Dansk spil er hentet over én million gange - men er helt ukendt herhjemme

- Vi sigter mod stjernerne, lyder det fra den danske lejr bag 'Bullet League'.

Det har været muligt at spille 'Bullet League' i en 'early access'-udgave i et år. Tirsdag den 10. marts 2020 udkom spillet officielt. (© Funday Factory)

Der var linet op til drinks og fredagsbar hos det Aarhusianske spilfirma Funday Factory.

I to år havde udviklerholdet arbejdet intenst på mobilspillet 'Bullet League'. Et såkaldt Battle Royale-spil, hvor 32 spillere dyster om at dræbe hinanden, og den sidste overlevende vinder.

Og nu var spillet langt om længe klar til at gå i luften.

- Vi havde købt rom, isterninger, mynte, lime – hele pisset. Planen var, at vi skulle holde enten fejringsbar eller gravøl om fredagen – afhængigt af, hvordan spillet blev modtaget, siger spiludvikler Emil Kjæhr.

For det var ikke givet på forhånd, at det ville blive en festlig lancering. Som et lille spilfirma var Funday Factory afhængige af, at spillet ville blive fremhævet i App Store og Google Play.

Drinksingredienserne står stadig urørte på firmaets kontor. Coronakrisen satte en stopper for festlighederne, desværre. Det ville sandsynligvis have været et brag af en fest, for det ville vise sig, at Emil Kjæhr og kollegerne ville få en masse at fejre.

Afhængige af techgiganter

Funday Factory er en lille fisk på markedet og har ikke noget stort markedsføringsprojekt. Derfor var de afhængige af, at spillet ville blive featured i App Store og Google Play. Det vil sige, at spillet ville blive blive fremhævet i app-portalerne og dermed få stor eksponering.

Holdet havde bejlet til techgiganterne i flere måneder forud for udgivelsen. De forsøgte at overbevise dem om, at 'Bullet League' var en feature værdig.

Men både Google og Apple er ifølge Emil Kjæhr hemmelighedsfulde om, hvor vidt man som spiludvikler kan forvente en feature eller ej. Så da Funday Factory trykkede på affyringsknappen og slap spillet løs, vidste de ikke, om 'Bullet League' var købt eller solgt.

'Bullet League' handler om at samle et godt arsenal af våben og udstyr sammen - for derefter at bruge det til at udrydde de 31 spillere, man konkurrerer imod. (© Funday Factory)

- Men vi kom på listen 'New Games We Love' på App Store og 'New & Updated Games' på Google Play på samme tid, siger Emil Kjæhr.

Dermed bar års arbejde og måneders charmeoffensiv pludselig frugt.

- For et spilstudie på vores størrelse betyder det helt vildt meget. Alt i alt er lanceringen gået bedre, end jeg havde turdet håbe på. Det er virkelig, virkelig fedt, siger Emil Kjæhr.

Et snacksized alternativ til 'Fortnite'

'Bullet League' er et Battle Royale-spil til mobilen i stil med for eksempel successpillet 'Fortnite'.

Men selvom spillet bruger en velkendt opskrift, er 'Bullet League' et unikt spil, mener Emil Kjæhr.

- 'Bullet League' er et mashup af 'Supermario' og 'Fortnite'. Du kæmper, til sidste mand står ligesom i 'Fornite'. Men du ser det fra siden i 2D, hopper mellem platforme og styrer lidt ligesom i 'Supermario', siger han.

Men er tiden ikke løbet fra spil i 2D?

- Det synes jeg ikke. 2D er mere tilgængeligt, og så har det også sin charme. Mange af os udviklere er vokset op med en Nintendo Gameboy eller Nintendo controller i hånden. Vi har en respekt for håndværket bag de spil, og der er noget fascinerende i, at vi kan tage nogle principper fra datidens spil og løfte det up to date, siger han.

- Det mest korrekte ville måske være at sige, at 'Bullet League' er designet i 2,5D, siger spiludvikler Emil Kjæhr med henvisning til, at spillets baggrund er tredimensionelt. (© Funday Factory)

'Vi vil gerne fange spilleren i bussen eller på toilettet'

Emil Kjæhr har ingen ambitioner om, at 'Bullet League' skal slå 'Fortnite' af pinden som det mest populære Battle Royale-spil. Faktisk ser han slet ikke 'Fortnite' som en konkurrent.

For hvor et spil 'Fortnite' eksempelvis tager omtrent en halv time, tager en runde 'Bullet League' kun nogle få minutter.

- 'Bullet League' er designet til meget korte spil. Vi vil gerne fange spilleren, når vedkommende for eksempel sidder i bussen eller på toilettet, siger Emil Kjæhr.

Og hvor 'Fortnite' har en forholdsvis kompleks styring på mobilen, er 'Bullet League' meget let at gå til, siger han.

- 'Bullet League' er lettere at komme ind i og lettere at forstå. Hvis man sidder med en følelse af, at man ikke kan følge med de 12-13 årige 'Fortnite'-spillere, som er vildt dygtige, er det et godt alternativ, siger han.

Hitter ude i verden – men ikke i Danmark

Den opskrift er der tilsyneladende mange spillere, der har appetit for.

For spillertallene stiger eksplosivt ifølge Anders Leicht Rohde, der er stifter af Funday Factory. Han kan ikke oplyse de konkrete brugertal, men fortæller, at spillet har passeret en million downloads på verdensplan.

'Bullet League' er gratis at spille. Men man kan købe sig til bedre våben for virkelige penge, og det er sådan, Funday Factory tjener penge på spillet. (© Funday Factory)

- Vi sigter mod stjernerne og har en målsætning om, at 'Bullet League' skal være en stor kommerciel succes. Lige nu peger pilene i den rigtige retning, siger han.

Det danske spil tiltrækker spillere fra hele verden. Det er allerstørst i Brasilien og USA, men også i Rusland og Italien er der ifølge Anders Leicht Rohde stor interesse.

Men paradoksalt nok er der ikke ret mange danskere, som kæmper til døden i Bullet League.

- Danmark er et meget lille land. Mængden af brugere i Danmark er desværre relativt lille, siger han.

'Drømmen er at se folk spille det i toget'

Spiludvikler Emil Kjæhr håber, at spillet vil få stor succes, også i Danmark. For hans største drøm for spillet er at se sine medpassagerer spille det i toget.

- Jeg pendler til arbejde hver dag og ser tit folk spille på mobilen. Min største drøm er, at det bliver så udbredt herhjemme, at det bliver hverdagskost at kigge en over skulderen og se, at 'Bullet League' kører på skærmen, siger Emil Kjæhr.

Firmastifter Anders Leicht Rohde har endnu større ambitioner.

- Mit drømmescenarie er, at 'Bullet League' bliver et af de dominerende Battle Royale-spil på mobil.

FacebookTwitter