Dansk firma skal lave stort James Bond-spil: 'Der er god grund til at være spændt'

Spilfirmaet IO Interactive skal stå for det prestigefyldte projekt.

Snart kan du selv være den britiske agent i et kommende James Bond-spil, som skal laves i Danmark. (Foto: © Greg Williams, Eon Productions)

Navnet er Bond. James Bond.

Denne sætning hænger uløseligt sammen med én af verdens største og mest populære film-franchises i verden. Filmene om den kvindeelskende og nådesløse agent 007.

Men i nær fremtid er det ikke kun på biograflærredet, du kan få action, biljagter og møde superskurke, der vil overtage verdensherredømmet.

Snart kan du selv spille rollen som James Bond. Og det sørger det danske spilfirma IO Interactive for.

Det københavnerbaserede spilfirma er nemlig i fuld gang med at udvikle et James Bond-spil til både konsol og computer.

En original James Bond-historie, der lige nu går under arbejdstitlen 'Project 007'.

- Nogle gange står stjernerne helt rigtigt i vores industri, udtaler Hakan Abrak, der er direktør for IO Interactive, i en pressemeddelelse.

- At skabe et originalt James Bond-spil er et enormt foretagende, og jeg tror fuldt og fast på, at vi sammen med vores kreative partnere, EON og MGM, kan levere noget helt specielt til vores spillere og fællesskaber. Vores passionerede team er klar til at slippe kreativiteten løs i det ikoniske James Bond-univers og udvikle det til det mest ambitiøse spil i firmaets historie.

IO Interactives direktør, Hakan Abrak, har svært ved at skjule sin begejstring over det kommende James Bond-spil. - Det er det mest ambitiøse spil i firmaets historie, udtaler han. (Foto: © Oleksandr Pshenychnyy, IO Interactive)

Over de sidste to årtier har IO Interactive udviklet og udgivet flere prisvindende spiltitler.

Mest iøjnefaldende er 'Hitman'-serien, som også befinder sig i snigmorder- og spion-genren. Derfor kan man mene, at det danske spilfirma vil være oplagt til at løfte den tunge og prestigefyldte opgave.

Samme holdning har underholdningsgiganten MGM, der sammen med EON Productions er gået ind i projektet.

- Vi vil nytænke denne legendariske franchise til gamere og Bond-fans over hele verden. Her er IO Interactive mesterlige til at levere storslåede og levende fortællinger, siger Robert Marick, der er MGM's vicepræsident, når det gælder globale produkter og oplevelser.

Spillet har endnu ikke fået en udgivelsesdato, og det skyldes, at der går en rum tid endnu, før spillet er klar til pc'ere og konsoller verden over. I pressemeddelelsen gør IO Interactive opmærksom på, at firmaets kontorer i København og Malmø "leder efter talenter fra hele verden", som vil arbejde på projektet.

Spillet har arbejdstitlen 'Project 007', men ellers er det sparsomt med detaljerne om det kommende James Bond-spil. (© IO Interactive)

Spilekspert: 'Det er en vild nyhed'

Nyheden om, at danske IO Interactive skal udvikle og udgive det kommende James Bond-spil, er en stor en af slagsen, og der er god grund til at være stolt som dansker.

Det mener Magnus Groth-Andersen, der er chefredaktør på spilmediet gamereactor.dk.

- James Bond forbliver en af de største fiktionslicenser i verden. At se et dansk studie løfte denne opgave er en kæmpe nyhed for hele branchen og specielt IO Interactive, siger han og forklarer valget af IO Interactive:

- I forvejen kunne man godt forvente sig store ting af IO Interactive, da de er mange hundrede ansatte, som udvikler og udgiver 'Hitman'-serien, der sælges i store milliontal verden over. De er efterhånden et studie, som har meget tyngde.

Det er dog ikke første gang, at der udkommer et spil baseret på den populære James Bond-filmserie. Magnus Groth-Andersen husker, at der i 90'erne udkom spillet 'Golden Eye' til Nintendo 64, som var "legendarisk".

- Men når det så er sagt, så har der været nogle rigtig lavpunkter indimellem, når det gælder James Bond-spil. Det er første gang i mange år, at vi ser et studie i IO Interactives kaliber påtage sig ansvaret for James Bond-licensen, siger Magnus Groth-Andersen og tilføjer:

- Hvis man før var skeptisk omkring James Bond-spil, så er der nu kun god grund til at være spændt.