Årets bedste spil: Nintendo sejrer med 'et af de bedste eventyr nogensinde'

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ tager prisen som årets bedste spil ved Game Awards 2017.

'The Legend of Zelda: Breath of The Wild' byder på åbne vidder, magiske væsner og en eventyrlig verden, der skal udforskes. (© Nintendo)

'The Legend of Zelda'-spilserien har siden 1986 begejstret spilentusiaster med dets blanding af action, eventyr og gådeløsning. Nu har den nyeste udgivelse i serien modtaget årets fornemste pris som ‘årets bedste spil’.

Prisen gives til det spil, som har leveret "den absolut bedste oplevelse - målt på både de tekniske og de kreative parametre", skriver prisuddeleren på deres hjemmeside.

- ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ er det mest storslåede og episke spil. Den wow!-fornemmelse, man får, når man spiller det, er en oplevelse, der sætter sig, siger Patrick Bay, chefredaktør hos N-Club.dk, der er Nordens største Nintendo-community.

Spillet imponerer hele verden

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild' er et af de spil, der har modtaget de bedste anmeldelser i hele 2017.

Spillet har en bedømmelse på 97/100 på MetaCritic.com, der samler anmeldelser fra hele spilbranchen. Det danske spilmedie GameReactor.dk kalder det eksempelvis 'et af de bedste eventyr nogensinde'.

- Hvis man skal sammenligne spillet med film, så er Zelda-serien et mix mellem 'Ringenes Herre' og 'Indiana Jones'. Det er nogle storslåede verdener med nogle sjove væsener og nogle interessante gåder, der skal løses. I Zelda skal man bruge hovedet for at kunne klare det, fortæller Patrick Bay.

Nintendo er som genfødt

Det japanske spilfirma Nintendo, der bl.a. står bag Zelda-serien, har haft et travlt 2017.

I marts måned udkom deres nyeste konsol, Nintendo Switch, og til den er der bl.a. udgivet 'Super Mario Odyssey', 'Splatoon 2', 'Mario Kart' og altså også 'The Legend of Zelda: Breath of The Wild'.

- 2017 har været et genfødselsår for Nintendo. Det har været året hvor Nintendo gik fra at være rekordlangt nede i kursværdi til at være på niveau med 2006, da deres Wii-konsol, som er den næstbedst sælgende konsol nogensinde, blev udgivet.

- Nu virker det som om, at alle de gamle Nintendo-fans er tilbage - plus de har fået rigtig mange nye fans, afslutter Patrick Bay Andersen.

Ud over prisen som årets spil modtog udgivelsen prisen for 'årets bedste action-adventure-spil' og 'årets bedste vision', der gives til spil med en enestående mængde innovation og kreativitet.

‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ har solgt mere end 4,5 millioner eksemplarer. Det er dermed den bedst sælgende udgivelse til Nintendo Switch.

FacebookTwitter