Dansk gamer er bidt af årets helt store spilhit: 'Alle burde prøve det!'

Spillet 'Among Us' er på få måneder blevet utroligt populært verden over.

'Among Us' udkom i 2018, men det er først inden for de sidste par måneder, at spillet er blevet voldsomt populært. Den danske gamer Sara Miller har brugt over 90 timer på spillet - på to uger. (Foto: Kim Højbjerg-Villemoes Miller)

- Jeg elsker det spil så meget, og jeg opfordrer alle til at prøve det!

Begejstringen er ikke til at tage fejl af hos gameren Sara Miller, når det handler om spillet 'Among Us', der lige nu er hitter kæmpestort.

I al sin enkelthed er 'Among Us' et multiplayer-spil, hvor fire til ti spillere befinder sig på et rumskib. Hver spiller får enten tildelt en rolle som "besætningsmedlem" eller "bedrager".

Besætningsmedlemmernes opgave er at løse forskellige opgaver på rumskibet, men de skal også finde ud af, hvem der er bedrageren og undgå at blive dræbt af den eller dem.

Det er kun to uger siden, at Sara Miller for første gang prøvede kræfter med 'Among Us', og hun har allerede brugt rigtig mange timer på det.

- Jeg tror allerede, jeg har brugt omkring 90 timer på det, griner Sara Miller, der streamer på blandt andet Twitch.

- Det fede ved spillet er, at det er et samtalespil, og at det handler om at tænke logisk. Men det handler også lidt om at kunne snyde og slippe afsted med det, fortsætter Sara Miller.

I 'Among Us' kan man være op til ti spillere. Her er de fleste gode "besætningsmedlemmer", mens en til to spillere er onde "bedragere", der skal dræbe de andre spillere. (Foto: (Screenshot) © InnerSloth)

Samtale og logisk tænkning

'Among Us', der kan spilles både på pc'en og mobilen, er pludseligt blevet ét af årets mest populære spil, selvom det er over to år siden, spillet blev udgivet.

Det skyldes blandt andet, at corona-pandemien har tvunget folk til at blive indendøre verden over.

Og da kendte YouTube-stjerner, TikTok-influencere og Twitch-gamere denne sommer pludseligt begyndte at streame, når de spillede, nåede 'Among Us'' popularitet nye højder.

Ifølge New York Times har Twitch-fans set mere end 200 millioner timers video af folk, der spiller spillet. Blandt dem mange timers video fra store stjerner i gaming-miljøet som PewDiePie, James Charles and Dr. Lupo.

Men der er også andre gode grunde til, at 'Among Us' pludseligt er blevet så populært, mener Sara Miller.

- Man kommer til at møde nye mennesker, og det tror jeg, folk tager rigtig godt imod - især i disse pandemi-tider, hvor man har brug for kontakt.

- Samtidig er det super simpelt at spille. Og så er det ovenikøbet billigt, lyder det fra Sara Miller.

'Among Us' tager internettet med storm i disse uger. Populariteten skyldes i høj grad at spillet bliver spillet flittigt på Twitch og YouTube. (Foto: InnerSloth)

Pc-versionen koster fem dollar, hvilket svarer til 32 kroner, mens mobilversionen er gratis. Den gratis version af 'Among Us' er indtil videre blevet downloadet hele 158 millioner gange i App Store og Google Play, skriver det amerikanske medie CNBC.

Amerikansk toppolitiker med på bølgen

Det er ikke kun blandt gamere, at 'Among Us' er populært. Også den kendte amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez er kommet med på trenden.

Hun lægger dog ikke skjul på, at hun har en agenda: at få fat i unge og få dem til at stemme til det kommende præsidentvalg.

- Er der nogen, der vil spille 'Among Us' sammen med mig på Twitch i forsøget på at få folk til at stemme? (Jeg har aldrig spillet det, men det ser ud til at være sjovt), skriver Alexandria Ocasio-Cortez på Twitter.

Det var der rigtig mange, som gerne ville. Blandt andre Twitch-stjernen Pokimane, som skrev: "Det ville være en ære".

Om gamer-stjernen og toppolitikeren allerede har spillet en omgang 'Among Us', melder historien indtil videre ikke noget om.

Facebook
Twitter