'Du har fået fucking mange penge ud af det': Fortnite-stjerne skred fra 15 millioner fans - nu er han pludselig tilbage

'Fortnite'-stjernen Tyler 'Ninja' Blevins er tilbage efter endnu en opsigtsvækkende beslutning.

Amerikanske Tyler 'Ninja' Blevins, der er blandt verdens største Fornite-streamere, er tilbage på streamingplatformen Twitch. (© ESPAT Media © Getty Images)

Han er en af gaming-verdenens allerstørste stjerner.

Men de seneste år har været tumultariske for Tyler 'Ninja' Blevins.

Han er havnet i stormvejr af flere omgange. Først blev han beskyldt for racisme, fordi han sagde 'nigga' under et stream, og siden var den gal igen, da han sidste år nægtede at spille med kvinder.

Og så vakte det stor opsigt, da 'Ninja' sidste år skiftede fra livestreaming-mastodonten Twitch til Microsofts nye streamingsatsning Mixer.

En beslutning, der samtidig betød, at han vinkede farvel til sin Twitch-følgerskare på 15 millioner fans.

Men 22. juli i år lukkede og slukkede Mixer og blev kaldt "et kæmpe flop". Så hvad skulle der nu ske med verdensstjernen?

Ville han gå tilbage til Twitch? Eller måske prøve lykken hos Facebook Gaming? Eller starte på YouTubes gamingplatform?

Svaret kom torsdag aften, hvor 'Ninja', der især er blevet populær ved at spille 'Fortnite', offentliggjorde – til ligeså stor forbavselse som ved hans exit – at han er tilbage på Twitch.

Denne gang på en flerårig kontrakt, lyder det ifølge The Hollywood Reporter.

Det sidste års platform-stoleleg er "genialt" spillet, hvis man spørger den populære danske Twitch-streamer Marie Watson:

- Som streamer tænker jeg mest "Du har fået fucking mange penge ud af det. Godt gået, dude" forklarer Marie Watson indledningsvist om transfernyheden.

Sidste år bød på mange nye oplevelser for gamer Tyler 'Ninja' Blevins. Han blev eksempelvis udnævnt til at være blandt Time Magazines 100 mest indflydelsesrige personer. (© Sean Zanni/Getty)

Penge over moral?

Ser man bort fra bundlinjen på Tyler Blevins' kontoudskrift, så er der dog flere nuancer end blot de dollargrønne, når man ser nærmere på hans skift.

For hans oprindelige ryk væk fra Twitch fik dengang brugere til at håbe, at det ville presse streamingplatformen til at give bedre vilkår til nogle af de mindre profiler.

- Det er kun fedt, at de store streamere tør skifte platform, for det kan være med til at presse Twitch til at lave nogle bedre vilkår for alle brugere af deres platform, udtalte Sigge Højbjerg, vært på Ultra Gaming, til dr.dk i juli.

Nu hvor Blevins er tilbage på platformen, se det dog ud til, at Twitch igen sidder med de fleste vinderkort på hånden og dermed ikke føler et pres til ændre på deres vilkår.

Marie Watson streamer selv live på Twitch, hvor hun har lidt over 100.000 følgere. (Foto: Andreas Bro © dr)

Som dansk streamer håbede Marie Watson også på bedre vilkår, men hun har dog ikke på noget tidspunkt set det som en mulighed. Uanset om Blevins er på platformen eller ej:

- Det ville være fedt med bedre aftaler indenfor vores partnerskaber i Skandinavien, men der er bare generelt ikke meget fokus på os, hvilket er super øv, siger hu nog fortsætter:

- Twitch skriver ofte til os streamere, fordi de gerne vil vise interesse i os. Men jeg har desværre ikke selv fået noget ud af det. Jeg føler fordelene oftest kun kommer de store lande som Frankrig, Tyskland og England til gode.

Tyler 'Ninja' Blevins udtaler selv i forbindelse med offentliggøreslen af sin 'hjemkomst', at han "vil gøre noget ud af at løfte og skabe opmærksomhed til underrepræsenterede skabere".

Hvad "opmærksomhed til underrepræsenterede skabere" betyder, vil tiden vise. Indtil videre har gaming-superstjernen fået sine 15 millioner følgere tilbage over natten.

FacebookTwitter