Du er ikke alene: 199.999.999 andre skyder nu løs i Fortnite

Computerspillet Fortnite er eksploderet i popularitet de seneste måneder.

I den mest populære udgave af Fortnite gælder det om at være den sidste overlevende på en ø med op til 100 modstandere. (Foto: CHRIS THELEN © Scanpix)

Computerspillet Fortnite er forrygende populært.

Det er ikke nogen nyhed. Men nye tal for, hvor mange nye spillere, der er kommet til, overrasker. Det skriver Bloomberg.

200 millioner spillere verden over er røget med på Fortnite-bølgen. Et tal, der syntes utænkeligt for fem måneder siden, da spilproducenten Epic Games Inc. senest offentliggjorde antallet af registrerede spillere.

I juni lød tallet på 125 millioner brugere, og nu er der altså kommet 60 procent flere spillere til.

At der er tale om en epidemisk udbredelse af spillet, understreges af, at der i januar bare var 40 millioner brugere på verdensplan.

8,3 millioner spillede samtidig

Fortnites popularitet tog fart i september sidste år, da der blev udgivet en version af spillet, hvor man bliver kastet ned på en lille ø med op til 100 modstandere. Vinderen er den, der står tilbage i live, når alle modstanderne er skudt.

En spilgenre, der kaldes ’Battle Royale’ efter en japansk film om en række skoleelever, der havner i en lignende situation.

Uden for den virtuelle verden er de små sejrsdanse fra spillet blevet et fænomen, som særligt børn dyrker.

I VM-finalen i fodbold viste franskmanden Antoine Griezmann, at han også er fan, da han fejrede en scoring med en dans fra spillet.

Antoine Griezmann laver et 'L' med fingrene. Sekunder senere opførte han en lille dans, der var inspireret af Fortnite. (Foto: Maxim Shemetov © Scanpix)

Tidligere på måneden satte Fortnite rekord, da 8,3 millioner spillere var aktive i spillet på samme tid.