25-årig dansker skriver historie i ultrapopulært computerspil: 'Jeg har spillet 20 timer om dagen'

Martin Fløjgaard har været med til at dræbe det sværeste monster i 'World of Warcraft Classic' efter kun seks dage.

På billedet ses Ragnaros, der er det sværeste monster i den første udgivelse af 'World of Warcraft Classic'. Senere vil der komme opdateringer, hvor der vil blive tilføjet nye monstre. (© Blizzard Entertainment)

'World of Warcraft Classic' ramte spilverden med et brag i sidste uge, og mens de fleste nok stadig render rundt for at klare simple opgaver med deres karakter, så har en 40-mands stor gruppe - også kaldet 'Guild' - som de allerførste allerede dræbt det sværeste monster i spillet.

Et af medlemmerne i gruppen er danske Martin Fløjgaard, der spiller karakteren ZND, en Gnome Warlock.

- Jeg er lettet, det er vi alle. Men faktisk var det ikke særligt svært, da vi først var i gang, siger 25-årige Martin Fløjgaard.

Selvom det burde have været en udfordring at dræbe monsteret Ragnaros, så var det i stedet vejen derhen, der endte med at blive den store helt store kamp for Martin Fløjgaard og hans gruppe.

- Vi startede alle sammen i level et, og så snart vi var nok, der var kommet til level 60 i lørdags, så gik vi direkte ind i Molton Core for at dræbe Ragnaros. Vi har spillet 20-22 timer hver eneste dag, og jeg har nok kun sovet 15 timer sammenlagt fra tirsdag til lørdag, fortæller Martin Fløjgaard.

Teamwork er blevet vigtigt igen

Guilden, som Martin Fløjgaard er en del af, hedder APES og består af spillere fra hele verden. De har spillet 'World of Warcraft' sammen i flere år, men mange har længe været utilfreds med den moderne udgave af spillet.

Derfor har der heller ikke været tvivl om, at de skulle starte på World of 'Warcraft Classic', der er en nærmest identisk udgave af det oprindelige spil.

- Folk er blevet ved med at spille med hinanden, men de har ikke brudt sig om den moderne udgave af 'World of Warcraft'. Det har mistet noget af det oprindelige spils fællesskab og sværhedsgrad. Alle har derfor glædet sig til relanceringen af Classic-udgaven, siger han.

Nu er kommunikation og teamwork med spillere fra hele verden igen blevet vigtigt, og derfor er APES også blevet en stor del af Martin Fløjgaards spiloplevelse.

- Der er aldrig dårlig stemning i gruppen, og hvis folk bliver sure, så er det altid konstruktivt. APES har helt klart gjort min oplevelse i 'Classic' meget sjovere, fortæller han og tilføjer:

- Samarbejdet i gruppen har været altafgørende for at kunne besejre Ragnaros. Det handler om at gribe slåskampene an på den rigtige måde.

Sådan ser menuen ud i 'World of Warcraft Classic', hvor man skal lave sin egen karakter. Her kan man blandt andet vælge imellem Gnome, Human, Orc og Troll. (© Blizzard Entertainment)

Den imponerende bedrift af Martin Fløjgaard og resten af medlemmerne i APES har også fået stor opmærksomhed ude i det store, verdensomspændende 'World of Warcraft'-fællesskab.

- Reaktionerne har været over det hele. Folk er blevet overrasket over, at det har kunnet lade sig gøre at dræbe Ragnaros så hurtigt, som vi har gjort. Vi havde lagt en speciel strategi, hvor vi fik dræbt enormt mange monstre på samme tid. På den måde steg vi hurtigt level, og det betød, at vi kom næsten et døgn foran den næstbedste guild, fortæller Martin Fløjgaard.

Kæmpe interesse

'World of Warcraft Classic' har opnået stor succes i dets første uge.

Spiludvikleren bag, Blizzard Entertainment, har blandt andet været nødsaget til at oprette ekstra servere, da der har været - og stadigvæk er – lang ventetid for at logge ind i spillet.

På streaming-siden Twitch har man også oplevet stor interesse for spillet. Her var der 350.000, der så med i sidste uge, da den første spiller formåede at nå level 60, der er det højeste level i spillet.

For Martin Fløjgaard og resten af medlemmerne i APES er det nu kun at vente indtil næste opdatering af spillet, hvor der igen bliver tilføjet et sværere monster, som de kan slå ihjel.

- Alle er stadig fucking trætte, men vi bliver selvfølgelig nødt til at fortsætte, når den næste udvidelse kommer. Men lige nu skal vi bare chille, der er ikke længere pres på os.