Fra bøger til sport: 9 måder at bringe Harry Potter ind i din hverdag

Kan du heller ikke få nok af troldmænd, eliksirer og besværgelser? Vi har samlet 9 idéer til, hvordan du kan lade dig indhylle i det magiske univers lidt længere.

Harry Potter-universet har tusindvis af fans verden over. Selv menneskets firbenede venner er blevet ramt af Harry Potter-feber. (Foto: Brazil Photo Press/CON © 2016 Brazil Photo Press)

Har du heller ikke fået nok af troldmænd, mugglere, besværgelser og eliksirer? Så er det heldigt, at der i dag er premiere på en ny film skrevet af Harry Potters ’mor’, forfatteren J.K. Rowling.

Filmen er baseret på en undervisningsbog som Harry og hans klassekammerater bruger, når de bliver undervist i netop magiske skabninger.

'Fantastiske skabninger og hvor de findes' starter cirka 70 år før Harry Potters fortælling går i gang og i stedet for England er scenen New York, hvor vi følger magizoologisten Newt Scmander, der spilles af Eddie Redmayne.

Og 'Fantastiske skabninger og hvor de findes' kommer ikke til at stå alene, da der er planer om, at der skal laves fem film i alt om Newt Scamanders eventyr.

Men kan du ikke vente på at se filmen og de fire efterfølgere, så har vi samlet 9 andre Harry Potter-ting, du kan kaste dig over.

Harry Potter og det forbandede barn

Tidligere i år vendte de populære Harry Potter-karakterer tilbage til boghandlerne, da bogen ’Harry Potter og det forbandede barn’ udkom.

Bogen er baseret på et manuskript fra den første officielle teaterforestilling om Harry Potter. Stykket spiller i London frem til maj næste år og er allerede total udsolgt.

Historien er sprunget 19 år ud i fremtiden. Harry, Ginny, Ron og Hermione er blevet voksne og står på Perron 9 3/4, klar til at sende deres egne børn afsted mod troldmandsskolen Hogwarts.

Harry og hans yngste søn Albus har et kompliceret forhold. De er nærmest diametrale modsætninger, og sønnen Albus kæmper i den grad med arven fra sin far.

Modsat sine forældre kommer Albus ikke ind på Gryffindor-kollegiet, og samtidig bliver han bedste venner med Harrys livslange fjendes søn, Malfoy junior. Det falder ikke i god jord hos Harry, der gerne så sin søn følge i sine fodspor i kampen mod de mørke kræfter.

Bogen forhandles hos flere danske boghandlere.

En Potter-ferie i London

London er omdrejningspunkt for Harry Potter-universet og spækket med seværdigheder. Man kan blandt andet lægge vejen forbi Warner Bros. Studio Tour, som var hjemsted for filmoptagelserne i mere end ti år.

I studierne kan du slentre en tur ned af Diagonalstræde, se Storsalen på Hogwarts og stikke hovedet ind på Dumbledore’s kontor.

Du kan også prøve en simuleret tur på et kosteskaft og se samlingen af kendte troldmænds tryllestave.

I Londons centrum tilbydes der sightseeing bus- og gåture. Her lægger man blandt andet vejen forbi Ministeriet for Magi og Perron 9 ¾ på King’s Cross Station, hvor du kan prøve at skubbe dig igennem muren, ligesom de gør det i filmene.

Oxford University, som ligger en times togtur udenfor London, har lagt lokaler til flere af filmens scener. Storsalen, hvor eleverne spiser deres måltider, er for eksempel filmet i de gamle bygninger og skolens hospitalsafsnit er filmet i universitetets bibliotek.

Prøv et spil quidditch

Oprindeligt er spillet quidditch et troldmandsspil, der foregår på flyvende koste og med bolde, der selv flyver rundt i luften.

Men ligesom så mange andre elementer fra Harry Potter har fans verden over selvfølgelig også taget quidditch til sig.

Det første verdensmesterskab fandt sted i 2008 og i april i år løb det seneste af stablen. Her blev University of Texas Austin for tredje gang verdensmestre.

Selvom der ingen magi er, foregår quidditch stadig på kosteskafter. Dog flyver spillerne ikke rundt, men løber med kosteskaftet mellem benene.

