Dansk fan siger stop efter 14 år: 'Jeg føler mig snydt af et spil, jeg troede, jeg kunne stole på'

Anklagerne mod Activision Blizzard har splittet den virtuelle verden.

Der er i den grad delte meninger blandt 'World of Warcraft'-spillerne om, hvordan man skal forholde sig til Activision Blizzard. (© Activision Blizzard)

Den seneste tid har været særdeles stormfuld for spilselskabet Activision Blizzard, der står bag nogle af verdens mest populære spil som 'World of Warcraft', 'Overwatch' og 'Diablo'-serien.

Den 20. juli lagde staten Californien sag an mod spilselskabet, der er anklaget for at have en "frat-boy culture" (drengerøvskultur) med diskrimination, seksuel chikane og kønsbaseret forskelsbehandling af dets kvindelige ansatte.

Senest har J. Allen Brack forladt stillingen som chef for Activision Blizzard, og han er langt fra den eneste, der har taget afsked med den omdiskuterede spilgigant.

På flere sociale medier giver spillere i hele verden udtryk for, at de er færdige med at støtte spilselskabet.

En af dem, der har vendt Activision Blizzard ryggen, er 25-årige Steffen Nordborg. Siden 2007 har han spillet det massive 'World of Warcraft' med sine venner, og spillet har været det vigtigste sociale samlingspunkt i hans liv.

Indtil nu.

- Jeg står ved en skillevej, og det føles, som om jeg skal sige farvel til en ven, der har ændret sig så meget, at jeg ikke kan genkende ham længere. Det er en ven, jeg er vokset op sammen med, og som jeg har haft rigtig mange gode stunder med, men venskabet kan ikke fortsætte, siger Steffen Nordborg.

Gameren Steffen Nordborg er stadig i tvivl om, at hans farvel til Activision Blizzard også bliver et farvel til gaming generelt. (© Steffen Nordborg)

Skal skæres helt fra

I kølvandet på de voldsomme anklager har han valgt at skære alle spil fra Activision Blizzard ud af sit liv. Abonnementet til 'World of Warcraft' er allerede opsagt, og det endegyldige farvel bliver, når han snart sletter sin spilkonto med alle de ellers højtelskede karakterer, han har brugt de sidste 14 år på at skabe.

- Det er for nemt bare at sige, at Activision Blizzard er dårlige, men så alligevel fortsætte med at spille deres spil og betale dem penge hver måned. Jeg er nødt til at fravælge dem helt for at støtte de mennesker, som rent faktisk vil gøre en forskel og vise dem, at forandringen ikke kun skal komme indefra.

- Det er først og fremmest vigtigt, at vi skaber en verden, som er værd at leve i, i det virkelige liv, siger han.

Steffen Nordborg blev overrasket, da han første gang hørte om den kultur, der har hersket hos Activision Blizzard, som han ikke kunne forene med det indtryk, han eller havde af spilselskabet. Han var overbevist om, at de var en af "de gode".

- Jeg føler mig snydt af et spil, som jeg troede, at jeg kunne stole på. Der er uden tvivl stadig en masse sager, som vi ikke har hørt om endnu, og derfor tror jeg heller ikke, at der er noget, som nogensinde kan få mig tilbage til 'World of Warcraft' igen, siger Steffen Nordborg.

Rammer de forkerte

Der er dog også masser af danske spillere, som ikke lader sig påvirke af al den negative omtale, som Activision Blizzard har fået de seneste par uger.

En af dem er Facebook-brugeren Jonas, der har kommenteret en DR-artikel om Californiens sagsanlæg.

- Lad os nu huske, at mange af de mennesker, som var en del af firmaet, der har gjort disse forfærdige ting, ikke er en del af firmaet længere. Lad det ikke gå ud over resten af medarbejderne. Der er stadig mange mennesker, der arbejder for Activison Blizzard, som ikke har noget med dette at gøre.

Den populære, amerikanske 'World of Warcraft'-gamer, Asmongold, er en blandt mange, der har kommenteret på sagen via sin Twitter-profil.

Her skriver han blandt andet, at han på den lange bane tror, at den her sag er en god ting for 'World of Warcraft', fordi der er brug for forandring.

Også Facebook-brugeren Mille mener, at det er for voldsomt fuldstændig at droppe spillet.

- Jeg tager klart afstand fra de anklager, der har set dagens lys, og støtter op om ofrene, men jeg skrinlægger altså ikke 15 års arbejde af den grund. Så skulle jeg også sige farvel til min kæreste og min bedste ven, som jeg har fået gennem spillet, og så tror jeg lige, at vi slapper af, skriver hun.

Facebook
Twitter