Danske Astralis misser Counter Strike-finale foran 12.000 fans på hjemmebane: Rivaler tager sejren

Det blev til en tredjeplads ved 'Blast Pro Series' for det danske CS:GO-hold Astralis, der ellers tidligere på året blev verdensmestre.

Det blev ikke i denne omgang, at danske Astralis kunne trække sig sejrrigt fra 'Blast Pro Series' i Royal Arena. (Foto: © Kasper Månsson, dr)

12.000 ellevilde fans jublede om kap, da danske Astralis kæmpede det bedste, de havde lært, for at kunne gå hjem med vindertrofæet ved 'Blast Pro Series', der i dag blev afholdt i Royal Arena i København.

Desværre for de danske drenge var den gode gaming-gud ikke på deres side.

Selvom holdet leverede en ihærdig indsats, endte de med at skrabe 9 point sammen i de indledende runder og måtte derfor se sig slået af holdene NaVi og NIP, der med henholdsvis 12 og 10 point skulle kæmpe om guldet i finalen. En kamp der blev vundet af NaVi med det suveræne resultat 2-0.

I de indledende runder forud for finalen var NaVi og NIP de to eneste hold, Astralis tabte til.

Gigantiske storskærme sørgede for, at den totalt udsolgte sal kunne følge med i begivenhedernes gang oppe på scenen. (Foto: © Kasper Månsson, dr)

Men på trods af nederlaget til danskerne var stemningen blandt tilskuerne i salen alligevel optimistisk.

For Christopher Noppenau og hans lillebror Frederik fra Mors var det en stor oplevelse overhovedet at opleve Astralis-gutterne spille live.

- Det er fantastisk at komme her og se det. Vi er her for at støtte op om Astralis, og det er den første turnering, vi er med til at se live. Det er en helt vildt. Nærmest surrealistisk. Der er virkelig god stemning, lyder det fra 22-årige Christopher Noppenau, mens lillebror nikker anerkendende.

- Der er virkelig mange Astralis-fans. Det kan man da se og høre, hver gang de vinder en runde, siger Frederik Noppenau på 18.

Christopher og Frederik Noppenau var taget fra Mors for at støtte de danske Astralis-drenge. Naturligvis iført holdets spillertrøjer. (Foto: © Kasper Månsson, dr)

De to brødre er ærgerlige over, at det ikke er gået Astralis bedre. Men de undskylder også det danske holds præstation med, at som i alt anden sport, så kan selv de bedste atleter have fået det forkerte ben ud af sengen.

- De er ikke altid gode på hjemmebane. Men alle spillere kan have dårlige dage, det er der ikke så meget at gøre ved, siger Christopher Noppenau.

En mainstream begivenhed

Med en storslået scene og tilhørende pyroteknik og lysshow, der er som taget ud af det internationale Melodi Grand Prix, var de 12.000 fans bjergtagede af begivenheden, der i dag udfoldede sig på dansk grund.

12.000 fans overværede intenst, hvordan de danske helte forsvarede de rød-hvide farver. (Foto: © Kasper Månsson, dr)

For Sarah Staunsager var begejstringen faktisk allerede startet for ét år siden, da Blast Pro Series sidst gæstede København.

- Jeg var på arbejde herude for et år siden og blev bidt af det og har siden da set og streamet det hele tiden. Men min bror glemte at købe billet til mig i denne omgang, så jeg gav Christine her en billet i fødselsdagsgave, så jeg havde nogen at tage afsted med i dag, griner Sarah Staunsager.

Sarah Staunsager og Christine Nørlund er begge relativt nye E-sport-fans, og de var glade for at mærke sammenholdet inde i salen. (Foto: © Kasper Månsson, dr)

Veninden hedder Christine Nørlund, og hun har vist sig at være langt gladere for billetten, end hun havde regnet med, da hun fik den.

- Jeg er meget positivt overrasket. Det er en helt ny verden for mig, og takket være Sarah forstår jeg lidt af det. Jeg er faktisk blevet bidt af det, og dét havde jeg aldrig troet, jeg skulle blive, siger hun.

Hun bider særligt mærke i, hvor mainstream hele begivenheden er - til sin egen store overraskelse.

- Sammenholdet er vildt og opbakningen er god. Sceneshowet er så sygt. Jeg havde ingen idé om, at det var så udbredt. Her er alle mulige mennesker - både unge og gamle. Og stereotypen på, hvad der i min optik er en gamer, den er skudt til jorden, siger Christine Nørlund.

Sarah Staunsager mener også, at stemningen og sammenholdet til begivenheden er god på trods af, at Astralis missede finalepladsen.

- Man er bare altid stolt af dem. De repræsenterer jo Danmark lige nu, og det giver en fed følelse at være en del af noget større og være en del af fællesskabet her, siger hun.

Til dagens ‘Blast Pro Series’ var Bodil på 69 taget afsted for at finde ud af, hvorfor CS:GO er så rasende populært. Se her, hvordan det gik

Kiggede stjernerne over skulderen

Men selvom mange af de fremmødte utvivlsomt kom for at heppe på Astralis, så var der altså også gæster i royal Arena, der måske nok holdt med Astralis, men som i lige så høj grad var kommet for at stjæle lidt fra stjernerne.

- Det er sjovt at sidde derinde og kigge på andre, der spiller, så man selv kan blive bedre, lyder det fra Johan-Emil Algren på 11, der selv har spillet Counter Strike i lang tid og fulgt Astralis, siden de startede.

Tristan Jellesen og Johan-Emil Algren var på jagt efter spillernes små fifs, de kan bruge, når de selv skal hjem og spille mod vennerne. (Foto: © Kasper Månsson, dr)

Og selvom der blev rig lejlighed til at aflure tricks fra nogle af verdens bedste spillere, så var de to venner var dog også enige om, at det havde været sjovere, hvis Astralis var gået videre til finalen.

- Det betyder da 50 procent for i dag, at Astralis klarer sig godt. Og så betyder det 50 procent bare at være her. Men det er træls, at de ikke vandt, siger Johan-Emil Algren, mens kammeraten er mere optimistisk.

- Men det har været en rigtig god oplevelse at være her alligevel, lyder det fra 11-årige Tristan Jellesen.

Alle sceneshows-sejl var sat ind for at imponere de fremmødte tilskuere i tusindvis. (Foto: © Kasper Månsson, dr)