Fanget af kulten: Nyt skydespil giver ægte paranoia

Holdet bag 'Far Cry 5' har lavet et fremragende skydespil, mener Troldspejlet. Men det er ikke takket være historien.

Gode computerspil er ikke kun et spørgsmål om hurtige reflekser - og det er heller ikke kun eSport.

Selv skydespil har godt af en god historie, og det har det nye skydespil 'Far Cry 5'.

Det foregår i staten Montana, hvor en en sindssyg religiøs kult holder til.

Det er en historie om at være fanget af kulten, forsøge at slippe fri, og ikke vide, hvem, man kan stole på. Ægte paranoia.

Det eneste lille problem er bare, at den fantastiske historie i 'Far Cry 5' … ikke rigtig har så meget med spillet at gøre.

Det virker lidt som om folkene, der har arbejdet med hele optakten filmsekvenserne, animationerne og manuskriptet, har skabt noget spændende, men de har bare ikke har talt så meget med spilfolkene.

Så når man går i gang med spillet, er der ikke så meget af det, der gør brug af historien.

Men faktisk gør det ikke spor.

Sindssygt velfungerende

For 'Far Cry 5' er nemlig et sindssygt velfungerende skydespil.

Meget af det, der ikke fungerede i de to foregående er ikke med mere. Der er for eksempel ingen tårne, man konstant skal klatre op i - har man spillet 'Far Cry 3' eller 4, vil man ånde lettet op. De tårne var en plage!

Men der er også meget nyt.

Noget af det bedste er, at man kan have en sidekick, der hjælper med i kampen - og det behøver ikke være et menneske, det kan f.eks. være hund.

Man kan også fiske. Det lyder måske ikke så vigtigt eller så spændende, men vi kan garantere, at det er en færdighed, man får brug for, når man på et tidspunkt med er stor... nej, vi vil ikke spoile her.

Det virker lidt som om folkene, der har arbejdet med hele optakten filmsekvenserne, animationerne og manuskriptet, har skabt noget spændende, men de har bare ikke har talt så meget med spilfolkene, mener Jakob Stegelmann.

Find Bigfoot

Der er også mange gemte elementer: Lige nu leder mange spillere efter selveste Bigfoot, den amerikanske udgave af den afskyelige snemand. Han skulle være derinde et sted!

Bundlinien er, at 'Far Cry 5' er et fremragende skydespil, også selvom historien ikke rigtig bliver brugt til noget. Og grafikken og animationerne leverer perfekt stemning til kampen.

I 2004 sagde vi om det første 'Far Cry', at nu kan det nok ikke bliver flottere. Men det kunne det åbenbart, for 'Far Cry 5' er virkelig flot.

FacebookTwitter