Danske Christoffer på 22 år er professionel gamer: Jeg spiller 'Fortnite' 15 timer om dagen

Christoffer Snejbjerg udlever sin drøm netop nu. Han lever af at game professionelt på fuldtid.

Christoffer Snejbjergs gamer-karriere har taget fart indenfor de sidste 5 måneder. 24. juli blev han signet som professionel e-sport atlet i spillet 'Fortnite'. (© Epic Games /Chrstioffer Snejbjerg)

- Det var heldigt, du ringede nu, for jeg skal snart til at streame, siger Christoffer 'Jarl' Snejbjerg over telefonen fra gamerværelset i sin Aalborg-lejlighed.

Det er under et år siden, at Christoffer 'Jarl' Snejbjerg fra Støvring prøvede et nyt spil, der lige var kommet på markedet.

Spillet hedder 'Fortnite' og siden sit første møde med spillet, er Christoffer gået fra at spille det ekstremt populære spil i sin fritid til netop at være offentliggjort som professionel gamer på 'Fortnite'-holdet for esports-organisationen Fnatics.

Et job der betyder, at han nu bruger op til 15 timer i stolen foran computerskærmene.

- Det er virkeligt stort for mig, siger 22-årige Christoffer Snejbjerg.

Sammen med sin svenske holdkammerat Johan ‘Ettnix’ Bengtsson er målet at få en plads i de store internationale 'Fortnite'-turneringer, hvor der er svimlende summer på spil.

Epic Games, der er firmaet bag spillet 'Fortnite', har for nyligt annonceret, at de i løbet af 2018 og 2019 vil bruge 100 millioner dollars på præmiepenge igennem turneringer og et verdensmesterskab.

Det er de penge, som Fnatic-duoen 'Jarl' og 'Ettnix' nu jagter.

Før han blev en del af Fnatic spillede Christoffer 'Fortnite' på deltid ved siden af et andet deltidsarbejde. Det går ikke længere, hvor han for tiden tilbringer op til 15-16 timer foran skærmen, mens ham og holdkammeraten forsøger at kvalificere sig til de store turneringer. (© Fnatic)

Droppede universitetet

Christoffer 'Jarl' Snejbjerg var egentligt begyndt på en uddannelse indenfor it på Aalborg Universitet.

- Men det var ikke lige mig, så jeg droppede ud for omkring et år siden, fortæller han.

Mens han ventede på at starte på en ny uddannelse, fik han i februar øjnene op for streamningplatformen Twitch, hvor man som gamer har mulighed for at tjene penge på at livestreame sin gaming. Siden er det gået stærkt:

- Jeg begyndte af streame tilbage i februar. Jeg havde omkring 200 followers på min kanal dengang. I dag er det cirka det antal, min kanal vokser med om dagen, fortæller han med et grin i stemmen, der afslører, at han selv har svært ved at fatte, hvor hurtigt hans karriere går lige nu.

- Da jeg i februar fandt ud af, at jeg var den, der havde flest wins i hele Danmark, tænkte jeg, at det var en mulighed i spillet for mig. Det var det, der kickstartede min streamingkarriere, fortæller Christoffer Snejbjerg, der i skrivende stund har 11.000 følgere på streamingplatformen.

Christoffer Snejbjerg livestreamer dagligt på platformen Twitch, når han træner 'Fortnite' sammen med holdkammeraten Johan 'Ettnix' Bengtsson. (© Epic Games)

Christoffer Snejbjerg er ikke den første dansker, der spiller 'Fortnite' professionelt. Han er til gengæld den første dansker, der bliver signet af en stor esports-organisation. Og det gør ham stolt:

- Det er virkeligt stort for mig. Det er nok den bedste oplevelse, jeg kommer til at få i mit liv indenfor computerspil og muligheden for at komme frem på min egen måde. Som ikke er en måde, hvor man tager uddannelsesvejen. Jeg stolt af mig selv, hvis man kan sige det sådan, tilføjer han ydmygt.

Mor kommer med energidrik

Selvom det er to år siden at Christoffer flyttede fra sine forældre i Støvring og ind i en lejlighed i Aalborg, så er familien ikke længere væk, end mor godt kan komme forbi med et måltid mad - eller en energidrik:

- Det kan være ret hårdt at livestreame op til 15 timer i streg. Man er på hele tiden. Så min familie har været virkeligt støttende. Særligt i den seneste tid. Min mor kommer nogle gange forbi med varm mad eller en energidrik. Og min far hjælper mig med alt papirarbejdet.

Og papirarbejdet er der kommet en del af. Som medlem af Fnatics 'Fortnite'-hold, skal Christoffer Snejbjerg blandt andet flytte til London, hvor han og holdkammeraten skal træne sammen i Fnatics hovedkvarter i den britiske hovedstad.

- Jeg tror faktisk, at vi tager af sted om to dage, men jeg er ikke helt sikker, fortæller han.

Hvad siger dine venner til, at du nu er blevet professionel gamer?

- Jeg har for nyligt opdateret alle de af mine venner, der ikke er mine nærmeste, på Facebook. Det virker som om, folk er meget støttende omkring det. Mange er overraskede over, jeg er gået den retning. De har måske set mig som en universitetsperson, der ville have en uddannelse fremfor at blive en gamer. Men jeg har no regrets, griner han og afslutter samtalen for at blive klar til dagens lange træningssession.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk