Dansk tophold kæmper om millioner: Nu afslører de deres bedste Counter-Strike-tricks

- Spil en masse! Sådan lyder ét af rådene fra Astralis, der lige nu kæmper om millioner af kroner i den store turnering FACEIT Major i London.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis består af spillerne device, gla1ve, Xyp9x, dupreeh og Magisk. (© Astralis)

De danske drenge fra Astralis er blandt de allerbedste Counter-Strike hold i verden.

Det beviste de, da de sidste år vandt ELEAGUE Major i USA. En sejr, der indbragte det danske hold omkring 3,5 millioner danske kroner.

Nu går det løs igen i FACEIT Major i London, hvor Astralis er klar til semifinalen efter en 2-0 sejr over FaZe Clan i kvartfinalen.

Her afslører fire af spillerne deres bedste tricks og råd, så du kan blive en bedre Counter-Strike-spiller.

1

GLA1VE: Spil en masse!

(Foto: © Tariq Mikkel Khan, Scanpix)

- Spil en masse! Samtidig er det vigtigt, at man har det sjovt og synes, det er udfordrende. Man skal ikke spille bare for at spille. Spil for at blive bedre og følg din egen udvikling. Se en masse forskellige professionelle spillere og læg mærke til, hvad de gør rigtigt - udover at de rammer godt.

- Læg mærke til, hvordan de positionerer sig i forhold til deres holdkammerater, eller hvordan de bruger de forskellige granater. Når du har haft gode kampe, så reflektér over, hvad du gjorde anderledes, som gjorde dig til en bedre spiller i lige netop dén kamp, fortæller Lukas "gla1ve" Rossander.

2

XYP9X: Det handler om mere end at spille computer

(© Astralis)

- For at blive rigtig god til CS handler det om meget mere end bare at spille computer. Det handler om hele tiden at optimere sin performance. Få det rigtige at spise, være til stede mentalt og at være i god fysisk form. Det er umuligt at pege på én ting, men som i alt andet sport er udstyr selvfølgelig vigtigt, lyder det fra Andreas "Xyp9x" Højsleth.

3

DUPREEH: Hold hovedet koldt

(Foto: © Tariq Mikkel Khan, Scanpix)

- Jeg tror, at det, der har forbedret mig mest, er det mentale. Forberedelser, sund livsstil og det at kunne vende eventuelle nerver til noget positivt. Holde hovedet koldt og have et positivt mindset, også når det ser allerværst ud, siger Peter "dupreeh" Rasmussen.

4

MAGISK: Vær en god holdkammerat

(© Astralis)

- Det bedste tip, jeg har fået fra en anden Counter-Strike-spiller, var, at man altid skal være en god holdkammerat, være ydmyg, arbejde hårdt og ikke mindst være dedikeret - så kommer alt det andet med tiden, fortæller Emil "Magisk" Reif.

DR TV sender fra Counter-Strike turneringen CS:GO Major FACEIT i London. Nedenfor kan du se tidspunkterne for sendingerne.