Beder om tilgivelse for skandaløs spillancering i ny video: 'Vi er utrolig kede af det'

'Cyberpunk 2077' var udset til at blive en gigantisk succes, men kritikken er haglet ned over det længeventede spil.

I YouTube-videoen undskylder medstifter af spilfirmaet CD Projekt Red, Marcin Iwinski, for den katastrofale 'Cyberpunk 2077'-lancering. (Foto: Screenshot fra YouTube © CD Projekt Red)

Først blev det udskudt utallige gange og endte i kritisk stormvejr for dets måde at portrættere transkønnede personer i en af spillets trailere.

Ved den endelige udgivelse blev det så beskyldt for at være fyldt med fejl, og derefter kom meldingen om, at man kunne få pengene tilbage, hvis man havde købt spillet.

Problemerne var til sidst så store, at spilgiganten Sony i sidste ende valgte at tildele det sidste dødsstød ved at fjerne spillet fra dets online-butik PlayStation Store.

Listen af problemer synes at fortsætte i det uendelige for det megahypede spil 'Cyberpunk 2077'. Og det har nu fået spillets udgiverne af spillet CD Projekt Red og deres medstifter Marcin Iwiński til at træde offentligt frem på YouTube for italesætte de mange skandaler.

I en fem minutter lang video, der allerede er blevet set over en million gange på under et døgn, undskylder han for spillets mange problemer.

- Vi er utrolig kede af det, og denne video er mig, der offentligt undskylder til alle. I må for guds skyld ikke giv vores team skylden, da de er utrolig talentfulde og hårdtarbejdende. Det er os, ledelsen, der tager de sidste beslutninger, fortæller Marcin Iwiński blandt andet.

Men selvom CD Projekt Red har indset, at spillet ikke tilnærmelsesvis har levet op til forventningerne, lover de nu at gøre skaden god igen.

- Vi vil gøre alt for at genvinde jeres tillid, og derfor lancerer vi nu en plan for, hvordan vi kan optimere spillet med løbende opdateringer, hvor vi vil ordne de mange fejl.

Marcin Iwiński, der er medstifter af CD Projekt Red, har nu undskyldt for 'Cyberpunk 2077's mange fejl. De polske spiludviklere blev for alvor en del af spilverdenens superliga, da de udgav rollespillet 'The Witcher 3' i 2015. Siden da har spillet vundet over 250 'Game of the Year'-priser, hvilket er flere end noget andet spil i verdenshistorien. (Foto: Screenshot fra YouTube © CD Projekt Red)

Et af de mest hypede spil de seneste ni år

'Cyberpunk 2077' er et action-rollespil og foregår i en dystopisk verden, der er blevet lagt øde hen af en stor atomkrig. Stort set alle områder er blevet gjort lovløse, og derfor søger den menneskelige befolkning tilflugt i storbyer, hvor den teknologiske udvikling langt fra har indfriet en lykkelig fremtidsdrøm.

Efter at have været undervejs siden 2012 udkom spillet endelig den 10. december 2020, men skuffede altså fælt.

Palle Havshøi-Jensen, der er chefredaktør for PlayStation-mediet PSLife.dk, har til dr.dk tidligere kaldt 'Cyberpunk 2077' for "en hidtil uset fiasko".

- Jeg har ikke oplevet noget lignende. Det er en massiv farce og en massiv fiasko. Det er 100 procent CD Projekt Red, der har problemet her, for det er dem, der har udviklet det.

I CD Projekt Reds YouTube-undskyldning forklarer de, at spillets mangler blandt andet skyldes, at dets univers er "enormt stort", og at coronapandemien har besværliggjort projektet.

- 'Cyberpunk 2077' er et enormt spil, og det har vist sig, at vi har undervurderet opgaven om at gøre spillet fantastisk på alle konsoller, selvom vi virkelig troede, at det ville blive færdigt til udgivelsesdatoen. Derudover kæmpede vi også med coronapandemien, da vi færdiggjorde spillets sidste faser, og restriktionerne ødelagde vores arbejdsproces.

Der er altså ingen tvivl om, at CD Projekt Red godt er klar over, at de ikke har indfriet forventningerne til det længe ventede spil, og derfor igangsætter de nu en langsigtet plan for at gøre skaden god igen.

Planen kalder CD Projekt Red for et 'roadmap', der viser en oversigt over, hvordan og hvornår de vil komme med opdateringer, der skal forbedre spillets kvalitet.

- I dag præsenterer vi en fremtidig plan for 'Cyberpunk 2077' til konsol og PC. Vi har allerede opdateret spillet tre gange, men vores ultimative mål er at ordne alle fejl på alle platforme, og derfor kommer vi til at udskyde udvidelserne, så vi først og fremmest får spillet til at fungere og gør jer brugere glade, forsikrer de i videoen.

Her ses CD Projekt Reds redningsplan for 'Cyberpunk 2077'. Billedet viser en oversigt over, hvordan de med opdateringer vil ordne spillets mange problemer og mangler. (Foto: Screenshot fra YouTube © CD Projekt Red)

Slår alligevel rekord

Selvom kritikken er haglet ned over 'Cyberpunk 2077', har spillet i skrivende stund fået blandet anmeldelser på hjemmesiden Metacritic, der samler anmeldelser. Til PC er det blevet anmeldt til et gennemsnit på 86 ud af 100 til PC, mens det til PlayStation 4 har fået en score på kun 56.

De mange anmeldere slår blandt andet fast, at spillet på nogle punkter er fantastisk, men at der findes mange tekniske fejl og udfordringer.

Og det har da heller ikke holdt brugere tilbage fra at købe spillet. I december slog 'Cyberpunk 2077' nemlig rekord på spilplatformen Steam for, hvor mange spillere der på samme tid spiller et single player-spil - her var over en million brugere i gang på samme tid.

Men sidenhen kunne noget tyde på, at brugerne ikke er lige så begejstrede som anmelderne. Der har nemlig været forlydender om, at en stor del af dem - især på Xbox One og PlayStation 4, hvor problemerne angiveligt har været størst - har ønsket at få deres penge tilbage på grund af spillets mange fejl.

Den langsigtede plan for at ordne de mange fejl og mangler i spillet strækker sig helt til 2022, og derfor må tiden vise, om CD Projekt Red formår at vinde brugernes tillid tilbage.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter