være så irriterende som overhovedet muligt.

'Untitled Goose Game' fungerer, fordi plottet er så åndssvagt. Det er simpelthen så dumt, at opmærksomheden vækkes. Samtidig er grafikken ret elegant og dragende, selvom det ved første øjekast ser yderst simpelt ud.

Det lyder åndssvagt, men måden, gåsen er animeret, giver en særlig indlevelse, når man udfører de forskellige opgaver. For eksempel kigger den om hjørner og drejer hovedet bagud, når den er bliver jagtet af rasende borgere.

Det er samtidig et herligt eksempel på, hvordan et spil fra et lille spilstudie i Australien kan eksplodere og blive en global succes, takket være internettets meme-maskiner og begejstrede spilfans. I en verden domineret af spilstudier med milliardforretninger er der noget charmerende over disse underdog-spil, der pludselig forløser deres potentiale mange, mange gange over det forventede.

'Untitled Goose Game' er udkommet til PC, Mac og Nintendo Switch.

2

Apex Legends: Masser af nyt indhold

(© Respawn)

Det er aldrig kedeligt i 'Apex Legends'-universet. Hverken på eller uden for serveren.

Uden for serveren har spillet ad flere omgange været i modvind - senest endte det hele med, at spillets udviklere svinede brugerne til, efter de brokkede sig over, at de havde syvdoblet priserne på indhold inde i spillet i en kort periode.

Nu har udviklerne lyttet til kritikken, og spillet har nærmest genopfundet sig selv i nye omgivelser. Inde på serveren er spillets online-univers fuldstændig gentænkt med en helt ny bane, der ændrer spiloplevelsen markant. Der er masser af nye steder, der skal udforskes, ligesom ens bevægelser og taktikker inde i spillet skal justeres, så det passer til de nye omgivelser og våben.

Heldigvis har spillet bevaret sit fængende gameplay, hvor sætningen 'jeg tager lige ét spil mere' kan ende med at blive brugt ufatteligt mange gange, fordi man har lyst til en endnu en omgang i Apex' farverige battle royale-univers.

'Apex Legends' er udkommet til PC, Xbox One og Playstation 4.

3

Mini Motorways: Zen eller kaos?

(© Dinosaur Polo Club)

Det starter som en nærmest zen-agtig afærre, men udvikler sig hurtigt til meget mere end en hyggelig og farverig oplevelse.

'Mini Motorways' er en af de omkring 100 titler i Apples nyligt lancerede Apple Arcade-spiltjeneste, der for et fast beløb tilbyder en række kuraterede mobilspil.

I spillet skal du få trafikken til at glide i alverdens storbyer - lige fra San Francisco og Moskva.

Det starter stille og roligt ud, hvor et enkelt hus skal forbindes til en enkelt bygning.

Men derfra tager det fart, og kortet udbygges hurtigt med et væld af farver og huse, hvor der skal tænkes langsigtet for at få trafik-kabalen til at gå op. Det er en mærkværdig kombination af afslapning og hjernevridning, men det fungerer overraskende godt.

Det er et af de spil, der er nemme at gå til - men utroligt svære at mestre.

'Mini Motorways' er tilgængeligt på Apple Arcade.

4

Mario Kart Tour: Fyldt med ekstra tilkøb

(© Nintendo)

Et af de spil, som ikke behøver at stå øverst på listen, er mobilspillet 'Mario Kart Tour'. Spillet er udkommet for få uger siden og er da også blevet downloadet mange millioner gange.

Men spillet er fyldt med en af de spiltrends, som er blandt de mest forhadte af gamere lige nu - nemlig små ekstra tilkøb undervejs.

Spillet er designet til, at man godt kan spille det uden at betale en krone, men vil man have alt indhold - og den fulde oplevelse - skal man punge ud. Både i form af en abonnementsmodel og små mikrotransaktioner i spillet, hvor rigtige penge kan veksles til virtuel valuta i form af diamanter. Diamanterne kan så derefter bruges til at købe det indhold, som er låst bag en betalingsmur.

Det er selvfølgelig helt fair, at udviklerne skal tjene penge. Der er intet her i verden, der er gratis. Men skal indtjeningen foregå ved hjælp af virtuelle diamanter og betalingsmure?

'Mario Kart Tour' er udkommet til iPhone og Android.