Er du ikke klar på en omgang quidditch, kan du i stedet kaste dig over bogen ‘Quidditch gennem tiderne’, som også er skrevet af J.K. Rowling.

Bogen kan købes hos flere danske boghandlere.

Hjemmesiden Pottermore

Pottermore.com kan du mæske dig i Harry Potter-relaterede nyheder, underholdning og noveller.

Selveste J.K. Rowling er aktiv på siden og udgiver i løbet af det næste stykke tid flere af karakternes forhistorier i novelleform.

Udover J.K. Rowlings skriverier er siden også spækket med fanfiction.

Du kan altså læse, hvordan fans fra hele verden forestiller sig, at Harry Potter og de andre troldmænds historier fortsætter.

På siden kan du også få dit eget Harry Potter-navn og din magiske beskæftigelse.

Barden Beedles Eventyr

Har du slet ikke fået nok af Harry Potter og de mange fantastiske fortællinger, så kan du dykke ned i ’Barden Beedles Eventyr’, som er en klassiker i troldmandsverdenen.

Bogen indeholder fem små eventyr med illustrationer fra J.K. Rowling samt håndskrevne noter fra professor Dumbledore.

’Barden Beedles Eventyr’ spiller en central rolle i den syvende bog ’Harry Potter og Dødsregalierne’, fordi den indeholder eventyret om netop de tre Dødsregalier.

Ifølge eventyret vil den, der samler de tre magiske objekter blive herre over døden.

De tre dødsregalier så dagens lys i 1500-tallet. Her snød tre troldmandsbrødre Døden og fik hver en gave af ham; Dødsregalierne.

Bogen forhandles hos flere danske boghandlere.

Harry Potter julepynt

Er du fingernem og elsker julepynt, så vil du helt sikkert elske at have ’Det gyldne lyn’ hængende på juletræet.

'Det gyldne lyn' er den vigtigste bold i troldmandssporten quidditch. Den er på størrelse med en valnød og flyver rundt på banen med høj fart.

Det holds 'Søger', der først fanger 'Det gyldne lyn', får 150 point og afslutter spillet.

Til at lave 'Det gyldne lyn' til juletræet skal du bruge:

  • Små guldfarvede julekugler i plastik

  • Hvide fjer

  • En opsprætter eller anden spids genstand

  • Posca tusch

Lav med opsprætteren et lille hul på hver side af julekuglen og sæt de hvide fjer fast heri.

Tegn eventuelt et lyn, et citat eller Harry Potters briller på kuglen efterfølgende.

Så nemt er det at give sit juletræ lidt magi.

Ultimate Trivia for Harry Potter

Med denne trivia-app kan du quizze om Harry Potter.

Spørgsmålene er svære, detaljeorienterede og man skal være en rigtig Harry Potter-kender for at kunne svare rigtigt.

Samtidig er det en god mulighed for endnu engang at læse bøgerne og se filmene, så du kan få genopfrisket hukommelsen og svare rigtigt på de mange spørgsmål.

Dødsregalie-småkager

En nem måde at føre lidt Harry Potter ind i hverdagen er at bage Dødsregalie-småkager.

Kagerne kan laves af alle former for småkage-dej, men vi har brugt Mette Blomsterbergs opskrift på citronspecier, som du kan se her.

Rul dejen ud og brug en kniv til at tegne mønsteret.

Alle Harry Potter fans vil være begejstrede for at få serveret disse kager og en kop stærk te til.

Globale Harry Potter-oplevelser

Hvis du har ferieplaner mod andre destinationer end London, kan du også besøge forlystelsesparken The Wizarding World of Harry Potter i Hollywood eller i Osaka i Japan.

I Polen kan du komme på fire dages troldmandsskole på College of Wizardry, der ligger på et smukt gammel slot. Skolen er ikke direkte Harry Potter-relateret, men giver dig stadig mulighed for at udleve din indre magiker.

Du kan også slå vejen forbi Skotland og få en tur med Hogwarts Ekspressen.

Turen strækker sig over 65 km. og bringer dig forbi flere steder, hvor filmene er optaget.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter