Amerikansk politiker går viralt med ultrapopulært spil: Vil vinde stemmer ved at game

Demokraten Alexandria Ocasio-Cortez streamede, mens hun spillede 'Among Us'.

Små 700.000 så med da, Alexandria Ocasio-Cortez livestreamede, mens hun spillede det populære spil 'Among Us'. (Foto: Shannon Finney © Getty Images)

Det begyndte med et simplet spørgsmål.

"Er der nogen, der vil spille 'Among Us' sammen med mig på Twitch i forsøget på at få folk til at stemme?".

Sådan skrev den amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez mandag ud til sine 9,1 millioner følgere på Twitter.

Spoler vi tiden lidt over et døgn frem er svaret, at rigtig mange gerne ville spille sammen med den demokratiske politiker. Og endnu flere ville se hende livestreame det.

I nat dansk tid så knap 700.000 nemlig med på streamingplatformen Twitch, da det 31-årige medlem af Repræsentanternes Hus spillede 'Among Us', skriver mediet Forbes.

Det gør Alexandria Ocasio-Cortez' livestream til en af de mest sete i Twitch's historie, skriver The Verge.

'Among Us' er på få måneder blevet et ultrapopulært spil verden over, men specielt i USA.

I al sin enkelthed er 'Among Us' et multiplayer-spil, hvor fire til ti spillere befinder sig på et rumskib. Hver spiller får enten tildelt en rolle som "besætningsmedlem" eller "bedrager".

Besætningsmedlemmernes opgave er at løse forskellige opgaver på rumskibet, men de skal også finde ud af, hvem der er bedrageren og undgå at blive dræbt af den eller dem.

Herunder kan du se højdepunkter fra Alexandria Ocacio-Cortez' livestream på Twitch.

Vil have folk til at stemme

Det var dog ikke kun for morskabens skyld, at Alexandria Ocasio-Cortez, der repræsenterer staten New York, brugte et par timer på at spille og livestreame det til hele verden.

Allerede inden hun begyndte at spille 'Among Us', gjorde hun opmærksom på, at det også handler om at få folk til at stemme til det kommende præsidentvalg den 3. november.

- Vi er her for at stemme blåt (demokratisk). Vi har muligheden for at stemme Trump ud af Det Hvide Hus og for at stemme Biden/Kamala ind. Lad os sørge for at forandre dette land, lød det fra Alexandria Ocasio-Cortez, der også går under navnet AOC.

Herefter gik hun sammen med sin demokratiske kollega Ilhan Omar i gang med at spille. Her spillede de to politikere sammen med nogle af de største Twitch-stjerner såsom Pokimane, Jacksepticeye, HasanAbi og Moistcr1tikal.

'Among Us', der kan spilles både på pc'en og mobilen, er pludseligt blevet ét af årets mest populære spil, selvom det er over to år siden, spillet blev udgivet. (Foto: (Screenshot) © InnerSloth)

Demokraternes store stjerne

At AOC's livestream på Twitch er gået viralt skyldes blandt andet, at den demokratiske politiker er rigtig dygtig til at fremstå autentisk på sociale medier.

Det mener Katrine Villarreal, der er ekspert i sociale medier med fokus på amerikansk politik, og som lige har udgivet en e-bog om sociale medier i amerikansk politik.

- Hun er Demokraternes store stjerne på sociale medier, siger hun og fortsætter:

- AOC er rigtig god til at bruge sine sociale medier ret spontant og autentisk, og det tiltaler mange af de nok forholdsvis unge brugere, som så med på Twitch. De unge vælgere efterspørger autencitet i stedet for de store præsidentkampagner, der er planlagt ned til mindste detalje, og som koster mange millioner dollars.

Når Alexandria Ocasio-Cortez vælger at spille et spil som 'Among Us' og livestreame det på Twitch, så er det også for at lokke de yngre vælgere til stemmeurnerne. Og det kan være et klogt træk, som kan have en effekt, mener Katrine Villarreal.

- Det er en gruppe af vælgere, som præsidentkandidaterne har svært ved at få fat i. De er en rigtig stor vælgergruppe, men de er også dårlige til at komme ned at stemme.

- Men når hun i sit første livestream på Twitch laver et af de mest sete på platformen nogensinde, kan det måske batte noget, siger hun.

Mere populær end Trump og Sanders

Alexandria Ocasio-Cortez er dog ikke den eneste amerikanske toppolitiker, der har prøvet kræfter med Twitch.

Både den nuværende præsident, Donald Trump, og Demokraternes Bernie Sanders har en kanal på Twitch, men de har slet ikke formået at tiltrække lige så mange seere som den 31-årige demokrat fra New York.

De seneste Twitch-streams fra Donald Trump og Bernie Sanders har nemlig toppet på omkring 1.000 seere, skriver spilmediet Kotaku.

Og det er ikke kun på Twitch, at den amerikanske valgkamp er blevet en del af gamingkulturen.

Frem mod valgdagen den 3. november er politik begyndt at fylde mere og mere, og tonen kan ofte være hård blandt gamerne.

Det har blandt andet fået platformen Nexus Mods til at bandlyse brugerskabte tilføjelser (mods), der indeholder politiske budskaber.

Facebook
Twitter