Danmarks Fortnite-stjerne afslører sine tricks - og udpeger én ting du skal droppe

Drop gemmelegen og kom ud af busken, hvis du drømmer om blive professionel 'Fortnite'-spiller. Sådan lyder det fra Christoffer 'Jarl' Jensen, der lever af at spille det ultrapopulære spil.

22-årige Christoffer Snejbjerg er professionel Fortnite-spiller. Under navnet 'Jarl' deltager han i globale turneringer og streamer sine spil til tusindvis af fans på sin Twitch-kanal. (© Fnatic / Epic)

22-årige Christoffer ‘Jarl’ Jensen er professionel gamer.

5-8 timer om dagen spiller han det ultrapopulære spil 'Fortnite', der har over 125 millioner brugere over hele verden.

Christoffer spiller for esports-holdet 'Fnatic' der blev grundlagt i 2004 og har hovedsæde i London. Foruden at deltage i turneringer med svimlende præmiesummer, streamer ‘Jarl’ også sine spil på sin Twitch-kanal, hvor omkring 20.000 følger med.

Nu afslører han sine tricks til at blive en bedre Fortnite-spiller - og peger også på en enkelt ting, der kan stå i vejen for at udvikle sig som spiller.

(© Epic)

Hav styr på dine taster

Det vigtigste tip ifølge ‘Jarl’ er, at man har styr på sine indstillinger for, hvilke keyboardtaster, der har hvilke funktioner. De såkaldte ‘binds’.

- Jeg har en regel om, at hver finger har sit eget job. Det vil sige, at man skal sørge for, at man ikke har en finger, der skal ramme to knapper på samme tid. Så man skal sørge for, at man ikke skal skifte våben og bygge med samme tast.

- Det er en personlig ting, hvad der fungerer bedst for én selv. Men det er om at prøve nogle forskellige ting af for at finde ud af, hvad der passer din spillestil, fortæller ‘Jarl’.

(© Epic)

Indstil dit sigtekorn

Et andet vigtigt aspekt i 'Fornite' er, at man har styr på, hvordan man sigter. Ofte kan kampene blive hektiske og hurtige, og derfor er det nødvendigt, at man er 100% sikker på, hvordan musen reagerer i de stressede situationer.

- Prøv at find et sweet spot, som du synes passer godt til dig. Det kan være langsomt, det kan være hurtigt, det varierer meget alt efter, hvem du er som person. Er du god til at time dine skud, når du bevæger musen? Eller er du bedre til at præcisere musen, når du sigter?

- Det er selvfølgelig forskelligt, om man sigter med en shotgun eller en sniper, men kan man fx indstille det sådan, at musen bevæger sig lidt langsommere, når man zoomer ind med eksempelvis en sniper. Og så er det hurtigere, når du går rundt i den frie verden, forklarer ‘Jarl’.

(© Epic)

Vær modig!

I 'Fortnite' kæmper man til døden indtil sidste overlevende blandt de 100 spillere. Det kan være en skræmmende præmis, men derfor er det ekstra meget grund til at være modig, mener ‘Jarl’:

- Det der sker for mange, når de møder en modstander i 'Fortnite' er, at de får en meget stærk reaktion og bliver bange. Det man skal tænke på er, at det her en spiller ligesom en selv. For at jeg kan komme videre i banen, skal jeg skyde ham, siger jeg til mig selv.

- Så jeg skal ikke blive bange og tænke “Oh, shit! Der er en spiller!”. Men du skal reagere som om, at det her er en udfordring, der er i spillet - og du skal over den. Du skal sørge for ikke at se spillerne som en ond boss, et monster eller noget andet skræmmende.

(© Epic)

Blive en mester til at bygge

I 'Fortnite' kan man bygge barrikader, tårne og andre former for konstruktioner, der kan give fordele i spillet. Det er en god ide at mestre den form for håndværk, mener ‘Jarl’:

- Du skal øve dig i at bygge hurtigt. Og øve dig i at bygge smart. Hvis man bygger smart, så sørger man for, at den konstruktion, man står på, ikke kun bliver holdt oppe af én plade. Og når man bygger sig en barrikade er man sikker på, at man er dækket fra alle vinkler, så man ikke bliver skudt i ryggen, når man sidder og sigter på en anden modstander.

- Og så skal man, som sagt, sørge for at holde en vis fart. Man skal øve sig i, hvor hurtigt man kan få bygget de her konstruktioner - og så mestre det, lyder det fra ‘Jarl’.

(© Epic)

Drop gemmelegen

Fordi 'Fortnite' er alles kamp mod alle, kan det være fristende at gemme sig

- For at udvikle sig som spiller er det vigtigt, at man tager kampen op mod modstanderne. Og øve sig i kampene med andre spillere. Man skal tage kampene, så man kan blive den bedste udgave af sig selv og blive tryg i sin egen spillestil.

- Så hvis man render bange rundt, gemmer sig i buske eller sætter sig ned i en kælder… Det lærer man ikke så meget af. Det kan godt være, at man kommer i top 10, fordi man er god til at gemme sig, men hvis man ikke tager kampene med modstanderne, så lærer man ikke noget og så udvikler man sig ikke, lyder det sidste råd fra ‘Jarl’.

FacebookTwitter