Gabold udvandrede fra radioprogram med DF-ordfører

”For slapt han ikke vil møde mig,” lød reaktionen fra kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF).

"'1864' var et stykke politisk drama. Det tager jeg det fulde ansvar for," forklarede DR's tidligere dramachef Ingolf Gabold tidligere på ugen til Politiken. (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)

Den tidligere dramachef i DR, Ingolf Gabold, har været genstand for stor debat i denne uge, efter han i Politiken i onsdags udtalte, at han havde været ”politisk" i udviklingen af dramatik til Danmarks Radio.

Især '1864' var en serie, som Ingolf Gabold så som et indlæg i den politiske debat, men også 'Krøniken' og 'Borgen' var politiske projekter for tidligere dramachef.

I dag skulle han så igen diskutere sine udtalelser, da han var gæst i P1 Debat.

Den tidligere dramachef ønskede dog ikke at debattere med Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen, der godt en halv time inde i programmet blev introduceret som ny gæst.

Her forlod Ingolf Gabold derfor studiet.

- Det gør jeg simpelthen, fordi jeg ikke har oplevet endnu at føre samtaler med Dansk Folkeparti…, forklarede Ingolf Gabold, inden han blev afbrudt af vært Gertrud Højlund:

- Det tror da pokker, når du går.

- Uden… Nej nej, jamen jeg har da prøvet det… men uden at de bliver fjerne i blikket, eller begynder at skælde eller… Jeg synes ikke, at det fører nogen steder hen.

- De fleste debatter fører et sted hen, hvor man på en eller anden måde lytter så meget til hinanden, at man nikker lidt og siger; ”det har jeg sgu ikke tænkt på”, ”det kan da godt være”, ”nå ja, det kunne man da måske godt synes” eller ”det der er jeg uenig i, men”. Det er altid meget, meget fordømmende.

Ingolf Gabold forsikrede dog, at det ikke havde noget med personerne – i partiet forstås – at gøre og gav også Alex Ahrendtsen hånden inden sin exit.

Kulturordføreren selv havde ikke meget til overs for den tidligere dramachefs afvisning af debat.

- For det første er det slapt, at han ikke vil møde mig. Han siger, at han gerne vil diskutere, og så går han. Han siger, han har brugt sine år i DR til at føre en krig mod Dansk Folkeparti, og så vil han ikke engang møde mig i et radioprogram, så vi kan diskutere det. Jeg synes simpelthen, at det er for dårligt, var Ahrendtsens første ord i P1 Debat.

- Det er det ene, det andet er, at hvis han siger, at han har brugt Danmarks Radio til at føre politik igennem drama, så har han jo forøvet voldtægt mod kunsten, tv-serien og Danmarks Radio, og jeg synes simpelthen, at det er uanstændigt. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige, det er helt hovedrystende.

Hør hele programmet her.

FacebookTwitter