Absurd spil tager internettet med storm: 'Det er det glade vanvid'

Spillet 'Fall Guys' har fået over halvanden million nye brugere på 24 timer.

Folkene bag 'Fall Guys' er næsten blevet fældet af deres egen succes. Spillet var i de første 24 timer så populært, at de ikke kunne følge med. Serverne gik simpelthen ned, og spillerne kunne ikke forbinde til hinanden. (© Devolver Digital)

Kan du huske 'Wipeout'? Det der vanvittige tv-program, hvor sagesløse mennesker bliver kastet rundt på en farverig forhindringsbane i jagten på førstepladsen?

I 'Wipeout' var det ikke unormalt, at deltagerne fik en kæmpe boksehandske i fjæset eller blev torpederet af en gigantisk gummihammer, der fyrede dem direkte ud i den omkringliggende voldgrav.

Hvis du nogensinde har siddet og sagt "det kan jeg sagtens klare!", mens du har set tv-programmet, har du nu muligheden for at bevise dit værd.

Men du skal ikke varme samtlige muskelgrupper op og tage træningstøjet på. I stedet skal du blive siddende i sofaen og downloade det brandvarme spil 'Fall Guys', der lige nu går sin sejrsgang på internettet.

Faktisk er spillet så populært, at serverne gik ned, da spillet fik over halvanden million nye brugere de første 24 timer.

Kaos bryder løs

Spillet er en farveeksplosion af underholdning. Det er et online-spil, hvor du kæmper mod 59 andre spillere i kampen om at klare sig først gennem de udfordrende baner.

Alle 60 spillere starter samtidig bag en startstreg, og herefter går jagten ind på at være den første, der krydser målstregen i den anden ende af banen.

'Fall Guys' er udkommet til PC og PlayStation 4. (© Devolver Digital)

Det lyder simpelt - og det er det faktisk også.

Og så alligevel ikke.

For spillet udvikler sig hurtigt til det glade vanvid, når 60 online-spillere slippes løs i de kaotiske baner, der byder på en lang række udfordringer.

Fælles for dem alle er, at kaos bryder løs, så snart startfløjtet lyder.

De små farverige figurer farer afsted i, hvad der ligner en hyggelig konkurrence. Men tag ikke fejl. Alle kneb gælder, når jagten er sat ind på førstepladsen.

Præmissen i 'Fall Guys' er nem at forstå, men svær at mestre. Kom først over målstregen - og undgå udfordringerne. Nemmere sagt end gjort. (© Devolver Digital)

Du kan gribe fat i dine modstandere og trække dem bagud, ligesom du kan hoppe omkring dem og kæmpe dig foran dem, bedst som de troede, at de var forrest.

'Fall Guys' byder lige nu på en håndfuld forskellige baner med varierende udfordringer. Fælles for dem alle er, at de med det samme giver dig høj puls og sved på panden.

Simpelt, men effektivt koncept

Spillet er bygget op efter et elimineringsprincip med fire-fem runder per spil. Der skilles 10-20 spillere fra per runde, indtil du - forhåbentligt - er blandt de sidste 10-15 "overlevende", der kæmper om trofæet på den sidste bane.

De farverige baner i 'Fall Guys' byder på en lang række udfordringer. (© Devolver Digital)

Det er en utrolig simpel spilmekanik, men også virkelig velfungerende. Det er nemt at forstå. Det tager et øjeblik at lære, men lang tid at mestre.

Spillet kalder sig selv et battle royale-spil, som er den mest populære spilgenre lige nu. I samme kategori finder vi spil som 'Fortnite', 'Apex Legends' og 'Call of Duty: Warzone'.

Men hvor de tre nævnte spil har en høj grad af kompleksitet, repræsenterer 'Fall Guys' alt det modsatte.

Her er ingen avancerede våben, du skal lære at kende. Og der er heller ikke forskellige spilfigurer med hver sine tilpassede evner.

Her er en håndfuld gakkede, farvede figurer, der tumler rundt i ét stort kaos - og hvis du, ligesom jeg, nogle gange har brug for et øjeblik med en uforpligtende spilopevelse, så leverer 'Fall Guys' på alle parametre.

Ikke uden udfordringer

Som nævnt tidligere i artiklen er 'Fall Guys' allerede yderst populært. Det viser sig også, når man skal starte spillene op. Her i begyndelsen af spillets levetid har jeg, op til flere gange, oplevet problemer med at forbinde til de 59 andre spillere og dermed komme i gang med banerne.

Hvis du klarer det løbende udskillelsesløb venter opgøret om kronen og førstepladsen. (© Devolver Digital)

Det er ikke unormalt, at nye spil oplever den slags tekniske udfordringer. Specielt ikke når de får så mange nye spillere på kort tid. Men det er vigtigt at nævne, for essensen i 'Fall Guys' er korte, uforpligtende spil.

Og den oplevelse brister, når man sidder for længe og venter med tekniske problemer.

Heldigvis er det ikke hver gang, jeg har oplevet det. Og udviklerne lover, at det skulle blive bedre over tid.

En lille perle

Som du fornemmer, er jeg yderst begejstret for 'Fall Guys' og dets gakkede og farverige twist på battle royale-genren. Til trods for netværksproblemerne.

Det er modigt at bygge et spil op omkring så simpel en idé og så eksekvere den på denne måde. Og det farverige univers er tiltalende og taler ind i spillets uformelle og afslappede atmosfære.

De korte, kaotiske spilsekvenser er guf, hvis du er kørt død i omfangsrige singleplayer-spil eller alt for seriøse online-spil.

Men 'Fall Guys' er faktisk mere end et godt alternativ.

Det er et virkelig vellykket spil.

'Fall Guys: Ultimate Knockout' er udkommet til PC og PlayStation 4.

'Fall Guys' er udgivet af spilfirmaet Devolver Digital, der har specialiseret sig i at udgive spil, der er udviklet af mindre udviklerfirmaer. (© Devolver Digital)
Facebook
Twitter