Årets bedste spil: Nintendo sejrer med 'et af de bedste eventyr nogensinde'

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ tager prisen som årets bedste spil ved Game Awards 2017.

'The Legend of Zelda: Breath of The Wild' byder på åbne vidder, magiske væsner og en eventyrlig verden, der skal udforskes. (© Nintendo)

'The Legend of Zelda'-spilserien har siden 1986 begejstret spilentusiaster med dets blanding af action, eventyr og gådeløsning. Nu har den nyeste udgivelse i serien modtaget årets fornemste pris som ‘årets bedste spil’.

Prisen gives til det spil, som har leveret "den absolut bedste oplevelse - målt på både de tekniske og de kreative parametre", skriver prisuddeleren på deres hjemmeside.

- ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ er det mest storslåede og episke spil. Den wow!-fornemmelse, man får, når man spiller det, er en oplevelse, der sætter sig, siger Patrick Bay, chefredaktør hos N-Club.dk, der er Nordens største Nintendo-community.

The Legend of Zelda-spilserien
  • 'The Legend of Zelda' er en action-adventure spilserie udviklet af det japanske spilfirma Nintendo i 1986.
  • Spillet har figuren 'Link' i hovedrollen og alle udgivelserne har budt på et mix af eventyr, action og gåder.
  • Der er 19 udgivelser i serien samt en stor mængde spin-offs. Spilserien har solgt over 80 millioner eksemplarer.

Spillet imponerer hele verden

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild' er et af de spil, der har modtaget de bedste anmeldelser i hele 2017.

Spillet har en bedømmelse på 97/100 på MetaCritic.com, der samler anmeldelser fra hele spilbranchen. Det danske spilmedie GameReactor.dk kalder det eksempelvis 'et af de bedste eventyr nogensinde'.

- Hvis man skal sammenligne spillet med film, så er Zelda-serien et mix mellem 'Ringenes Herre' og 'Indiana Jones'. Det er nogle storslåede verdener med nogle sjove væsener og nogle interessante gåder, der skal løses. I Zelda skal man bruge hovedet for at kunne klare det, fortæller Patrick Bay.

Nintendo er som genfødt

Det japanske spilfirma Nintendo, der bl.a. står bag Zelda-serien, har haft et travlt 2017.

I marts måned udkom deres nyeste konsol, Nintendo Switch, og til den er der bl.a. udgivet 'Super Mario Odyssey', 'Splatoon 2', 'Mario Kart' og altså også 'The Legend of Zelda: Breath of The Wild'.

- 2017 har været et genfødselsår for Nintendo. Det har været året hvor Nintendo gik fra at være rekordlangt nede i kursværdi til at være på niveau med 2006, da deres Wii-konsol, som er den næstbedst sælgende konsol nogensinde, blev udgivet.

- Nu virker det som om, at alle de gamle Nintendo-fans er tilbage - plus de har fået rigtig mange nye fans, afslutter Patrick Bay Andersen.

Ud over prisen som årets spil modtog udgivelsen prisen for 'årets bedste action-adventure-spil' og 'årets bedste vision', der gives til spil med en enestående mængde innovation og kreativitet.

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ har solgt mere end 4,5 millioner eksemplarer. Det er dermed den bedst sælgende udgivelse til Nintendo Switch.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve