Dansk spil er blevet downloadet 2,5 milliarder gange: 'Nu skal vi løbe stærkt'

Den danske spilsucces har over 100 mennesker ansat fra 25 forskellige lande.

Hovedkarakteren i det populære spil hedder Jake (til højre). På billedet her ses han sammen med vennen Tricky (til venstre). (© Kiloo Games / Sybo Games)

2,5 milliarder downloads.

Så mange gange er det danske mobilspil 'Subway Surfers' blevet hentet ned på en telefon, siden spillet så dagens lys i 2012.

Dermed er spillet det næstmest downloadede mobilspil nogensinde fra Apples App Store, der findes på iPhones og iPads.

Kun 'Candy Crush Saga' er blevet hentet flere gange.

Og på Android blev det danske spil den første spil-app nogensinde til at runde en milliard downloads.

'Subway Surfers' går i al sin enkelhed ud på, at man spiller en ung graffitikunstner, der er i gang med at male graffiti ved en underjordisk metrostation.

Man bliver imidlertid opdaget af en betjent og hans hund, og så gælder det ellers om at komme væk i en vis fart ved at hoppe fra tog til tog, mens man indfanger guldmønter og andre ting, der hjælper én i spillet.

Spillet er skabt af Bodie Jahn-Mulliner og Sylvester Rishøj Jensen fra Sybo Games, som sammen med Jacob Møller og Simon Møller fra Kiloo har udgivet spillet.

Siden har Mathias Gredal Nørvig overtaget en del af styringen af den utrolige spilsucces, idet han er tiltrådt som administrerende direktør for Sybo Games.

Han glæder sig over, at det populære spil nu har rundet en ny milepæl.

- Det hele er sket viralt. Spillet ser godt ud på afstand, og det er meget genkendeligt. Så mund-til-mund og masser af kærlighed fra fans på de sociale medier har været vejen til evergreen-statussen, siger Mathias Gredal Nørvig.

- Både Kiloo og vi poster løs på sociale medier og nyder spillernes kommentarer og forslag. Så brygger vi videre og holder dem engagerede med nyt indhold løbende.

Har 100 mennesker ansat

Og faktisk er 'Subway Surfers' blevet så stor en succes, at spillet også er blevet til en tv-serie. En skæbne, der tidligere er overgået et andet ultrapopulært spil, nemlig 'Angry Birds'.

Ifølge finans.dk har 'Subway Surfers' indtjent over en halv milliard danske kroner til de to spilfirmaer bag.

Og eventyret er langt fra slut endnu, fortæller Mathias Gredal Nørvig.

- Tilsammen har vi 100 mennesker fra 25 forskellige lande ansat og har hundredevis af års spilerfaring tilsammen. Vi lærer fra vores svenske, finske, engelske og amerikanske spilstudie-venner og får løbende sparring med Apple, Google og Facebook, siger han og slutter:

- Jeg elsker mit job, mine kolleger og alle de muligheder, vi møder i markedet. Nu er det bare om at holde tungen lige i munden og vælge de rigtige muligheder og så løbe stærkt. Ligesom Jake i spillet.

Facebook
Twitter