Fra almindelig skuespiller til ikonisk vikingehøvding: Se Andreas Jebros vilde forvandling

Både kostumer og ikke mindst makeup er storslået i forestillingen 'Røde Orm' - årets største teaterforestilling i Danmark.

I aften går det løs, når der er premiere på forestillingen 'Røde Orm' på Moesgaard Museum. Og selvom der er mange kendte skuespillere med i stykket, så bliver de svære at genkende.

Skuespillerne bliver nemlig sminket så meget, at det bliver svært at få øje på, hvem der gemmer sig bag de mange lag makeup.

Det gælder også for Andreas Jebro, der spiller hovedrollen som Røde Orm.

Han skal både udstyres med paryk og fuldskæg samt flere lag sminke, så han bliver forvandlet til en vild vikingehøvding.

Se, hvordan det foregår i videoen øverst i artiklen.

En anderledes udfordring

33-årige Andreas Jebro er uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2007, hvor han også har været en del af det faste ensemble.

I år er han nomineret til en Reumert for årets mandlige hovedrolle i Aarhus Teaters forestilling 'Erasmus Montanus', og i 2014 vandt han en Reumert for årets mandlige birolle i forestillingen 'Den spanske flue' på Aalborg Teater.

Rollen som Røde Orm er dog en helt ny udfordring for skuespilleren. Med plads til 3.500 tilskuere hver aften i halvanden måned er forestillingen er nemlig langt større end på et teater.

Samtidig foregår det udendørs på Moesgaard Museum i nogle helt anderledes omgivelser, end de fleste skuespillere er vant til.

Hør Andreas Jebro fortælle om forestillingen i videoen her:

FacebookTwitter