Brutalt computerspil får internettet til at eksplodere af forventning

En 45 minutter lang video fra computerspillet ‘Cyberpunk 2077’ har løftet hypen omkring spillet til nye højder.

I 'Cyberpunk 2077' skaber du din egen spilfigur. Du kan vælge at spille som enten mand eller kvinde i den dystopiske sci-fi verden. (© CD Projekt Red)

Sjældent har et spil været omgærdet af så meget spænding og så stor forventning som 'Cyberpunk 2077'.

Spillet, der har været undervejs siden 2012, og som der endnu ikke er sat udgivelsesdato på, har den seneste uge fået YouTube til at smelte ned.

Ni millioner gange er en 45 minutters trailer fra spillet blevet set - en trailer, der faktisk slet ikke skulle have været på nettet, men som fansene forlangte at få ud, efter den var blevet vist bag lukkede døre på spilmesserne E3 og GamesCom tidligere på året.

- Hypen omkring 'Cyberpunk 2077' er så massiv, fordi det er udviklet af spilstudiet CD Projekt Red. Det er på grund af dem, at interessen om 'Cyberpunk 2077' er så voldsom. Det svarer til, at folk har høje forventninger til en ny film, fordi den er lavet af en stjerneinstruktør. Det var fuldstændig ligegyldigt hvad filmen ‘Dunkirk’ handlede om. Det vigtige var, at det var en ny Christopher Nolan-film. Det samme gør sig gældende med 'Cyberpunk 2077', fortæller Magnus Groth-Andersen der er chefredaktør for det danske spilmedie GameReactor.dk.

'Cyberpunk 2077' slører grænserne mellem menneske og teknologi. Hovedpersonen i spillet er en cyborg, hvilket muliggør en sammenblanding af de to elementer. (© CD Projekt Red)

Udviklerne CD Projekt Red kom for alvor ind i spilverdenens superliga da de udgav spillet 'The Witcher 3: Wild Hunt'. Spillet er et rollespil og udkom i 2015. Det har vundet over 250 'Game of the Year'-priser, hvilket er flere end noget andet spil i verdenshistorien.

- Det er udelukkende på grund af 'The Witcher 3: Wild Hunt' at folk nu venter det næste store projekt, forklarer Magnus Groth og fortsætter:

- Hype-o-meteret, hvis sådan et findes, er ved at eksplodere. Fansene har skyhøje forventninger, fordi de elsker 'The Witcher 3' og nu vil de se mere. De vil sætte tænderne i den næste store oplevelse.

Et brutalt og voldeligt sci-fi univers

'Cyberpunk 2077' foregår i en dystopisk fremtidsverden, hvor urbaniseringen og teknologien har skabt et samfund, der er alt andet end en fremtidsdrøm. Lige nu arbejder mere end 350 udviklere på at realisere det ambitiøse projekt.

- 'Cyberpunk 2077' er et ægte rollespil. Det er faktisk baseret på et rollespil fra 1988 som hed ‘Cyberpunk 2020’. Spillet foregår i en fremtidsverden som er meget i stil med den vi kender fra film som 'Blade Runner', forklarer Palle Havshøi-Jensen der er chefredaktør for PlayStadion-mediet PSLife.dk og fortsætter:

- Hovedpersonen er en cyborg. Altså en blanding mellem at være menneske og maskine. Spillet foregår i førstepersons-perspektiv og i ægte rollespilsstil er der masser af tilpasningsmuligheder. Lige fra, hvordan ens figur skal se ud, til hvilke evner, man skal udvikle.

'Cyberpunk 2077' er et spil, der er lavet til et voksent publikum. Det er der ingen tvivl om efter at have set de 45 minutters gameplay, som er blevet lagt på YouTube:

- Det er et voldeligt spil. Det er brutalt. Det handler om forræderi og stiller store spørgsmål til den menneskelige tilstand - og præsenterer spilleren for en række svære valg, som ikke er lette at tage stilling til, forklarer Magnus Groth-Andersen.

'Cyberpunk 2077' foregår i en dystopisk fremtidsverden, hvor en overbefolket by ved navn Night City er ved at bryde sammen under pres fra mennesker, teknologi og kriminalitet. (© CD Projekt Red)

Spillet foregår omkring 50 år ude i fremtiden - og det giver nogle interessante perspektiver for hovedpersonen i 'Cyberpunk 2077':

- Det er spændende når hovedpersonen er blanding mellem menneske og maskine. Det giver nogle interessante muligheder i forhold til at udvikle evner. Kan man f.eks. nogle andre ting i spillet, hvis man tager et andet ansigt på? Kan man gøre nogle specielle ting, hvis man tager nogle mekaniske arme på? siger Palle Havshøi-Jensen og fortsætter:

- Det er CD Projekt Reds største og mest ambitiøse projekt til dato. Det er et enormt projekt. Men med denne 45 minutters video har de kun vist en lillebitte flig af, hvad 'Cyberpunk 2077' består af. Det kommer nok til at tage mellem 50 og 100 timer at se det hele.

‘Cyberpunk 2077’ er stadig under udvikling. Det vides endnu ikke hvornår spillet udkommer.

Facebook
Twitter