21-årige Michella filmede sig selv live i over 550 timer: 'Jeg er blevet ligeglad med, hvad andre tænker'

21-årige Michella Laumann har livestreamet i 23 dage på Twitch fra sin lejlighed i Odense.

Michella Laumann sendte live fra sin lejlighed i Odense flere dage i streg. Det har både været grænseoverskridende lærerigt. (Foto: Skærmbillede (privat) © Michella Laumann)

Mere end 550 timer. Eller over 23 dage.

Så længe nåede kameraet at været tændt i stuen hjemme hos Michella Laumann og kæresten Jeppe i lejligheden i Odense.

Michella 'Mizzi_dk' Laumann er fuldtidsstreamer på platformen Twitch, hvor man siden 16. april til for nylig har kunnet følge med i hendes liv – døgnet rundt.

Også om natten, når hun sover på en luftmadras, der er hevet ind foran kameraet i stuen. Eller når hun hopper i havnen iført badedragt. Eller spiser kolde hveder til morgenmad foran skærmen.

Og det er, ifølge Laumann og hendes team, en dansk rekord:

- Så vidt vi ved, er den tidligere rekord for en enkeltpersons livestream på i alt 249 timer.

En rekord hun i så fald har overhalet ret overbevisende.

Den lange livestream er en del af et subathon.

Et subathon er en form for et Twitch-maraton, hvor hver ny abonnent til en streamkanal tilføjer et vist antal minutter til den nedtæller, der bestemmer, hvornår livestreamen skal slutte.

I Michella Laumanns tilfælde bliver der tilføjet 10 minutter, hver gang en ny bruger vælger at abonnere på hendes stream.

Tid, der bruges på at chatte, game og hænge ud online – men også på at udføre de såkaldte 'subgoals', hver gang hun når et delmål for antallet af nye abonnenter.

Laumann har eksempelvis fået en tatovering, malet et Spiderman-kostume med bodypaint på sin overkrop, farvet sit hår lyserødt, hoppet i havnen og spist en stærk chili i løbet af de seneste 23 dage.

For at fylde tiden ud - og for at motivere folk til at abonnere på hendes stream - har Michella Laumann en masse delmål, der hver udløser en udfordring, hun skal udføre. Som da hun ramte 1.000 nye abonnenter og skulle bodypainte sig selv foran skærmen. (Foto: (Privat foto) © Michella Laumann)

Amerikansk Twitch-rekord

Fænomenet subathon fik for alvor opmærksomhed tidligere på året, da den amerikanske Twitch-bruger Ludwig Ahgren den 13. marts startede en livestream, der først sluttede 31 dage senere.

Særligt opsigtsvækkende var det, at han gik fra at have knap 2.000 abonnenter til at blive den nye rekordholder af flest abonnenter på platformen med hele 282.000 styks.

Michella Laumann lægger ikke skjul på, at det netop var amerikanerens succes, der fik hende til at springe ud i eksperimentet.

Og det har været en vild oplevelse:

- Vi startede med at lave en drukstream på to timer en fredag aften og tænkte, at vi ville se, hvad der skete, fortæller hun om den aften, hvor hun sammen med nogle venner og sin kæreste påbegyndte den stadigt igangværende subathon.

Da hun vågnede næste dag med tømmermænd, havde hun svært ved at tro sine egne øjne:

- Det var gået helt amok. Der var tilføjet omkring 49 timer til nedtællingen, hvilket var helt vildt.

- De første tre til fire dage skulle jeg virkelig vænne mig til det. Min hjerne var helt forvirret, og jeg brugte virkelig meget tid på at tænke over, hvad jeg måtte have på, og hvordan og hvor jeg kunne skifte tøj, fortæller hun og henviser til platformens strikse retningslinjer for særligt kvinders påklædning og grad af nøgenhed.

Retninglinjer, der nu har fået konsekvenser for Laumanns subathon.

- Jeg føler virkeligt, at jeg er kommet meget tættere på mine følgere. Jeg får nogle kommentarer og beskeder nu, som jeg slet ikke fik før, fortæller Michella Laumann og forklarer desuden, at hun altid har været meget åben omkring sin egen kamp med angst, hvilket har betydet, at flere skriver til hende for råd og hjælp, når de har det skidt. (Foto: (privatfoto) © Michella Laumann)

Sort skærm og hot tub-streamers

For i øjeblikket er skærmen i stuen sort.

Michella 'Mizzi_dk' Laumann er blevet suspenderet fra platformen. Igen.

Første gang blev hun suspenderet netop på grund af sin påklædning: De natshorts, hun sov i, var i løbet af natten krøbet op, så de afslørede mere af huden på hendes bagdel, end Twitchs retningslinjer tillader.

Retningslinjer, der får Michella Laumann til at pege på platformens modstridende regler. For i øjeblikket hersker der på Twitch en trend, hvor smukke kvinder iført bittesmå bikinier rider på diverse badedyr i oppustelige badebassiner. 'Hot tub'-streamers kaldes de.

Og selvom indholdet unægteligt er af seksuel karakter, og bikinierne viser langt mere hud, end Michella Laumanns natshorts gjorde den nat, så bevæger hot tub-streamers sig inden for Twitchs retningslinjer:

- Så længe der er vand til stede, må du gerne have bikini på. Så de kvinder, der laver hot tub-streams er bare super dygtige forretningskvinder, der har forstået at tjene virkeligt gode penge på det hul i retninglinjerne, siger Michella Laumann, der altså ikke anfægter de bikiniklædte kvinder, men derimod Twitchs retningslinjer.

Selv har hun i øvrigt lovet sine abonnenter, at hun vil lave en hot tub-stream, hvis hun når sit endelige subathonmål på 2.000 nye abonnenter:

- Det bliver super grænseoverskridende for mig at skulle vise mig frem i en bikini på min stream på den måde. Men jeg gør det også for at lave lidt sjov med, at jeg ifølge Twitch gerne må vise min krop frem i bikini, så længe der er vand involveret, mens jeg samtidigt bliver banned for at vise lidt numse, mens jeg sover.

En positiv oplevelse

Michella Laumann begyndte at streame på Twitch tilbage i oktober 2020. Allerede i februar 2021 blev hun fuldtidsstreamer under navnet mizzi_dk og lever altså i dag af at streame på platformen.

På trods af at være blevet suspenderet hele to gange, er den 21-årige streamers oplevelse af at lave et subathon overordnet positiv.

Ikke kun i forholdet til sine følgere og abonnenter, som hun føler, hun er blevet mere fortrolig med. Men også på et mere personligt niveau, kan hun mærke, at hun har udviklet sig:

- Tidligere har jeg har altid gjort mig umage for at se godt ud, inden jeg kom ind på skærmen. Mest fordi jeg ikke ville give folk en grund til at skrive grimme ting om mit udseende i chatten.

- Men under hele det her subathon er jeg blevet ligeglad, og det har været virkeligt godt for mig. Og det er egentlig også et af de budskaber, jeg prøver at give videre: At du skal være ligeglad med, hvad andre folk tænker om dig – bare vær dig selv.

Michella Laumann flyttede fra Sjælland til Odense for at bo sammen med sin kæreste i februar sidste år. Det betyder, at hun, på grund af corona, har haft svært ved at skabe sig en vennekreds i sin nye by. I stedet har hun fundet et stort fællesskab ved hjælp af gaming og Twitch: - Mange af mine venner i dag er faktisk folk, jeg har mødt gennem Twitch. Det har været helt fantastisk at opleve, hvordan man gennem et community af søde og rare folk kan være social gennem skærmen. Særligt her under corona, fortæller hun. (Foto: (privatfoto) © Michella Laumann)

Udelukket igen

Men i skrivende stund får Laumann en pause fra skærmen. For hun er som nævnt blevet suspenderet igen.

Denne gang sker det, fordi en bruger har betalt for retten til at få vist et videoklip på hendes livestream.

Det er der som sådan ikke noget forbudt i – og det er desuden en almindelig måde for en streamer at tjene penge på.

Denne bruger valgte bare at vise et videoklip med pornografisk indhold, hvilket er en klar overtrædelse af platformens regler. Det har resulteret i, at Michella Laumann nu er suspenderet fra platformen i en uge.

- Det er vildt frustrerende. Vi opdagede videoklippet med det samme og fik det fjernet efter bare et sekund, men der er ikke noget at gøre, fortæller hun fra lejligheden i Odense.

- Det er virkelig underligt stille lige nu. Jeg savner folk i chatten. Jeg kan jo ikke engang gå ind at se mine venner, fordi hele min profil er banned.

På nedtællingsuret stod der 17 timer tilbage. Timer, som Laumann regner med at livestreame, når Twitch på søndag åbner hendes profil igen. Forhåbentligt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk