'Er det en joke?' Nyt Jesus-spil vækker undren på nettet

Kristen lytter- og seerorganisation ser positivt på computerspillet 'I am Jesus Christ'.

- Hvis man vil fortælle om det ny testamente på en ny måde, så er der for mig ingen alarm, lyder det fra generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, Mikael Arendt Laursen. (© PlayWay)

Kunne du tænke dig at helbrede de syge? Forvandle vand til vin? Eller hvad med en rask kamp mod selveste Satan?

Så er der godt nyt!

Den polske spiludgiver PlayWay har nemlig annonceret et kommende computerspil med titlen 'I am Jesus Christ'. Og ja, spillet går simpelthen ud på at agere som den helt centrale figur i kristendommen, hvis fødsel vi fejrer den 24. december.

I simulationsspillet skal man både forsøge at udføre mirakler, døbe folk og berolige et stormende hav.

Spillets trailer har i skrivende stund næsten 400.000 visninger, og selvom 'I am Jesus Christ' endnu ikke har fået en udgivelsesdato, figurer det allerede på spillesiden Steam.

At man spiller ingen andre end selveste Jesus har skabt en del opmærksomhed om spillet, og blandt andre Fox News, New York Post og Slate har taget historien op.

PlayWay står bag en serie af andre simulationsspil, hvor man blandt andet kan spille en fuld julemand og en skoleinspektør, men på Twitter og Reddit er brugerne enige om, at 'I am Jesus Christ' alligevel er det mærkeligste spil, som firmaet har på cv'et. Flere spekulerer i, om man virkelig skal tage spillet seriøst, eller om det er en joke.

- Jeg troede, det var en joke, men det ser sgu ud som om, at de mener det, skriver en bruger på Reddit og bakkes op af flere.

- Jeg køber meget det her spil. Jeg er ligeglad med, hvad anmelderne siger, for det ser fandeme sjovt ud. Der er seriøst et screenshot af Jesus, der kæmper imod djævlen.

- Jeg troede, at det var hele var for sjov, men det ser rent faktisk ud som om, at de mener det. Hvilket blot gør det ufrivilligt morsomt.

Flere joker med 'I am Jesus Christ' og skriver, at de har ventet i over 2.000 år på spillet, mens andre morer sig over spillets opgaver som 'tryk x for at helbrede den blinde'.

'I am Jesus Christ' får en blandet modtagelse på PlayWays Facebook-side, hvor en bruger blandt andet skriver, at spillet må være en parodi, mens en anden mener, at man er gået for langt.

Var det noget med en rask kamp med selveste Satan? Det kan du snart bide skeer med i spillet 'I am Jesus Christ'. (© PlayWay)

Hos den kristne lytter- og seerorganisation KLF, Kirke & Medier, ser man positivt på spillet.

- Det lyder som et spil, hvor man lader spilleren sætte sig ind i de problematikker, Jesus oplevede. Og hvis ærindet med spillet er at give folk en oplevelse af, hvem Jesus var, og hvorfor han gjorde de ting, han gjorde, så har det intet med blasfemi at gøre. Så synes jeg, man skal se positivt på det, siger KLF, Kirke & Mediers generalsekretær, Mikael Arendt Laursen.

- Hvis man gennem et spændende spil kan blive klogere på kristendommens rødder, så er det fint for mig. Jeg synes da, man skal give det en chance.

Red verden ligesom Jesus

Mikael Arendt Laursen understreger, at det er vigtigt at se på, hvad spillets ærinde er.

- Hvad er det, man vil med spillet? Hvis man vil håne de beretninger, der ligger til grund for rigtig mange menneskers tro, så er jeg skeptisk. Men hvis man vil fortælle om det ny testamente på en ny måde, så er der for mig ingen alarm.

På Steams hjemmeside kan man læse, at man i det 'realistiske simulationsspil' kan forsøge 'at redde verden, ligesom han gjorde'.

- Hvis du er en spilelsker, hvorfor så ikke lære hans udfordringer, lidelser og magt at kende?, spørger Steam retorisk i beskrivelsen af spillet.

I simulationsspillet skal du udover at kæmpe mod djævlen og helbrede de syge også vasker fødder på disciplene. (© PlayWay)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk