Et af verdens største computerspil kommer til mobilen: Fans kan slet ikke få armene ned

'League of Legends' bliver snart tilgængeligt på mobilen og som konsolspil.

Rygterne har svirret i flere år - men nu er den god nok. 'League of Legends' kan snart spilles på mobilen og spilkonsoller. Førhen var det kun PC-gamere, der havde muligheden. (© Riot Games)

10 år.

Så længe har det populære 'League of Legends' begejstret spilfans over hele verden.

Og sådan et jubilæum bliver naturligvis fejret med maner - nemlig med masser af nye tiltag.

Den vel nok største nyhed er, at 'League of Legends' snart bliver tilgængeligt både på mobilen og som konsolspil.

Rygtet om, at spillet kommer i en mobilversion, har svirret i årevis, men nu skulle det være ganske vist.

Og reaktionerne er umiddelbart positive. På spillets onlineforum på Reddit har de mange 'League of Legends'-fans taget godt mod annonceringen af et nyt mobilspil:

- Det ser ud til, at de virkelig har lagt masser af arbejde i det! Jeg kan ikke vente med at prøve det, skriver brugeren Pellinski.

- Jeg har aldrig haft en grund til at have en moderne telefon. Det har jeg nu, skriver brugeren Baldoora.

- Hvorfor snakker ingen om, at det også bliver tilgængeligt på konsoller? Det er jo kæmpestort, skriver brugeren Parrotflies.

'League of Legends' er måske det bedste eksempel på en enorm populær genre, nemlig MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Altså en online-udgave af de klassiske strategispil, som allerede var populære i starten af 00'erne. (Foto: Riot Games © Riot Games)

Ifølge teknologimediet The Verge kommer mobilspillet til at hedde 'Wild Rift', og for at tilpasse sig mobilplatformen bliver spillet anderledes end pc-udgaven.

Kampene bliver kortere, omkring 15-20 minutter, der vil komme et joystick tilpasset mobilen, og der vil være et helt nyt kort.

'Markedet er enormt profitabelt'

Ifølge Magnus Groth-Andersen, der er chefredaktør på spilmediet GameReactor.dk, er det et yderst klogt træk af Riot Games, udviklerne bag spillet, at få spillet ud på mobilen.

- Det er en signifikant nyhed, selvom nogle fnyser af det mobile marked, fordi det drukner i simple, overfladiske børnespil. Men man kan ikke komme udenom, at mobilspilsmarkedet er enormt profitabelt og har et stort publikum, siger han.

Han forudser, at mobilspillet især vil blive populært i Asien.

- I Indien og Kina eksempelvis har man for vane at bruge sin mobil som primær spilplatform, modsat os i Skandinavien, som sværger til konsollen.

Mobilversionen af 'Wild Raft' udkommer i 2020, men allerede nu kan du registrere dig som interesseret via Google Play. Hvornår 'League of Legends' bliver tilgængeligt på konsoller vides endnu ikke.

'Spillet holder stadig, fordi det udvikler sig'

At 'League of Legends'-universet 10 år senere stadig er et af verdens mest populære computerspil, skyldes i høj grad, at spillet hele tiden udvikler sig, mener Magnus Groth-Andersen.

- 'League of Legends' holder stadig, fordi det ikke bare er noget, du spiller, gennemfører og smider i glemmebogen. Nej, spillet bliver opdateret med nye baner og karakterer løbende, og det gør, at man som spiller bliver ved med at engagere sig.

Og så er 'League of Legends' måske det bedste eksempel på en enorm populær genre, nemlig MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Altså en online-udgave af de klassiske strategispil, som allerede var populære i starten af 00'erne.

- Og så var 'League of Legends' også blandt de allerførste 'free to play'-titler. Hvilket betyder, at spillet som udgangspunkt er gratis. Spillet er selvfølgelig designet til, at du kommer til at bruge penge på 'skins' og nye karakterer. Så det er helt sikkert en guldrandet forretning i sidste ende, siger Magnus Groth-Andersen.

Udvider med animeret serie

Det kommende mobil- og konsolspil er dog ikke den eneste nyhed om 'League of Legends'.

Riot Games vil nemlig også ekspandere 'League of Legends'-universet med en animeret serie, der hedder 'Arcane'.

Det er ikke specielt banebrydende, at der udkommer animerede serier på baggrund af berømte spilbrands. Og derfor er Magnus Groth-Andersens også tilbageholdende med sine forventninger.

- Jeg kan forestille mig, at kvaliteten bliver høj. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Men det bliver spændende at se, hvordan og hvor 'Arcane' udkommer, da det ikke ser ud til, at man har lavet en aftale med en specifik distributionsplatform som eksempelvis Netflix, siger han.

Riot Games har derudover også planer om at udkomme med et kampspil og et digitalt online kortspil.