#FreeBritney er blevet til #FreedBritney: Popsangers værgemål er officielt ophævet

Dommeren valgte samtidig, at Britney Spears ikke skulle underlægges en mentalundersøgelse.

Med værgemålet varetog Britneys far, Jamie Spears, sin datters formue på omkring 60 millioner dollar. (Foto: © Mario Anzuoni, Ritzau Scanpix)

Siden 2019 har hashtagget #FreeBritney været det digitale vandmærke for poplegendens kamp mod det værgemål, hun siden 2008 har været underlagt.

I går kunne en lykkelig Britney Spears så opdatere hashtagget til #FreedBritney på sin egen Instagram-profil.

Popstjernens værgemål blev nemlig ophævet i retten i Los Angeles, skriver The New York Times.

- Gode gud, hvor jeg elsker mine fans. Den bedste dag nogensinde. Jeg kommer nok til at græde resten af dagen. Pris Herren. Kan jeg få et amen!, lød det fra hovedpersonen selv på Instagram.

Rigtig mange trofaste Britney Spears-fans var mødt op foran retten i LA for at fejre, at den #freebritney-kampagne, som fanbasen selv satte gang i, nu har ført til, at sangerinden nu ikke længere er under værgemål. (Foto: © PATRICK T. FALLON, Ritzau Scanpix)

Britney Spears har siden 2008 været underlagt det meget omtalte værgemål med faren, Jamie Spears, som værge, men i august overtog revisoren John Zabel værgemålet.

Beslutningen om at underlægge Britney Spears et værgemål kom efter en række psykiske problemer hos sangerinden. Problemer, der blandt andet førte til den berømte episode, hvor hun kronragede sig selv hos en frisør i 2007.

Slipper for mentalundersøgelse

Det har været et centralt punkt i sagen, hvorvidt dommeren ville kræve, at Britney Spears skulle underlægges en mentalundersøgelse, inden værgemålet blev ophævet, men ifølge The New York Times så dommeren i sagen, Brenda Penny, ingen grund til den foranstaltning.

- Værgemålet for Britney Jean Spears er ikke længere nødvendigt og er derfor bragt til ophør, lød det fra Brenda Penny i fredagens afgørelse.

Beslutningen kommer dog med nogle betingelser. Det betyder, at revisor John Zabel stadig hjælper med at håndtere Spears' formue, der ifølge amerikanske medier har en værdi af 60 millioner dollar.

Sangerindens advokater undersøger, om Britneys far kan have begået noget kriminelt i sin tid som værge. Selv afviser Jamie Spears, at det skulle være tilfældet.

Han valgte i august at trække sig fra værgemålet med begrundelsen, at hans datters liv havde ændret sig i en sådan grad, at der ikke længere var brug for det.

Han har dog endnu ikke udtalt sig i forbindelse med den endelige kendelse fra retten omkring værgemålet.

I december skal en række uafklarede finansielle spørgsmål desuden drøftes ved endnu en høring.

Lydbid fra anonym kilde startede bevægelse

Her beskyldte den anonyme kilde blandt andet Jamie Spears for at holde Britney Spears på en psykiatrisk institution mod hendes vilje.

Herefter startede FreeBritney-bevægelsen, og demonstrationer blev sat i værk foran Hollywoods rådhus for at få Britney Spears "løsladt" fra den psykiatrisk institution og værgemålet ophævet.

Da The New York Times udsender dokumentaren 'Framing Britney Spears' i 2021, begynder bevægelsen - og sagen - at vokse sig endnu større, og flere kendisser slutter sig også gradvist til bevægelsen.

Derfor er det heller ikke uden grund, at rigtig mange Britney-fans i går var på gaden for at fejre, at værgemålet nu officielt er ophørt.