To danskere med i ét af verdens største spil: 'Det er kæmpestort for Danmark'

Hovedrollen i 'Assassin's Creed Valhalla' deles af Cecilie Stenspil og Magnus Bruun.

'Assassin's Creed'-spillene har sat helt nye standarder for, hvordan computerspil kan se ud, mener gamingekspert. Nu får 'Assassin's Creed Valhalla' et stærkt, dansk islæt. (© Ubisoft)

Skuespillerne Cecilie Stenspil og Magnus Bruun kan meget vel stå overfor deres store internationale gennembrud.

De har nemlig begge landet en rolle i spilverdenens svar på Champions League.

For når det længe ventede 'Assassin's Creed Valhalla' rammer alverdens gamerværelser senere i år, lægger de nemlig stemme til den mandlige og kvindelige version af spillets hovedkarakter Eivor.

Det skriver spilmediet GameReactor, og dr.dk har fået nyheden bekræftet af begge skuespillere.

I spillet vælger man selv, om man vil spille som den mandlige eller kvindelige udgave af Eivor. Og det bliver altså Magnus Bruun, der tager sig af den maskuline stemmeføring, mens Cecilie Stenspil tager sig af den kvindelige ditto.

Cecilie Stenspil har tidligere medvirket i blandt andet 'Gidseltagningen' og 'Badehotellet'. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

GameReactors chefredaktør, Magnus Groth-Andersen, tøver ikke med at kalde den rød-hvide spilnyhed for "enormt stor".

- Det er både en kæmpe ting for skuespillerne og os som land, at de har landet denne her rolle. Det siger en masse om deres evner som skuespillere, for jeg er sikker på, der har været mange om buddet til rollen, lyder det fra Magnus Groth-Andersen.

Han mener, at spilbranchen stadig lider under at være en 'underdog' i forhold til for eksempel film og tv. Folk snakker simpelthen mere om, hvem der scorer en rolle i en film eller en tv-serie end i et computerspil, lyder det.

- Men når man ser på, hvor mange, der kommer til at købe 'Assassin's Creed Valhalla' og opleve det, så er det her meget, meget større end de fleste film og tv-serier. Det er kæmpestort for Danmark!

'Der er virkelig knald på'

Magnus Bruun er blandt andet kendt for sin medvirken i tredje og fjerde sæson af Netflix-serien 'The Last Kingdom' samt DR-serien 'Når støvet har lagt sig'.

Men selv om han allerede har store serier på cv'et, så har han alligevel måttet sande, at han via sin medvirken i 'Assassin's Creed Valhalla' nu er blevet katapulteret direkte op i den computerspilmæssige superliga.

- Det er jo et kæmpe, kæmpe spil, men det er først for alvor begyndt at gå op for mig nu, hvor traileren er kommet ud. Den er allerede set af seks-syv millioner mennesker, og folk skriver til mig fra hele verden, så der er virkelig knald på.

- Det er lidt sjovt, at jeg bare fortsætter med at spille viking. Det har jeg faktisk gjort siden 2017, lyder det fra Magnus Bruun, der blandt andet medvirker i Netflix-serien 'The Last Kingdom'. (© Carnival Films)

Magnus Bruun har dog skullet vænne sig til både green screens, motion capture og dét at spille alene, da 'Assassin's Creed Valhalla' skulle i kassen.

- Man har skullet forestille sig det hele og arbejde på en anden måde end ellers. Men det har været fedt, siger Magnus Bruun.

- Og så er det fedt, at de bruger skandinaviske skuespillere til et spil, der netop har Skandinavien som omdrejningspunkt, slutter han.

'Assassin's Creed'-serien er udviklet af Ubisoft og kendt for sin præcise skildring af historiske steder eller bygninger.

For eksempel foreslog flere sidste år, at den præcise gengivelse af Notre Dame-katedralen i 'Assassin's Creed Unity' kunne tjene som hjælp i genopbygningen af den virkelige katedral, der brændte i april 2019.

Vi har været i kontakt med Cecilie Stenspil og Ubisoft til denne historie, men de har ikke haft mulighed for at medvirke inden deadline.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk