Fransk kunstner udruger kyllinger live på museum

Efter 21 dages rugetid på et kunstmuseum i Paris er det lykkes Abraham Poincheval at udruge levende kyllinger.

På webkameraet på Palais de Tokyo kan man lige nu se mindst tre levende kyllinger i rugekassen under Abraham Poinchevals krop. De seneste tre uger har han siddet i et slags terrarium på det parisiske kunstmuseum. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)

Den franske ekstremkunstner Abraham Poincheval har tidligere boet i en sten, flydt rundt på Rhônefloden i en forstørret flaskepost og levet som en muldvarp under jorden.

De sidste 21 dage har han været en høne.

På en liveudstilling på kunstmuseet Palais de Tokyo har han med sin egen kropsvarme og et tykt tæppe forsøgt af udruge levende kyllinger. Og trods udtalelser fra pessimistiske dyreforskere, der ikke mente, det kunne lade sig gøre, er eksperimentet nu lykkedes.

livekameraet (scroll ned i bunden) på Palais de Tokyos hjemmeside kan man lige nu se mindst tre små kyllinger kravle rundt i rugekassen under kunstnerens krop. Han opgave er dog ikke færdig endnu, da han har tænkt sig at blive siddende, til alle kyllinger er ude.

Poincheval presser i sine værker sig selv både fysisk og psykisk ved for eksempel - som han gjorde i marts - at spærre sig inde i en udhulet kalksten i en uge. Eller som nu ved at sidde ubevægeligt (han har kun kunnet være væk fra æggene en halv time dagligt) som en rugende høne i tre uger.

French artist Abraham Poincheval poses inside his artwork Pierre ("Stone") in Paris, France, February 22, 2017, before entering the rock as part of his project to live inside for a week. REUTERS/Christian Hartmann (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Scanpix)

På den måde undersøger han, hvad tid er for en sten eller et dyr. Han bruger sin egen krop til at tvinge sig væk fra den menneskelige tidsopfattelse ved for eksempel at spærre sig inde i en stens inderste mørke og på den måde opleve mineralsk tid, for et døgn opfattes utvivlsomt anderledes for en genstand, der har været på jorden i millioner af år.

Eksperimentet med æggene er det første, hvor Poincheval har arbejdet med noget levende.

Og han har helt fra start lovet, at de udrugede kyllinger aldrig skulle ende på middagsbordet, men i stedet skulle få et godt liv på hans fars gård i Normandiet.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve