En af verdens største spilserier vender tilbage: Fans både jubler og er ophidsede

Et nyt 'Half-Life'-spil har sat gang i debatten blandt spillets mange fans.

Den kommende Half-Life-spil forventes at udkomme til marts. (© PR)

Et af de største og mest populære spil er tilbage.

15 år efter, at 'Half-Life 2' udkom, vender det populære skydespil nemlig tilbage med en ny udgave, 'Half-Life: Alyx', som udkommer i 2020.

Siden traileren for det nye spil blev offentliggjort i går, har flere af spillets fans jublet over, at den legendariske spilserie er blevet vækket til live igen.

Reddit skriver en bruger blandt andet, at 'det føles rart at høre de velkendte lyde fra 'Half-Life' igen', og at 'det er glædeligt at se, at spillet nu endelig vender tilbage'.

Mens de fleste glæder sig over 'Half-Life's tilbagekomst, er andre fans lidt mere lorne. Det er nemlig ikke 'Half-Life 3', som mange fans håbede på, men i stedet en forhistorie til 'Half-Life 2'.

Derudover vil det nye spil være et virtual reality-spil, som kræver en kraftfuld pc og et dyrt headset, og det får flere til at undre sig.

- Helt ærligt, det er virkelig nedtur, at det nye 'Half-Life'-spil foregår i virtual reality. Det er omkring en procent, der kan spille det. Jeg kommer ikke til at købe dyrt udstyr for dette spil, lyder det fra en anden bruger blandt de tusindvis af kommentarer på Reddit.

Og netop virtual reality er årsagen til, at mange fans er skuffede, mener Thomas Bense, stifter og redaktør på spilmediet Pixel.tv:

- Flere fans er megairriterede over det her, fordi rigtig mange har set frem til en ny udgave af spillet. Men der er stort set ingen, der har lyst til at spille det i virtual reality, siger han.

Fans har set frem til opfølger længe

Ifølge ham er spillet så hypet, at mange gamere til de seneste års store spilmesser har forventet, at der ville komme en ny udgave af 'Half-Life'. Derfor er skuffelsen også til at tage og føle på, efter det har vist sig, at computerspilproducenten Valve, der står bag 'Half-Life', har besluttet, at opfølgeren på successpillet vil være et virtual reality-spil.

- Virtual reality kan give en fed spiloplevelse, men mange har et anstrengt forhold til det, fordi der ikke er kommet noget godt virtual reality-indhold indtil videre.

- Teknikken virker fint, og de fleste får en wow-oplevelse, når de prøver det, men efter ti minutter mister mange interessen, fordi spillene ikke er gode nok, siger Thomas Bense.

Ifølge Valve har produktionsholdet bag 'Half-Life: Alyx' været rekordstort i forhold til produktionen af de andre 'Half-Life'-spil. (© PR)

Half-Life kan give virtual reality et skub fremad

Virtual reality har længe ventet på sit store, brede gennembrud. Både firmaer som Sony og Facebook arbejder intenst med henholdsvis PlayStation VR og Oculus, men det har endnu ikke slået igennem for alvor. Men det kan 'Half Life: Alyx' muligvis ændre på:

- Spillet ser ret fedt ud, så jeg tror, det kan være med til at få virtual reality til at blomstre op, lyder det fra Thomas Bense.

'Half-Life: Alyx' forventes at blive udgivet til marts 2020.