Da Fortnite lukkede, stirrede Josefine i timevis ind i en sort skærm

Spil er gået i stå, men to års Fortnite-træning er forhåbentlig ikke spildt for 22-årig gamer.

22-årige Josefine Kjær Sørensen synes, at ventetiden er nervepirrende og lang. (Foto: © PRIVATFOTO, Josefine Kjær Sørensen)

Da Fortnite - et af verdens mest populære computerspil - søndag aften gik i sort, var 22-årige Josefine Kjær Sørensen en af dem, der endte med at sidde i timevis og stirre ind i computerskærmen.

Raketter og meteorer sprængte nemlig hele spillelandskabet væk som en del af begivenheden 'The End', der netop markerer slutningen på tiende sæson af spillet. Spillerne blev i stedet efterladt med en mørk skærm med et roterende sort hul og ingen mulighed for at spille videre.

- Jeg sad og kiggede i mange timer. Først tænkte jeg, at der ville gå en time. Men så gav jeg det lige lidt længere tid. Jeg endte faktisk med at sidde i tre en halv time og bare kigge på det der, siger Josefine Kjær Sørensen.

- Så var jeg altså nødt til at gå i seng, tilføjer hun.

Sådan her ser det ud, når man klikker ind for at spille Fortnite. I skrivende stund kigger mere end 50.000 brugere stadig med på det roterende sorte hul. (© Screenshot fra Epic Games website)

Flere spileksperter gisner om, at det sorte hul skyldes, at spillet opdateres. Den 22-årige Fortnite-entusiast glæder sig til at se, hvad de finder på i næste kapital af spillet.

- Jeg var da vildt nysgerrig på at se, hvad der så ville ske. Man har jo hørt meget om, at der vil komme et nyt map, og at det vil blive vildt, lyder det fra den 22-årige Fortnite-entusiast.

Pengene

Siden spillet kom på gaden i 2017, har 250 millioner brugere registreret sig. Josefine Kjær Sørensen hoppede også med på bølgen i 2017 og har spillet med siden anden sæson.

I de to år hun har spillet, har hun kastet omkring 5.000 kroner på ting i spillet, som hun vil være ærgerlig over at miste.

- Jeg er rigtig glad for de ting, jeg har. Jeg har også brugt mange penge på spillet selv, men at miste dem, har jeg aldrig været bange for. Det er jo bare virtuelt.

Josefine Kjær Sørensen tror ikke selv på, at alt den online flid er spildt og forgæves. Hun tror, at de optjente skins og de købte ting kommer med videre i det opdaterede kapitel af Fortnite.

- Jeg tror stadigvæk, at man får lov til at beholde alt det, man har, siger hun.

Det gamle var lidt kedeligt

Der er ikke nogen officielle meldinger om, hvornår spillet vender retur, men Josefine Kjær Sørensen krydser fingre for, at Epic Games, der er producenten bag, vender retur med store forandringer.

- Jeg håber, at der kommer til at være noget helt nyt, som man kan starte forfra. Det gamle var blevet lidt kedeligt med det gamle map (kort, red.) og underligt. Men bare der kommer noget nyt og fedt, som ingen kender.

Og selvom en ekspert over for CNN har vurderet, at millioner af spillere har siddet og kigget i et sort hul, og flere forældre melder om frustrerede børn, så synes Josefine Kjær Sørensen også, det er et ret sejt stunt.

- Jeg synes, det er fedt at gå lidt i uvished og ikke vide, hvornår det er klart igen, og hvad der sker. Jeg kan godt lide, at det er lidt spændende.

Men hun synes dog ikke, at spiludviklerne kan tillade sig at strække den meget længere nu.

- Jeg synes, at det skulle have været i gang i dag hen over middag. Jeg synes, det er lang tid at strække den i to dage, hvis det sker.

Rygterne siger ifølge Josefine nemlig, at spillet kommer op og køre i morgen igen.

- Men man ved det jo ikke, siger hun.