Danske Nickys dans har over 400 millioner visninger: Nu har Fortnite købt den

Han har danset med Shakira og Will Smith. Nu kan du danse Nicky Andersens dans i spillet 'Fortnite'.

Danske Nicky Andersen har danset med verdensstjerner som Will Smith og Shakira. Nu har han også en dans med i spillet 'Fortnite'. (Foto: Foto: Troy Jensen /Grafik: Oliver Seppo © dr)

Han er opvokset i Virum, bor i Los Angeles og arbejder for tiden i Dubai.

For den 23-årige danser og koreograf Nicky Andersen står tiden ikke stille. Det gør karrieren heller ikke.

Alene i 2020 har han fået TikTok til at brænde i dansebegejstring, danset live for knap 100 millioner tv-seere og koreograferet adskillige musikvideoer internationalt.

Heriblandt en musikvideo, der slog hele tre verdensrekorder på samme tid, og, som den seneste appelsin i turbanen, resulterede i, at den unge danser nu kan opleve sin egen dans i det globale gaminghit 'Fortnite'.

Og havde vi taget 2019 med i opremsningen, ville blandt andet en rolle som assisterende koreograf og stand-in danser i Disneys filmatisering af 'Aladdin' også være på listen.

  • Nicky Andersen (th) instruerer her Will Smith (tv) i en dans til en prøve på 'Aladdin'. Will Smith spiller rollen som lampeånden Genie. (© PRIVATFOTO)
  • Til efterfest på 'Aladdin' i Los Angeles. Her er Nicky Andersen (tv) i fornemt selskab med sine kollegaer. Fra højre: Jamal Sims, Will Smith og Navid Navid Negahban, som spiller sultanen. (© PRIVATFOTO)
1 / 2

Er du også forpustet efter den opremsning, så overvej, hvordan det må være at være i Nicky Andersens dansesko.

- Det har været ret stress, griner han selv let over telefonen.

"Ret stress" er vidst en høflig underdrivelse.

For vi taler nemlig om det forløb, der gik forud udgivelsen af den rekordsættende musikvideo, hvor Nicky Andersen altså står bag dansekoreografien.

Der er tale om den prisvindende sydkoreanske K-pop supergruppe BTS' første engelsksprogede single, 'Dynamite'.

- Pladeselskabet kontaktede mig i midten af juli. Og fire dage senere havde jeg skabt hele koreografien, fundet dansere herhjemme i Danmark, der kunne repræsentere hvert medlem af BTS, filmet dansen og desuden rettet dansen til efter en kommentarrunde.

Her ses Nicky Andersen i et dansestudie i København sammen med det hold af dansere, han i hast måtte samle, da BTS bad ham på bare fire dage om at lave en koreografi til deres kommende hit 'Dynamite'. (Foto: (Privat foto) © Nicky Andersen)

Derefter hørte Nicky Andersen ikke mere fra superstjernernes pladeselskab, Big Hit Entertainment. Til gengæld blev han kimet ned af sine venner, da videoen stormede frem på YouTubes Hot-liste i slutningen af august.

- Det var ret sindssygt, husker han.

Hør BTS-hittet 'Dynamite', mens du læser resten af artiklen:

0:00

Et signaturmove til historiebøgerne?

Men det "sindssyge" stopper som nævnt ikke der.

Kort tid efter bliver han kontaktet af sin agent i Los Angeles, som i dag kan fortælle, at BTS nu har solgt dansen til spillet 'Fortnite'. Et spil, der blandt andet er kendt for at implementere dansetrin, der bliver så populære, at de optræder på tværs af populærkulturen verden over.

Nicky Andersen begyndte at danse, da han var fire år gammel. Allerede som ni-årig vandt han, som den første dansker, verdensmesterskabet i børne-hiphop. I dag arbejder han som danser, koreograf og har desuden stiftet influencervirksomheden Micky Creatives. (Foto: Troy Jensen © Nicky Andersen)

Se bare spillets Floss-dans, der eksempelvis optræder i alt fra Disneys 'Vilde Rolf smadrer internettet' til den 72-årige skuespiller Ted Dansons interview i talkshowet 'Jimmy Kimmel Live'.

- Jeg spiller ikke selv 'Fortnite', så jeg måtte faktisk lige google, hvad det var, indrømmer Nicky Andersen.

Det, Google fortalte ham, var, at Epic Games-spillet 'Fortnite' har 350 millioner spillere verden over.

Og at der blandt spillets andre danse kan findes ikoniske dansetrin fra både Drake og hans eget barndomsidol Michael Jackson.

- Jeg tænkte bare "Shit, det jeg har lavet for BTS kan gå hen og blive et historisk move".

Da han tilbage i juli blev kontaktet af BTS, fik han meget frie rammer til at skabe en dans. Dog bad de specifikt om én ting:

- De efterspurgte et signaturmove, som hele verden kan danse, men samtidig er specielt og ser fedt ud. Det brugte jeg virkeligt mange timer på at finde frem til, siger den unge danser.

Et krav, der, i kombination med tidspresset, gjorde opgaven til den sværeste han indtil videre har løst i sin karriere.

- Så jeg blev vildt glad for, at 'Fortnite' også gerne ville have mit move. Det er vildt, at det nu bliver et signaturmove, som måske endda er sådan et mit eget fremtidige barn en dag kommer til at danse, griner han.

2. februar 2020 stod Nicky Andersen på scenen sammen med superstjernen Shakira i det legendariske "Halftime Show" til den årlige amerikanske sportsbegivenhed Super Bowl. Knap 100 millioner mennesker så med. - Det var den mest adrenalinsfyldte oplevelse nogensinde. På den scene må du bare ikke fejle. Så er du færdig som danser, siger Nicky Andersen. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Et liv i sus og dus

Dr.dk fanger Nicky Andersen på dansk jord, da han er ved at gøre sig klar til at flyve tilbage til Dubai, hvor han for tiden laver musikvideoer for verdensgruppen 'Now United'. En gruppe skabt af Simon Fuller, der også står bag blandt andet girl power-fænomenet 'Spice Girls'.

- Det går så stærkt for tiden. Det er hele tiden videre til næste projekt.

Om det er på YouTube, TikTok, tv eller nu i Fortnite, hvor man siden 25. september har kunnet danse Nicky Andersens dans, så er der seere i millionvis.

- Jeg er sindssygt privilegeret. Det er en virkelig hård branche, og det er langt fra alle, der får succes og kan leve af dansen. Jeg har været heldig at opbygge min egen stilart, så man ved, hvad man får, hvis man hyrer mig, forklarer han.

Selvom han lever livet i overhalingsbanen, så virker det ikke som om, det er ved at stige ham til hovedet.

- Lige nu er mit liv sådan, at jeg får et danseprojekt, låser mig inde på værelset og laver koreografien. Og så videre til næste projekt, forklarer han.

- I virkeligheden laver jeg jo det samme i dag, som jeg gjorde, da jeg var seks-syv år gammel: Jeg laver danse på mit værelse. I dag er der bare lidt flere, der ser med og lidt større budgetter, tilføjer han beskedent.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk