Apple overrasker med kæmpe satsning: Vil ændre din måde at game på

Tech-giganten vil have dig til at droppe konsoller og streamingtjenester

Natten til tirsdag fremlagde Apple deres vision for gaming-indhold på deres platforme i fremtiden. I den forbindelse annoncerede de deres nye koncept Apple Arcade, hvor du blandt andet kommer til at kunne spille 'Sonic Racing'. (© Sega)

I en verden, hvor alt efterhånden kan og skal streames, går den amerikanske teknologi-gigant Apple mod strømmen.

For hvor Sony med PlayStation Now, Microsoft med xCloud og senest Google med deres Stadia-satsning slår på tromme for at streame spil til brugernes enheder, så går Apple nu også ind i kampen om gamernes gunst med deres kommende gaming-satsning, Apple Arcade – men fra en lidt anden vinkel end sine konkurrenter.

- Den største forskel er, at Apple Arcade ikke er en streamingservice i stil med eksempelvis Googles Stadia, hvor man jo ikke downloader noget fysisk, men bare streamer et videofeed af spillet og dermed er tvunget til at være online, siger spilekspert og redaktør på Troldspejlet, Troels Møller, og fortsætter:

- Apple Arcade er i stedet en abonnementsservice, hvor man betaler et fast beløb om måneden for at få adgang til en masse spil, som du henter ned på din iPhone eller iPad for eksempel – så du også kan spille, selvom du ikke er online. Og det vil så være spil, der er kurateret af Apple for at sikre kvaliteten, siger han.

Et af de spil, du kan se frem til at spille på en af dine Apple-enheder, er 'Beyond a Steel Sky', der i øvrigt er en opfølger til 1994-spillet 'Beneath a Steel Sky'. (© Revolution Software)

Et klart signal til gamere

Med den nye Apple Arcade-satsning træder firmaet også i karakter som en ny spiller på et marked, som de ellers har været vægelsindede omkring at træde ind på.

- Apple har historisk været meget ubeslutsomme, når det kommer til gaming. Hver gang, de viser ren ny iPhone, så snakker de om, at den har fem gange så mange grafiske kræfter. Men de har aldrig gjort en skid for gamere, siger Troels Møller og uddyber:

- De har også engang flirtet med at lave en kontroller til iPad og iPhone. Men det blev aldrig til mere. Så med Apple Arcade viser de, at gaming er en fast del af deres platform, som de både vil bruge penge på og til at hjælpe folk med at finde bedre spil.

Ifølge Troels Møller er den nye tjeneste et udtryk for, at Apple har fået øjnene op for et marked, de har gode muligheder for at gøre indhug i.

- Med Apple Arcade vil de gerne ramme folk, der kan lide at spille, og derfor kuraterer de indholdet, så de nye, interessante og gode spil kommer helt i front og ud over rampen. Det er et stort skridt hen imod gamerne, lyder vurderingen fra Troels Møller.

Apple Arcade kommer til alle Apples enheder. Så uanset om du har en iPhone, en MacBook eller Apple TV, vil du kunne kaste dig over de mange spil. (Foto: Michael Short © Getty Images)

Succes afhænger af prisen

Man skal dog ikke regne med at abonnere på Apple Arcade for at spille 'Red Dead Redemption 2' eller andre storspil, der normalt har deres gang på de teknisk tungere konsoller som PlayStation 4 eller Xbox One.

- Det vil stadig bestå af mobil-apps. Så selvom Apple gør meget ud af, at det er oplevelser, du kan se på computer og konsoller, så er det hovedsageligt apps, der er lavet til håndholdte devices, man vil finde på Apple Arcade, siger Troels Møller.

- Og så længe, de ikke har nogle controller, kan jeg heller ikke se idéen med at tilbyde klassiske konsol-titler. Når jeg har læst kommentarer på Twitter og andre online-fora, så er jeg heller ikke alene. Der er mange, der har skrevet 'get a controller or get the fuck out', lyder det fra Troels Mølller.

Men han vurderer alligevel, at Apple nok skal få succes med sin nye gaming-satsning.

Så længe prisen er rigtig.

- Apple har loyale forbrugere. Men de skal ikke gå med deres sædvanlige Apple-bullshit, hvor det er alt for dyrt at blive en del af, og hvor de tager nogle mærkelige beslutninger, som gør, at folk mister interessen. Det hele afhænger af prisen, siger Troels Møller, inden han fortsætter:

- Og jeg kan lige så godt sige, at hvis det er mere end 100 kroner om måneden, så er det for meget.

Apple Arcade lanceres i efteråret 2019 i over 150 lande. Det vides endnu ikke, om Danmark er blandt de lande, der får mulighed for at abonnere på 'Apple Arcade'.