En af verdens største gamere bandlyst uden forklaring: Nu slår han tilbage

Gaming-stjernen Dr Disrespect er blevet udelukket fra streaming-giganten Twitch, men det stopper ham ikke.

Dr Disrespect er en amerikansk internetkendis, der siden 2010 har fået flere millioner følgere på forskellige platforme. I virkeligheden hedder den 38-årige fyr Herschel Beahm. (Foto: Greg Doherty © Getty Images)

Han havde en flerårig kontrakt med streamingtjenesten Twitch, og han var en af tjenestens allerstørste stjerner.

Men for få uger siden valgte streaming-giganten at udelukke gaming-stjernen Dr Disrespect fra deres egen tjeneste - uden at give en officiel forklaring.

Det stopper dog ikke den 38-årige internet-sensation.

Nu er han nemlig tilbage. Ikke på Twitch - men derimod på YouTube. Det skriver flere medier – heriblandt spilmediet Polygon.

Over 500.000 følgere valgte at kigge med på hans første livestream, siden han fik sparket af Twitch. Det høje antal af følgere er ikke overraskende for Sigge Højbjerg, der er vært på programmet 'Ultra Gaming'.

- Det er stort, at han er vendt tilbage. Mange elsker ham, fordi han laver sin helt egen og særlige underholdning, siger Sigge Højbjerg.

Aner ikke hvorfor, han blev fjernet fra Twitch

Under sin livesending på YouTube kunne fansene donere penge til Dr Disrespect og blive en del af hans 'Champion's Club', som han kalder sin følgerskare.

Under første stream på YouTube virkede Dr Disrespect ikke nervøs for en fremtid uden Twitch.

- Min skat bliver høj i år, fortalte han i videoen og lovede sine fans, at de snart kan bestille ny merchandise på hans hjemmeside.

Desuden brugte han livesendingen for at besvare mange af de spørgsmål, som hans følgere havde om Twitchs beslutning om at fjerne hans kanal.

- Angående forbuddet er der mange, der vil vide, hvad der skete. Ved I hvad? Jeg vil gerne have, I ser mig i mine fucking øjne, når jeg siger dette: Jeg vil virkelig gerne have, I kigger mig i øjnene, når jeg siger det her: Vi ved det stadig ikke. Vi aner det ikke, sagde han blandt andet.

Twitch, som er ejet af Amazon, har tidligere begrundet den permanente fjernelsen af Dr Disrespects profil med brud på Twitchs retningslinjer for indhold, men Twitch har ikke konkret kommenteret, hvilke overtrædelser han har lavet.

Desuden har Dr Disrespect tidligere fået midlertidigt fjernet sin profil, efter han filmede fra et offentligt toilet under spilmessen E3 i Los Angeles i 2019.

Sigge Højbjerg mener dog, at grunden til, at Twitch trak stikket for Dr Disrespect, kan være, at han har forsøgt at gå bag om ryggen på gaming-streamingtjenesten.

- Mange taler om, at han har forsøgt at få andre af de helt store streamere til at droppe samarbejdet med Twitch, fordi de ikke mener, at vilkårene hos tjenesten er i orden, siger han.

'Reglerne på Twitch er en gråzone'

Sigge Højbjerg fortæller, at Twitch i forhold til andre videoblogtjenester sidder tungt på markedet for den genre af gamingvideoer, som blandt andre Dr Disrespect lægger op. Samtidig fortæller han, at flere har kritiseret tjenesten for at fjerne streameres konti, hvis de har lagt noget op, som Twitch ikke har brudt sig om.

- Reglerne for indhold på Twitch har vist sig at være en kæmpe gråzone. Twitch har flere gange fjernet indhold, selvom det ikke overtrådte Twitchs gældende regler. Først efter at indholdet er blevet fjernet, har Twitch så valgt at ændre reglerne, så fjernelsen kunne begrundes ud fra Twitchs nye retningslinjer, siger Sigge Højbjerg.

Dr Disrespect er kendt for sit overskæg, svenskerhår og de mørke solbriller. (Foto: Michael Tullberg © Getty Images)

Han nævner blandt andet Dr Disrespects toiletoptagelser, hvor hans konto blev midlertidigt fjernet, selvom der i Twitchs daværende retninglinjer ikke stod nævnt, at optagelser fra offentlige toiletter ikke var tilladte.

Svært at få lige så stor gennemslagskraft

Selvom Dr Disrespect nu har vist sit overskæg og svenskerhår live frem på Youtube, tvivler Sigge Højbjerg på, at han kan blive lige så stor uden Twitch.

- Han har hævet barren på Twitch med sin succesfulde persona, som han bliver ved med at kører helt igennem med. Han er selvfølgelig stadig stor, men man kan ikke komme uden om, at Twitch er suverænt det bedste sted at udkomme, hvis man har en målgruppe, som han har, siger Sigge Højbjerg.

Facebook
Twitter