Dansk spil hyldes verden over: 'Et af de bedste spil til PC nogensinde'

'Hitman 3' begejstrer både spilanmeldere herhjemme og i udlandet.

Det danskudviklede spil 'Hitman 3', der kan købes fra i dag, får fremragende anmeldelser over hele linjen. (© IO Interactive)

Historien om den skaldede hævner Agent 47 er en af de største danske spilsucceser nogensinde.

'Hitman'-serien har beskæftiget det danske spilfirma IO Interactive i over 20 år med sine i alt otte spiludgivelser og har gjort den københavnerbaserede spiludvikler internationalt kendt.

Men i dag kulminerer det for både IO Interactive og 'Hitman'-gamere verden over.

Årsagen er udgivelsen af 'Hitman 3', som også markerer afslutningen på 'World of Assassination'-trilogien.

I spillet skal du igennem seks missioner, som foregår i vidt forskellige miljøer over hele verden. Du skal blandt andet på opgave i en storslået skyskraber i Dubai, besøge de neonoplyste gader i Chongqing i Kina og på natklub i festhovedstaden Berlin.

Og det er noget, der begejstrer spilanmelderne - både de danske og udenlandske.

Lad os starte med de danske anmeldere.

Spilmediet gamereactor.dk skriver blandt andet, at spillet "fra det allerførste minut leverer mindeværdige øjeblikke i spandevis".

- Det er en fantastisk afslutning på en bundsolid trilogi fra et studie, der virkelig har lært alt, hvad der er at vide om solidt banedesign. Agent 47 er nu en mere interessant karakter, end han nogensinde har været, og IO Interactive har demonstreret, at denne serie hører til blandt spilbranchens absolut største. Det er virkelig en triumf fra start til slut.

IO Interactive får også ros for, at man kan spille samtlige baner fra de foregående 'Hitman 1' og 'Hitman 2' i én samlet pakke.

- Det betyder, at der pludselig er tale om en af de mest indholdsrige og genspillelige pakker nogensinde, lyder det i anmeldelsen, der giver karakteren 9/10.

Historien om lejemorderen Agent 47 når sin endelige afslutning i Hitman 3, hvor man blandt andet skal til Tyskland, Rumænien, England, Argentina, Kina og Dubai. (© IO Interactive)

Også mediet pslife.dk er ovenud begejstret.

- Helt overordnet er 'Hitman 3' mere af det 'Hitman', vi kender og elsker - hvilket er en god ting.

- 'Hitman 3' er den mest komplette 'Hitman'-pakke, du kan få. De nye baner er fremragende, enorme og fyldt med den frihed, som 'Hitman'-spillene er så kendte for.

- Med 'Hitman 3' lukker IO Interactive ned for den serie, som har været med til at forme og skabe selskabet - og de gør det med manér, lyder det, og også her er karakteren 9/10.

Morderisk tilfredsstillende

Også de udenlandske spilanmeldere har fået øjnene op for, at man nu kan fordybe sig i den glitrende og farlige agentverden, som 'Hitman 3'-universet bevæger sig i.

Et af verdens største spilmedier, PC Gamer, skriver, at 'Hitman 3' er et sensationelt godt spil og har givet spillet karakteren 9/10.

Og ligesom de andre medier er man begejstret over, at man kan spille alle tre spil i trilogien i én samlet pakke.

- Hvis man ejer de to første spil, kan man få en samlet oplevelse med forbedret grafik, nye gadgets og våben. Gør man det, har man uden tvivl et af de bedste spil til PC nogensinde.

- Hvis jeg anmeldte trilogien som en helhed, ville den få en lidt højere karakter, men som selvstændigt spil er 'Hitman 3' stadig pragtfuld og en perfekt afslutning for Agent 47, skriver anmelderen hos PC Gamer.

Det britiske medie The Independent giver fire ud af fem stjerner og kalder spillet "mindre fjoget end tidligere, men stadig morderisk tilfredsstillende".

- Ligesom en James Bond-film har 'Hitman' aldrig handlet om at genopfinde hjulet. I stedet handler det om at frembringe en håndfuld nye eksotiske baner og nogle friske halse, man skal skære over. Når 'Hitman' klikker, er det dødbringende sjovt, lyder det i anmeldelsen.

Hitman-trilogien har været otte år undervejs, og derfor er IO Interactives direktør, Hakan Abrak, svært tilfreds med, at diverse anmeldere er begejstret for det netop udkomne 'Hitman 3'-spil. (Foto: Martin Fält © dr)

Spilmediet Kotaku's anmelder fremhæver spillets historiefortælling og skriver, at han blev emotionelt investeret i Agent 47’s liv.

- Jeg føler, at jeg er blevet klar over, hvad Agent 47 faktisk er: ensom og forladt med få venner og med meget lidt kontrol over sit eget liv. Den mindste smule medmenneskelighed, han har tilbage, er filtreret ind i magt og kapital, som han både bekæmper og er en del af.

Direktør: Modtagelsen er overvældende

En af dem, der har fulgt meget interesseret med i, hvad alverdens spilanmeldere skriver om 'Hitman 3', er IO Interactives direktør, Hakan Abrak.

Han har meget svært ved at skjule sin lettelse over den flotte modtagelse af sidste del af 'Hitman'-trilogien, der har været otte år undervejs.

- Vi havde drømt og håbet på sådan en modtagelse, men at vi rent faktisk får så gode ord med på vejen, er vi meget lykkelige over, siger han.

Det er dog ikke kun diverse anmeldelser, der rammer toppen. Salgsmæssigt ligner 'Hitman 3' også allerede en succes.

- På dag et er vi på vej til at ramme index 200. Det vil sige, at vi ser ud til at sælge 100 procent flere spil, end vi har budgetteret med, så det ser rigtig godt ud, lyder det fra en glad Hakan Abrak.

'Hitman 3' udkommer i dag - den 20. januar - og kan købes til alle slags konsoller og PC.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter