Du kan godt glæde dig! 2020 bliver et af de bedste gaming-år nogensinde

Der er både helt nye konsoller og medrivende spiloplevelser at se frem mod.

(© CD Projekt Red)

Forventningens glæde.

Du troede måske, at du havde opbrugt det hele i sidste måned, hvor du så frem mod julegaver, rester fra juleanden dagen derpå og en vanvittig nytårsaften.

Men du kan godt begynde at tanke op igen. For der er masser at glæde sig til i det nye år - og især indenfor spilverdenen!

Faktisk vil jeg vove at påstå, det bliver det af de bedste gaming-år nogensinde.

Det bugner nemlig med spændende titler, som udkommer henover de næste måneder. Det vender vi dog lige tilbage til.

For den helt store begivenhed i 2020 er de nye konsoller. Både Sony og Microsoft har officielt annonceret, at de er på vej med henholdsvis PlayStation 5 og Xbox Series X, som begge ser ud til at være yderst potente maskiner.

Det er stadig sparsomt med detaljer om konsollerne. Sony har for eksempel ikke annonceret designet, mens Microsoft har løftet sløret for formen - men ikke fortalt alle detaljer om indmaden i konsollen. Det er en slags skyttegravskrig, der udspiller sig lige nu.

Men tag ikke fejl.

Når vi nærmer os slutningen af 2020, vil spilbranchen og gaming-fans eksplodere af forventning, når først de to giganter løfter endnu mere af sløret for konsollerne - og ikke mindst de mange spil, som kommer til at definere den kommende konsolgeneration.

Indtil det sker, er der heldigvis masser af spændende oplevelser i vente. Vi ser nærmere på fem af de spil, som vi ser mest frem til i den kommende tid:

1

Cyberpunk 2077

(© CD Projekt Red)

Kigger man på hype-barometeret for 2020, er der vist ingen tvivl om, at 'Cyberpunk 2077' scorer højest.

Siden spillet blev annonceret, har udviklerne blot hældt mere benzin på det brændende forventningsbål. Der har været alt fra betagende spilvideoer til afsløringen af Hollywood-superstjernen Keanu Reeves som en markant person i spillet.

'Cyberpunk 2077's historie foregår i et brutalt og voldeligt sci-fi univers, hvor teknologien har skabt et samfund, der er alt andet end en fremtidsdrøm. Omgivelserne ligner alt det, man frygter, fremtiden vil bringe. Halve mennesker, halve robotter mixes med vold, brutalitet og teknologiafhængighed i en uhyggelig sammenblanding.

Det ligner simpelthen Netflix-serien 'Black Mirror' på steroider.

'Cyberpunk 2077' udkommer 16. april 2020.

2

The Last of Us Part 2

(© Naughty Dog/Sony Computer Entertainment)

Det oprindelige 'The Last of Us'-spil regnes for at være et af de bedste PlayStation-spil nogensinde.

Spillet var et action- og horror-spil, hvor den gribende historiefortælling høstede international anerkendelse.

Så der er ikke noget at sige til, at millioner af spilfans ser frem til fortsættelsen, der er undervejs. Spillet blev annonceret tilbage i 2016, og siden hen er der løbende sluppet nyt ud om historien.

'The Last of Us Part 2's historie vil finde sted fem år efter det oprindelige spil. Hovedpersonen i spillet er den 19-årige Ellie, der i det første spil kæmpede for at overleve en dødbringende og skræmmende zombie-apokalypse - og kampen fortsætter i det kommende spil.

Forventningerne er store, fordi det er udviklerne Naughty Dog, der står bag spillet. Naughty Dog har i over 30 år udviklet spil af høj kvalitet og står bag titler som: 'Crash Bandicoot', 'Jak & Daxter' og selvfølgelig 'Uncharted'-serien.

'The Last of Us Part 2' udkommer 29. maj 2020.

3

Half-Life: Alyx

(© Valve)

Findes der nærmest en mere ikonisk spilserie end 'Half-Life'?

Spilserien fik sin debut i 1998 og regnes for en af de absolutte klassikere inden for computerspil. Det oprindelige spil fik en efterfølger i form af 'Half-Life 2' i 2004, og siden dengang har fans skreget på en treer.

Ønsket er dog ikke gået i opfyldelse. Der kommer ikke et 'Half-Life 3' - endnu i hvert fald.

Men fans af serien er alligevel ellevilde i disse måneder, for Valve, der står bag serien, har annonceret 'Half-Life: Alyx', som allerede udkommer til marts.

Det kontroversielle ved spillet er dog, at det foregår i virtual reality. Et faktum, som mange fans var skeptiske overfor ved annonceringen, men som alligevel trådte i baggrunden af euforien over, at der endelig var nyt fra 'Half-Life'-verdenen.

Det bliver interessant at se, om 'Half-Life: Alyx' kan rykke ved den brede opfattelse af virtual reality. For helt ærligt; vi mangler stadig det helt store gennembrud.

'Half-Life: Alyx' udkommer til marts 2020.

4

Marvel's Avengers

(© Crystal Dynamics/Square Enix)

Jeg ved godt, hvad du tænker.

Åh nej, endnu et spil baseret på en kendt franchise. En Hollywood-succes, der skal malkes i spilverdenen...

Sådan var det også engang. Tidligere var spilmatiseringer af Hollywood-film og kendte universer noget, der gerne skulle få alle alarmklokker til at ringe.

Men sådan er det ikke længere. På det seneste har spil som 'Spider-Man' og 'Star Wars: Jedi Fallen Order' vist sig at være beviset på det modsatte. Solide spiloplevelser med originale historier.

Og der er noget der tyder på, at 'Marvel's Avengers' vil falde i samme kategori. Udviklerne har i hvert fald meldt ud, at spillet vil have sin egen, originale historie, der ikke er en gengivelse af eksempelvis en af filmene. Godt tegn.

Universet har så meget potentiale, så hvis det lykkes udviklerne, der i øvrigt står bag Tomb Raider-serien, kan det blive rigtig godt.

'Marvel's Avengers' udkommer 15. maj 2020.

5

Halo Infinite

(© Microsoft)

Hvis der er én spilserie, der har været signaturen for Xbox-konsollerne de seneste 18 år, må det være 'Halo'.

Serien, der har supersoldaten Master Chief i hovedrollen, er fuldstændig smeltet sammen med Microsofts konsol og opfattes af mange som en af Xbox' allervigtigste spilserier.

'Halo' er et science-fiction action-spil der har strukket sig over mange udgivelser. 'Halo 2' var blandt andet et gennembrud for online-gaming for Xbox-scenen tilbage i 2004, mens der siden dengang har været en håndfuld udgivelser og spin-offs.

Spillet er Microsofts helt store guldkalv, og vi kan være sikre på, at der bliver kastet alle de ressourcer efter udgivelsen, som der er brug for. Desuden er 'Halo Infinite' meldt ud som en lanceringstitel til den kommende Xbox-konsol ved navn Series X.

Og man skal jo gerne godt fra start, ik'?

'Halo Infinite' udkommer i slutningen af 2020.