Esben har indsamlet en halv million til sit spil: Nu hyldes det af Hollywood-stjerne

Spillet 'Vokabulantis' har allerede succes på flere fronter. Selvom det slet ikke er udgivet endnu.

Spillet 'Vokabulantis' skabes i samarbejde med spilstudiet Kong Orange og animationsstudiet Wired Fly. (© Kong Orange)

Spillet 'Vokabulantis' er slet ikke udgivet endnu. Faktisk bliver det – efter planen – først udgivet i slutningen af 2024.

Hvorfor i alverden så skrive om det allerede nu, spørger du?

Jo, for det får faktisk allerede opmærksomhed og ros nu. Spilmediet Engadget omtaler det i positive vendinger, og det har indsamlet langt over en halv million kroner via en Kickstarter-kampagne (platform, som formidler finansiering af projekter ved hjælp af crowdfunding).

Og så bliver hyldet af ingen ringere end Frodo – eller mere præcist: skuespilleren Elijah Wood – fra 'Ringenes Herre'-filmene.

- Hold nu kæft, det er fedt!, lyder hans begejstrede reaktion over spillet på Twitter.

- Det er super skønt, og vi føler en stor opbakning og velvilje fra vores helt nye community, lyder det fra Esben Kjær Ravn, der er administrerende direktør og stifter af spilfirmaet Kong Orange, der sammen med stop motion-specialisterne i animationsstudiet Wired Fly står bag det kommende 'Vokabulantis'-spil.

I skrivende stund har han skrabet 90.000 euro (eller cirka 675.000 kroner) sammen til den videre udvikling af spillet – 20.000 euro mere end det erklærede mål om at indsamle 70.000.

Det er dog langt fra nok til at lave et færdigt spil, forklarer han:

- Som vi også skriver på Kickstarter-siden, så er pengene ikke nok til det samlede spil. Men nu skal vi ud at finde partnere til at supplere. De er nok mere trygge ved at gå med i projektet, når de kan se, at folk var entusiastiske omkring kampagnen.

Ikke desto mindre lover Esben Kjær Ravn, at 'Vokabulantis' ser dagens lys i slutningen af 2024. Man satser på, at det vil udkomme til de fleste platforme, mens det er helt sikkert, at spillet kommer på Steam.

- Det er megafedt, at vi kan imponere. Og ikke mindst, at hans (Elijah Woods) begejstring bragte en masse ny begejstring med sig, lyder Esben Kjær Ravns reaktion på den opmærksomhed, der er omkring spillet 'Vokabulantis' for tiden. (© Kong Orange)

Krævende stop motion-proces

'Vokabulantis' er et ganske imponerende projekt, hvor man via stop motion-teknologi (tænk film som 'The Nightmare Before Christmas' og 'Corpse Bride') med dukker tilsat et ordentligt skud poesi og computerspilteknologi satser på at skabe endnu en succeshistorie fra den danske computerspilbranche.

- Vi optager dukken næsten på samme måde som klassisk stop motion, men vi tager hver positur i animationen flere gange med forskellige belysninger, forklarer Esben Kjær Ravn.

- Derefter processerer vi materialet, så det kan integreres som mere eller mindre almindelige spilanimationer, som det ville skulle implementeres i et spil som vores.

Dukke- og set-designs, scenografi samt animationer instrueres af dukkefilminstruktør Johan Oettinger, der både er spilinstruktør på 'Vokabulantis' og driver stop motion-studiet Wired Fly Animation.

'Vokabulantis' lægger op til, at man spiller det sammen, og handler om karaktererne Karla og Kurt. Lige da de skal til at fortælle, hvad de føler for hinanden, havner de pludselig i det på én gang storslåede og hærgede land Vokabulantis.

De kan ikke få et ord over deres læber, for de er forsvundet. Dér, hvor der normalt er en mund, er der nu bare en glat overflade.

I spillet er man enten Karla eller Kurt, der bliver sendt på en mission for at redde sprogenes verden. (© Kong Orange)

En poetisk og kunstnerisk udforskning af sproget

Dermed er vi fremme ved selve pointen med spillet: Nu er de to børn nødt til at drage på en episk rejse for at redde sprogenes verden. Ellers vil de aldrig mere få evnen til at tale tilbage.

- Det er klart, at spiloplevelsen bliver til i kraft af stop motion, og verdenen udspringer af digter og kunstner Morten Søndergaards poetiske og kunstneriske udforskning og skildringer af sproget, fortæller Esben Kjær Ravn.

Og Morten Søndergaard er langt fra nogen hr. hvem som helst. Den danske forfatter, oversætter og lydkunstner er både kendt for værker som 'Bier dør sovende' og 'Ordapoteket', og så har han to gange været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris.

- Morten Søndergaard er ophav til hele verdenen i 'Vokabulantis'. Han er vores Tolkien, kan du sige. Han kommer til at være med gennem hele produktionen.

Nu gælder det dog i første omgang den videre udvikling af 'Vokabulantis', der efter planen udgives om godt og vel tre år.

Hvad skal der ske nu?

- Vi skal udvikle kernen i spildesignet, samt snakke med så mange potentielle partnere som muligt. Derudover kommer der en masse snak med vores nye Kickstarter-hold, som vi skal vende og dreje spillet med løbende, slutter Esben Kjær Ravn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk