Fra tragedie til turistattraktion: Thailand vil lave oversvømmet grotte til museum

Hvis du i fremtiden skal til Thailand, bliver det muligt at komme ned i den grotte, hvor de 12 thailandske drenge har siddet indespærret.

Over 1000 personer var med til at udføre den farefulde redningsmission, der nu bliver til en turistattraktion. (Foto: handout © Scanpix)

Et gammelt ordsprog lyder, at man skal smede, mens jernet er varmt.

Og noget kunne tyde på, at de thailandske myndigheder har taget det bogstaveligt.

I hvert fald er det nu blevet annonceret, at den oversvømmede grotte, hvor 12 thailandske drenge og deres fodboldtræner sad fanget i 17 dage, skal blive en turistattraktion af de helt store.

Højtstående medarbejdere fra redningsholdet siger, at grotten bliver til et museum, der skal vise, hvordan redningsaktionen forløb.

Tham Luang-grotten er et af de største grottesystemer i Thailand og ligger under bjergene, der omgiver den lille by Mae Sai i den nordlige Chiang Rai provins på grænsen til Myanmar.

Skal have styr på sikkerheden

- Området skal være et levende museum, hvor man kan se, hvordan det hele skete, siger lederen af redningsmissionen, Narongsak Osottanakorn, på et pressemøde.

Dog har den thailandske premierminister Prayuth Chan-ocha udtalt, at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger først skal implementeres både i og udenfor grotten for at beskytte turister.

Det er ikke klart, om museet vil være åbent året rundt, da Thailand er udsat for store regnskyl og skybrud i regntiden, der normalt varer fra juni til oktober.

Det var netop et voldsomt skybrud, der oversvømmede grotten og lukkede drengene og deres træner inde i grotten.

Det vides endnu ikke, hvornår turistattraktionen vil være klar.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk