Dansk computerspil startede som et hobby-projekt. Så kastede Fortnite-skaberne penge efter det

På få år har hobby-projektet under navnet 'Planet Alpha' udviklet sig til et ambitiøst computerspil.

'Planet Alpha' har været under udvikling i flere år. Nu er spillet netop udkommet til PlayStation 4, Xbox One, PC og Nintendo Switch. (Foto: Fra spillet 'Planet Alpha' © Team 17)

Det er takket være skaberne af det ultrapopulære 'Fortnite', at det danske computerspil 'Planet Alpha' netop er udkommet.

Det var nemlig med en pose udviklingspenge fra dem, at Adrian Lazar kunne gøre sit hobbyprojekt til virkelighed.

- Jeg startede med at arbejde på at finde finansiering til mit projekt, og efter noget tid blev jeg kontaktet af Sony (firmaet bag den populære PlayStation-konsol, red.), der viste interesse i spillet. Og efter det vidste jeg, at jeg var på rette spor, fortæller Adrian, der nu er CEO og Creative Director for sin spilvirksomhed og fortsætter:

- Kort tid efter fik jeg en pose udviklingspenge fra Epic Games (skaberne af 'Fortnite', red.) - uden nogle yderligere forpligtelser. Det eneste krav var, at vi skulle udvikle 'Planet Alpha' på deres tekniske spilmotor, Unreal Engine. Det hele skete meget hurtigt. Jeg havde to år, hvor alt stod stille, men så faldt det hele i hak på få måneder. Men det viser bare, at det betaler sig at være vedholdende og tro på projektet.

Projektet startede som et afbræk fra 'Hitman'

'Planet Alpha' er et nyt computerspil, der udspiller sig i et drømmende univers. Som spiller er du alene i det ydre rum. Du er vågnet på en fremmed planet fyldt med fjender og farer, og der er mange brikker der skal falde på plads, før du er i sikkerhed igen.

Og der er en helt klar årsag til, at 'Planet Alpha' foregår i et drømmende sci-fi-univers. For spillet startede nemlig som et alternativ til bestialske lejemord, idet Adrian arbejdede på den populære 'Hitman'-serie, da 'Planet Alpha' først tog form.

I 'Planet Alpha' indtager du rollen som en ensom figur, der er strandet i en fremmed verden. (© Team 17 / Planet Alpha)

- Jeg arbejdede hos IO Interactive (spilvirksomheden bag 'Hitman'-serien, red.) på det tidspunkt, og jeg havde brug for at lave noget andet, end at udvikle på et spil, der handlede om at slå mennesker ihjel på koldblodige måder, fortæller Adrian.

'Planet Alpha' har mange nye tricks i ærmet

Den indledende modtagelse af 'Planet Alpha' blandt internationale spilmedier har indtil videre været positiv.

- Det er virkelig spændende. Reaktionerne ruller ind lige nu og jeg kan se, at vi har fået karakteren 8,5/10 i den første anmeldelse, lyder det fra Adrian.

Spilhjemmesiden GameSpace.com giver karakteren 8,5/10 og roser bl.a. spillets visuelle udtryk og at det er lykkes udviklerne at fortælle en historie uden brug af ord:

- ‘Planet Alpha’ er visuelt imponerende. Det udspiller sig i en fantastisk sci-fi verden, som er understøttet af et velkomponeret soundtrack. Spillets historie er klassisk og også fortalt før, men ‘Planet Alpha’ har mange nye tricks i ærmet, der gør det til en fornøjelse at spille.

Som spiller har du kontrol over dag/nat-cyklussen og kan bruge det til din fordel. Spillet er desuden fuld af magiske og mystiske væsner, som både kan være fjendtlige og venlige. (© Team 17 / Planet Alpha)

Også spilmediet PlayStationLifestyle.net er glade for 'Planet Alpha'. De giver karakteren 9/10 og roser både banedesignet og spillets opbygning mellem dets forskellige verdener:

- Der er ingen bullshit i 'Planet Alpha'. Så simpelt er det. Det ved præcist hvad det vil, og gør det. Der er ingen tarvelige sekvenser, ingen tekniske fejl og heller ikke en overambitiøs historiefortælling. Det er spil som alle der elsker puzzle- og platformsspil skal prøve, skriver de i deres anmeldelse.

Samlet set har spillet i skrivende stund karakteren 75/100 på hjemmesiden metacritic.com, der udregner gennemsnittet for samtlige anmeldelser.

'Planet Alpha' er lige udkommet til PlayStation 4, Xbox One, PC (Steam) og Nintendo Switch.

Facebook
Twitter