12 millioner så 'Fortnite'-koncert med verdensstjerne: 'Det var helt crazy'

Travis Scotts virtuelle koncert vækker stor begejstring blandt spillets mange fans.

Den virtuelle Travis Scott-koncert var et udstyrsstykke uden lige. - Han har før kædet sin musik sammen med magiske universer, forklarer P3-vært Fie Neergaard. (© Epic Games)

Når du skal til koncert med din yndlingskunster, er det fuldstændig normalt med lang transporttid, lange køer og asen og masen i baren, inden du langt om længe finder frem til dit sæde eller en god plads på gulvet.

Forestil dig nu, at du ikke behøver transportere dig længere end hen til din skærm, du kan snuppe noget at drikke fra dit køleskab, og du kan bevæge dig frit rundt i det virtuelle univers, hvori koncerten foregår.

Lyder det for godt til at være sandt?

Det er det ikke.

Det ligner grangiveligt Travis Scott, og det er da også både hans stemme og hans musik, som den virtuelle figur fremfører til koncerterne. (© Epic Games)

Natten til fredag holdt den verdensberømte rapper Travis Scott nemlig den første af i alt fem koncerter i det populære 'Fortnite'-spilunivers. Og hvordan foregår det så, tænker du måske?

Jo, det foregår simpelthen som et event inde i spillet, hvor al øvrig aktivitet for en stund bliver afbrudt, når Travis Scotts virtuelle 'Fortnite'-figur indtager scenen med den kendte rappers stemme og musik. Lidt ligesom, når en kendt skuespiller lægger stemme til en figur i en animationsfilm. Her er figuren bare Travis Scott selv.

Den tre numre lange koncert bød både på imponerende visuals og masser aktiviteter for de fans, der overværede den.

'Der var virkelig gjort noget ud af det'

Og det musikalske spektakel har da også vakt begejstring blandt 'Fortnite'-gamerne – ikke mindst hos danske Marie Watson, der tog del i koncerten. Det gjorde hun ifølge medievirksomheden Lightshed sammen med mere end to millioner andre brugere, mens der ifølge Fortnites egen Twitter-konto var hele 12,3 millioner brugere, der fulgte med.

- Det var helt crazy i forhold til, hvad vi har set før. Der var virkelig gjort noget ud af det. Det var vildt, for man observerede ikke bare koncerten, man var også en del af den selv, forklarer Marie Watson, der så koncerten gennem sin egen figur i spillet.

- Man fløj rundt, og var både nede i vandet og oppe i himlen. Man var virkelig en del af det selv, og det gjorde det ekstra fedt, siger hun.

Virkelighedens Travis Scott overfor den computerskabte version. Ifølge gamingmediet Kotaku vil Travis Scott også udgive en ny single i løbet af de i alt fem koncerter. (Foto: FLORENCE CASSISI © Scanpix / Foto: Epic Games © Epic Games)

Hun har kun hørt positiv feedback på koncerten, som hun mener overgik dengang, musikproduceren Marshmello gav koncert i samme spil.

- Jeg elsker 'Fortnite' i forvejen, og når de laver de her samarbejder, så glæder jeg mig altid, for de finder hele tiden på nye, sjove ting. Det gør spillet meget sjovere, at der kommer de her øjeblikke, hvor der sker noget helt ekstraordinært. Det er med til at holde spillet i gang, lyder vurderingen fra Marie Watson.

- Sådan en koncert gør, at man samles på en anden måde, end man normalt gør i spillet. Det var lige next level i går, det tror jeg ikke, der var nogen der havde forventet.

Hvem håber du, giver en 'Fortnite'-koncert næste gang?

- Det kunne være fedt med en kvindelig sanger eller rapper. Jeg kunne godt tænke mig, at Ariana Grande, Taylor Swift eller Cardi B gjorde Travis Scott kunsten efter.

- Jeg tror, han gør det, fordi der er så mange, der gamer for tiden på grund af coronakrisen, vurderer P3-vært Fie Neergaard. (© Epic Games)

God måde at komme ud til et stort publikum

Spørger man P3-radioværten Fie Neergaard, så har Travis Scott nok været ganske taktisk i forhold til den virtuelle koncert. Den har nemlig givet ham en mulighed for at nå ud til millioner af fans midt under coronakrisen, hvor koncerter og andre store arrangementer er strengt forbudt.

Fie Neergard er radiovært på P3, hvor hun blandt andet har været vært på 'Sovsen'. (© dr)

- Det er simpelthen en god måde for ham at komme ud med sin musik til et stort publikum i disse tider. Og så virker det jo altid godt at gøre noget anderledes, som folk bemærker, bliver nysgerrige på og begynder at tale om, lyder det fra Fie Neergaard.

Kan det erstatte en 'gammeldags' koncert?

- En virtuel koncert vil aldrig kunne erstatte en ægte koncert, da man ikke får den særlige fællesskabsfølelse med resten af publikum, som man gør til en analog koncert, når alle for eksempel synger med eller putter telefonerne i vejret med lygtefunktionen tændt, siger Fie Neergaard og slutter:

- En digital koncert kan gemmes og genses, og derfor tror jeg ikke, man kommer til at være til stede på helt samme måde eller får samme følelse af, at det er særligt, når man er til en virtuel koncert. Uanset hvor blæret, det så måtte se ud.

De resterende 'Fortnite'-koncerter med Travis Scott kan ses klokken 17 lørdag eftermiddag eller ved midnatstid mellem lørdag og søndag.

Her kan du læse mere om, hvordan du kommer med til koncerterne.

OBS: Artiklen er efter sin udgivelse blevet opdateret med tal fra Fortnites officielle Twitter-konto.