FOTO Her skal Kronprinsparret dele priser ud

I år løber Kronprinsparrets Priser af stablen Kulturværftet i Helsingør. Se det historiske skibsværft, som skal danne ramme om årets prisuddeling her.

  • Kulturværftet i Helsingør stod færdigt i 2010 og er bygget i et gammelt skibsværft. (Foto: Steen Larsen © Pressefoto Kulturværftet)
  • Værftets varemærke og blikfang er den store facade af glas. (Foto: Lars Johannessen © Pressefoto Kulturværftet)
  • Kulturværftet ligger placeret ved Helsingør havn, lige ned til vandet. (Foto: Kjeld Olsen © Pressefoto Kulturværftet)
  • Området kaldes Kronborg Kulturhavn, fordi det historiske Kronborg Slot ligger lige ved siden af havnen. (Foto: Nicolai Brix © Pressefoto Kulturværftet)
  • Glasfacaden er inspireret af havnen og sejlene på de mange skibe. I 2011 vandt Kulturværftet den prestigefyldte Structural Awards i kategorien “Community and Residential Structure”. (Foto: Nicolai Perjesi © Pressefoto Kulturværftet)
  • Fra Kulturværftet har man udsigt til Øresund og Kronborg Slot. (Foto: Kjeld Olsen © Pressefoto Kulturværftet)
  • Kulturværftet afholder årligt mere end 100 koncerter. (Foto: Nicolai Perjesi © Pressefoto Kulturværftet)
  • Publikum har blandt andet, som på billedet, kunne opleve legenden Kim Larsen give koncert i det gamle værft. (Foto: Patrick R. R. Laur © Pressefoto)
1 / 8

I år skal Kulturværftet i Helsingør danne ramme om Kronprinsparrets Priser, hvor Kronprinsparret deler priser ud til pionerer indenfor kultur og socialt arbejde.

Det store tv-show, som sendes direkte på DR1, finder sted i byens gamle skibsværft.

I gamle dage blev der bygget både på værftet, men i dag er det istedet kulturelle arrangementer, der bliver søsat fra værftet.

Det gamle skibsværft blev bygget om

I 1882 åbnedeHelsingør det gamle skibsværft, hvor der i mange år blev bygget både, men godt 100 år senere var ordrebogen tom, og værftet måtte lukke.

I 2008 begyndte byggeriet på det nye 13.000 kvadratmeter store Kulturværft, der stod færdigt i 2010.

I dag bliver der afholdt en lang række kulturelle arrangementer og koncerter i det imponerende byggeri.

Inspireret af havnen

Det er det aarhusianske arkitektfirma AART, der har stået for byggeriet. De har blandt andet fundet inspiration i områdets maritime historie og omgivelserne ved Kronborg Kulturhavn.

Den inspirations ses blandt andet i Kulturværftets varemærke, facaden med de flere hundrede trekanter i glas, stål og aluminium, som er inspireret af havnens skibssejl.

I løbet af året besøger mere end 500.000 gæster Kulturværftet, og d. 3. oktober lægger Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary vejen forbi, når de uddeler deres priser.

I år bliver Kronprinsparrets Priser uddelt 3. oktober fra Kulturværftet i Helsingør. Du kan følge med her på dr.dk allerede fra kl. 19, når vi ruller den røde løber ud og giver dig alt det bedste før, under og efter den kongelige prisuddeling.

FacebookTwitter