Danmarks bedste spil kåret: Se alle vinderne her

Spillet 'Deep Rock Galactic' vandt hovedprisen som årets bedste spil ved Spilprisen 2021.

De danske spiludviklere i Ghost Ship Games er blandt andet blevet inspireret af store spil som 'Minecraft' og 'Left 4 Dead' under tilblivelsen af 'Deep Rock Galactic'. (© Ghost Ship Games)

Det er ikke kun filmbranchen, der ynder at fejre sig selv med glitrende priser. Også spilbranchen gør en dyd ud af hylde de bedste danskudviklede spil.

Og lige for tiden er der ingen over og ingen ved siden af spillet 'Deep Rock Galactic'.

Det har netop vundet hovedprisen 'Game of the Year' ved Spilprisen 2021-uddelingen, hvor der blev uddelt en række priser til årets bedste danskudviklede spil.

'Deep Rock Galactic' slog blandt andre spillene 'Lightmatter' (af Tunnel Vision Games) og 'Welcome to Elk' (af Triple Topping) i kampen om at blive kåret til årets bedste spil.

Herudover vandt 'Deep Rock Galactic' også prisen for bedste lyd (Best Audio) og bedste spildesign (Best Game Design).

- Det er kulminationen på alt det arbejde, vi har lagt i spillet i de sidste fem år. Det er lidt ligesom at vinde danmarksmesterskabet i spil, lyder det fra Søren Lundgaard, der er administrerende direktør i Ghost Ship Games, som står bag det succesfulde spil, dagen efter prisuddelingen.

Han var samlet med nogle af sine kollegaer for at overvære uddelingen, der blev fejret med corona-lyntest, burgere og bobler.

- Det betyder enormt meget for os at få anerkendelse fra Danmark. Vi vil gerne den danske spilbranche og vil gerne gøre det godt herhjemme, både udadtil og indadtil. Det er klart den vigtigste pris, vi kan vinde.

Vader i succes

Det er ikke kun i Danmark, at 'Deep Rock Galactic' oplever succes.

I sidste måned var spillet også nomineret til BAFTA Games Awards, og ved SXSW Gaming Awards 2021 (South by Southwest) vandt det danske spil i kategorierne 'Excellence in Multiplayer' og 'Årets indiespil'.

Herudover afslører Søren Lundgaard hemmelighedsfuldt, at første kvartal af 2021 har været dobbelt så godt som 2020 for hans spilfirma. Hvad det betyder i konkrete tal, vil han dog ikke ud med.

- Det kan jeg ikke sige lige nu. Det betyder bare, vi er startet bragende godt på 2021.

'Deep Rock Galactic' er et online-skydespil, hvor op til fire spillere arbejder sammen som et hold rumdværge, der graver efter værdifulde mineraler på en dødsensfarlig planet langt ude i rummet.

Spillet har været ude siden 2018 som et spil under udvikling og blev endeligt udgivet som et færdigt spil i 2020.

Ghost Ship Games har designet en bar, der har givet dværgene mulighed for at drikke øl og få sig en dans, inden de bliver sendt ned i dybet. - Dværge har fede kendetegn som at have stort skæg, de elsker at drikke øl, og så holder de sammen, så de var perfekte for os, fortæller Søren Lundgaard. (© Deep Rock Galactic)

Hvad skal der ske, når I engang er færdige med at høste priser for 'Deep Rock Galactic'?

- Hvis vi ser på den længere bane, så vil vi involvere os mere i resten af den danske spilbranche. Vi vil både gerne hjælpe andre med gode råd, men også med investeringer, siger Søren Lundgaard og slutter:

- Og vores egne ambitioner handler blandt andet om, hvorvidt vi om fire-fem års tid kan skabe et nyt spil, der måske bliver lige så godt som 'Deep Rock Galactic'. Det ville være fedt at bevise.

Herunder kan du se alle vinderne af Spilprisen 2021:

  • Best Debut: 'Lightmatter' af Tunnel Vision Games

  • Best Audio: 'Deep Rock Galactic' af Ghost Ship Games

  • Best Visuals: 'Welcome to Elk' af Triple Topping

  • Best Game Design: 'Deep Rock Galactic' af Ghost Ship Games

  • Best Narrative: 'Journey of the Broken Circle' af Lovable Hat Cult

  • Best Live Game: 'BlockStarPlanet' af MovieStarPlanet

  • Best Emergent Experience: 'Stilstand' af Niila Games

  • Best Kids Game: 'Wonder Woollies Play World' af Fuzzy House

  • Game of the Year: 'Deep Rock Galactic' af Ghost Ship Games