FOTO Her skal Kronprinsparret dele priser ud

I år løber Kronprinsparrets Priser af stablen Kulturværftet i Helsingør. Se det historiske skibsværft, som skal danne ramme om årets prisuddeling her.

  • Kulturværftet i Helsingør stod færdigt i 2010 og er bygget i et gammelt skibsværft. (Foto: Steen Larsen © Pressefoto Kulturværftet)
  • Værftets varemærke og blikfang er den store facade af glas. (Foto: Lars Johannessen © Pressefoto Kulturværftet)
  • Kulturværftet ligger placeret ved Helsingør havn, lige ned til vandet. (Foto: Kjeld Olsen © Pressefoto Kulturværftet)
  • Området kaldes Kronborg Kulturhavn, fordi det historiske Kronborg Slot ligger lige ved siden af havnen. (Foto: Nicolai Brix © Pressefoto Kulturværftet)
  • Glasfacaden er inspireret af havnen og sejlene på de mange skibe. I 2011 vandt Kulturværftet den prestigefyldte Structural Awards i kategorien “Community and Residential Structure”. (Foto: Nicolai Perjesi © Pressefoto Kulturværftet)
  • Fra Kulturværftet har man udsigt til Øresund og Kronborg Slot. (Foto: Kjeld Olsen © Pressefoto Kulturværftet)
  • Kulturværftet afholder årligt mere end 100 koncerter. (Foto: Nicolai Perjesi © Pressefoto Kulturværftet)
  • Publikum har blandt andet, som på billedet, kunne opleve legenden Kim Larsen give koncert i det gamle værft. (Foto: Patrick R. R. Laur © Pressefoto)
1 / 8

I år skal Kulturværftet i Helsingør danne ramme om Kronprinsparrets Priser, hvor Kronprinsparret deler priser ud til pionerer indenfor kultur og socialt arbejde.

Det store tv-show, som sendes direkte på DR1, finder sted i byens gamle skibsværft.

I gamle dage blev der bygget både på værftet, men i dag er det istedet kulturelle arrangementer, der bliver søsat fra værftet.

Det gamle skibsværft blev bygget om

I 1882 åbnedeHelsingør det gamle skibsværft, hvor der i mange år blev bygget både, men godt 100 år senere var ordrebogen tom, og værftet måtte lukke.

I 2008 begyndte byggeriet på det nye 13.000 kvadratmeter store Kulturværft, der stod færdigt i 2010.

I dag bliver der afholdt en lang række kulturelle arrangementer og koncerter i det imponerende byggeri.

Inspireret af havnen

Det er det aarhusianske arkitektfirma AART, der har stået for byggeriet. De har blandt andet fundet inspiration i områdets maritime historie og omgivelserne ved Kronborg Kulturhavn.

Den inspirations ses blandt andet i Kulturværftets varemærke, facaden med de flere hundrede trekanter i glas, stål og aluminium, som er inspireret af havnens skibssejl.

I løbet af året besøger mere end 500.000 gæster Kulturværftet, og d. 3. oktober lægger Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary vejen forbi, når de uddeler deres priser.

I år bliver Kronprinsparrets Priser uddelt 3. oktober fra Kulturværftet i Helsingør. Du kan følge med her på dr.dk allerede fra kl. 19, når vi ruller den røde løber ud og giver dig alt det bedste før, under og efter den kongelige prisuddeling.