Efter heftig kritik fra fans: Populært spil slår tilbage

Et af årets største spil har været i modvind, men er nu klar med svar på tiltale.

Spillet 'Apex Legends' har været kritiseret for mangel på nyt indhold. Det laver udviklerne om på nu. (© EA/Respawn)

Det startede som en eksplosiv succes, men har på det seneste lignet mere og mere en fuser.

Vi taler om et af årets største skydespil, 'Apex Legends', der de seneste måneder har været ramt af kritik fra fans.

Den største kritik er gået på, at udviklerne ikke har opdateret spillet med nyt indhold løbende, og det har gjort spiloplevelsen kedelig og ensformig.

Læg så dertil nogle tekniske udfordringer samt et hav af vrede fans på nettet - og resultatet bliver et drastisk fald i omsætning for spillet.

Men nu er spilfirmaerne EA og Respawn, der står bag 'Apex Legends', klar med svar på tiltale og løfter sløret for helt nyt indhold med en ny karakter, nye skins og et helt nyt våben.

'Apex Legends' er et battle royale-spil, hvor 60 spillere kæmper til sidste overlevende i hold af tre på en bane, der gradvist bliver mindre og mindre, og det giver nogle drabelige og højintense kampe.

Spillere har tidligere kunnet vælge mellem ni forskellige karakterer, men nu introduceres en tiende karakter ved navn Wattson.

Wattsons særlige evne er mulighed for at sætte elektriske hegn op rundt omkring på banen i 'Apex Legends'. (© EA/Respawn)

- Vi ville skabe en karakter i 'Apex Legends', der kunne modstå den meget aggressive spillestil, vi ser i spillet. Ideen med Wattson er, at man kan drage fordel af planlægning, kendskab til banen og samarbejdet med dit hold, forklarer Griffin Dean, spildesigner hos Respawn, til EA's pressekonference i Los Angeles.

Wattson kan sætte hegn op rundt omkring i banen, ligesom hun kan opsætte et våben, der kan nedskyde indkommende granater fra fjender.

Udover Wattson-karakteren tilføjer udviklerne et helt nyt våben til 'Apex Legends' ved navn L-Star. Våbnet er kendte fra det succesfulde spil 'Titanfall 2', som Respawn også står bag.

Det nye våben vil være et af de kraftigste i spillet. (© EA/Respawn)

- Det er et ekstremt kraftfuldt våben, forklarer Drew McCoy, der er producer på 'Apex Legends'.

Nyt Fifa og Star Wars-spil er også på vej

Udover 'Apex Legends'-indholdet har EA også afsløret en masse andre nyheder til forventningsfulde spilfans.

Det kommer næppe som nogen overraskelse, men 'Fifa 20' er på vej - og bringer en helt ny spilform med sig. For første gang nogensinde kan spillerne skrue tiden tilbage til tiderne med gadefodbold, hvor mange af de største fodboldstjerner startede deres karriere.

I 'Fifa 20' kan man hoppe i en tidsmaskine og skrue tiden tilbage til før fodboldstjernerne ramte det glamourøse liv og de gigantiske stadioner. (© EA)

Udover 'Fifa 20', der udkommer til september, kunne EA også fremvise de første spilsekvenser fra spillet 'Star Wars Jedi: Fallen Order'.

Et spil, der har været centrum for massiv hype, siden det blev præsenteret.

Spillet er skabt af de samme udviklere som 'Apex Legends', og det er en helt ny retning for spilstudiet med et stort historiebaseret spil.

- 'Star Wars Jedi: Fallen Order' repræsenterer en helt ny genre for Respawn. Jeg tror, de gør det for at udfordre sig selv, har chefredaktør for GameReactor.dk, Magnus Groth-Andersen, tidligere forklaret til dr.dk.

Om det viser sig at være en god idé, får vi at se den 15. november, når 'Star Wars'-spillet udgives.

Så snart der står 'Star Wars' på enten en film eller et spil, er forventningerne altid skyhøje. Og det samme gør sig naturligvis også gældende for det kommende 'Star Wars Jedi: Fallen Order', der udkommer senere i år. (© EA)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk