Afklædt trend deler vandene på Twitch: 'Folk er super utilfredse'

Kvinder iført bikini har fået flere til at kræve strengere retningslinjer på Twitch.

Twitch-streameren 'Amouranth' er med 2,6 millioner følgere blandt de mest populære 'hot tub'-streamere, der livestreamer direkte fra badebassinet. (Foto: Skærmbillede af Amouranth på Twitch © Amouranth)

Smukke kvinder iført bikini, der livestreamer på Twitch fra små oppustelige badebassiner, mens de snakker med deres seere.

'Hot tub meta' hedder trenden, der har været omdrejningspunktet for længere tids debat på netop Twitch.

For er det okay, at den nye bølge af badetøjsklædte streamere optager mere og mere plads på platformen og sluger seere til sig?

Eller burde Twitch indføre strenge regler og retningslinjer for, hvad der er tilladt i forhold til beklædning og indhold på deres platform?

Vandene er delte.

Også blandt de helt store streamere, hvor Tyler 'Ninja' Blevin mener, at Twitch bør gøre noget ved "problemet", mens Felix 'xQc' Lengyel i et tweet kalder indholdsgenren for "patetisk":

- Jeg må ærligt sige, at det her 'hot tub meta' uden tvivl er den mest patetiske ting, vi har nogensinde set på Twitch. Sikke en trist virkelighed. Få venligst det her skrald væk fra forsiden, skriver han.

Streameren Indiefoxx er én blandt mange 'hot tub'-streamere på Twitch. Som billedet viser, er det seernes donationer, der driver indholdet (og hendes indtjening) frem. Du kan vælge at betale for at få dit navn skrevet på badedyret, på hendes krop, på en Pokemon-ballon, eller - den helt dyre - på hendes pande. (Foto: Skærmbillede fra Indiefoxx/Twitch © Indiefoxx)

I den anden ende af bassinet mener streameren Rachel 'Valkyrae' Hofstetter, at de unge kvinders streams "ikke skader nogen", mens hun desuden sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor folk har gjort den nye trend til så stort et problem.

I sidste måned overtog 'hot tub'-streameren Kaitlyn 'Amouranth' Siragusa endda førstepladsen som den mest streamde kvinde på platformen. Et æresemblem, der ellers længe har tilhørt Imane 'Pokimane' Anys.

'Pokimane' heller ikke ovenud begejstret for den nye trend, hvilket hun luftede i en livestream den 2. maj:

- Gør noget ved det, så det ikke kun er seksuelt hentydende streams, der overtager hele platformen, lød opfordringen til Twitch.

Imane 'Pokimane' Anys er blandt de mange kritikere af 'hot tub'-trenden, som hun mener, Twitch bør gøre noget ved. (Foto: Leon Bennett © Getty Images)

Dansk streamer: 'Folk er super utilfredse'

Også herhjemme er det svært at undgå den amerikanske trend, der spreder sig på platformen.

- Jeg er fuldtidsstreamer og kan ikke gå live, uden at 'hot tub' er noget, vi skal snakke om, fortæller 25-årige Melina 'Minnamumi' Jellesmark.

- Folk er super utilfredse med trenden og føler ikke, det hører hjemme på Twitch, forklarer hun om sine følgeres daglige debatering af trenden i chatten.

Selv er hun splittet.

- Personligt synes jeg, man skal gøre, hvad man har lyst til. Og når platformen lader dig tjene gode penge på at lave 'hot tub'-streams, så forstår jeg godt, at nogle kvinder vælger at gøre det.

Men alligevel føler hun heller ikke, at det hører hjemme på Twitch:

- Det er ærgerligt, at platformen lader det ske, fordi Twitch efterhånden bliver bedst kendt for sit seksuelle indhold.

- Og det er ikke det, jeg selv laver, og derfor heller ikke det, jeg vil forbindes med, når jeg fortæller folk, at jeg streamer på Twitch.

25-årige Melina ’Minnamumi’ Jellsmark har streamet på Twitch i seks år. Og indhold af samme seksuelle karakter som ’hot tub’-streamerne har ”altid været der”, fortæller hun. (Foto: Melina Jellsmark © Melina Jellsmark)

At nogle streamere i øvrigt klager over, at de bikiniklædte streamere "stjæler" seere fra andre streams, har hun dog intet til overs for:

- Det er det dummeste argument. Først og fremmest giver det ingen mening at sammenligne sine egne seertal med andres. Og dernæst er dem, der ser på hot tubs, nok alligevel ikke kommet for at se et godt gameplay. Så den attitude tror jeg ikke, vi kommer langt med.

Samme pointe har en anden dansk streamer, Jacob 'Jaxstyle' Krull også:

Stop udskamning

For nylig kommenterede Twitch selv på debatten, da chefen for Twitch Community Productions, Marcus 'djWHEAT' Graham, satte ord på platformens egen holdning til den nye trend i en livestream:

- Vores nøgenheds- og beklædningsretningslinjer tillader badetøj i passende kontekst – og badebassiner falder ind under dette kriterie.

I samme omgang lagde han desuden vægt på, at man ved hjælp af knappen "Not interested" ("ikke interesseret") selv kan være med til at bestemme, hvilket indhold man bliver præsenteret for.

Så er man ikke fan af de såkaldte hot tub-streamers, behøver man heller ikke at se deres livestreams.

Desuden tilføjede han, at han håbede, at Twitch-brugere ikke "ville udskamme andre indholdsskabere".

Gammel debat i nye klæder

Men den nuværende debat om bikinistreamerne er langt fra første gang, kvinderes påklædning på platformen er genstand for debat.

Tidligere har man talt om "boobie streamers" (eller "bryststreamere"), hvor nogle mente, at kvindelige streamere iførte sig toppe med afslørende kavalergange for at tiltrække flere seere til deres kanal.

Det fik sidste år Twitch til at skærpe sine retningslinjer for påklædning.

I de nye retningslinjer kunne man derfor læse, at for streamere, der identificerer sig som kvinder, er synlige brystvorter ikke tilladt. Ligesom man heller ikke må vise underbrystet. Medmindre man ammer et barn, altså.

Til gengæld er en dyb udskæring stadig tilladt, så længe de to første punkter også overholdes. Det er balancegangen mellem, hvad der anses for at være for seksuelt, og hvad der kan tilskrives frihed til at iklæde sig det, man har lyst til, der er svær, mener også Melina 'Minnamumi' Jellesmark:

- Hvis Twitch rent faktisk gjorde det ulovligt at lave hot tubs ville det betyde endnu flere restriktioner for kvindelige streamere. Så kunne jeg ikke streame fra stranden, hvis jeg havde bikini på, forklarer hun og pointerer, at selvom hun ikke selv ønsker at lave 'hot tub'-streams, så vil hun heller ikke nægtes muligheden for at gøre det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk