Fans er fulde af forventning: Nyt Harry Potter-spil gør magien til virkelighed

- Jeg tror det bliver skidesjovt, lyder det fra en af Danmarks største Harry Potter-fans.

Inden længe udkommer mobilspillet 'Harry Potter: Wizards Unite', hvor du har mulighed for at hive magien med over i vores menneskeverden. (© Warner Bros. Entertainment Inc.)

Wingardium leviosa!

Snart skal alle Harry Potter-fans til at pudse tryllestaven og læse op på alverdens magiske besværgelser.

For inden længe kan man selv blive en del af det fortryllende univers i 'Harry Potter: Wizards Unite', der i bedste 'Pokémon Go'-stil lader folk gå på opdagelse i den virkelige verden, mens mobilen lægger et ekstra lag af magi oven på ved hjælp af telefonens kamera og GPS.

Spilfirmaet Niantic, der også stod bag 'Pokémon Go', har nu officielt løftet sløret for, hvad deres nye Harry Potter-satsning går ud på.

Og hvis du altid har drømt om at hjælpe din ven Harry i nød - eller sørge for at den magiske verden forbliver hemmelig for normale mennesker – så kan 'Harry Potter: Wizards Unite' muligvis opfylde dine ønsker.

For helt enkelt går spillet ud på at bevæge sig rundt i den virkelige verden, hvor alverdens overnaturlige væsener vil dukke op på din telefon. Og det er så spillerens opgave at sørge for at indfange disse. Eller bekæmpe dem, hvis eksempelvis en ond dementor har fået klørene i den gode Harry, og han har brug for din hjælp.

Præcis som i 'Pokémon Go' fungerer det nye Harry Potter-spil ved, at du bevæger dig fysisk rundt i den virkelige verden, mens din figur tilsvarende flytter sig på kortet på din telefon. Undervejs på din færd vil du så støde på utallige væsner fra J.K. Rowlings forunderlige univers, som du skal kæmpe mod. (© Niantic/Warner Bros.)

Pokémon Go home

Maiken Carlsen er en af Danmarks største Harry Potter-fans, og ifølge hende har det nye Harry Potter-spil gode betingelser for at blive et hit som 'Pokémon Go' var det, da det tog hele verden med storm i sommeren 2016.

- Jeg ser rigtig meget frem til det og tror, det bliver skidesjovt. Jeg er spændt på at se, hvordan de får mediet til at virke. Det kommer uden tvivl til at inkludere og aktivere en masse mennesker, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror da også, man kommer til at kunne spotte folk på gaden, der er på Harry Potter-tur, ligesom man kunne den sommer med 'Pokémon Go'.

Men hype og popularitet er ikke alt, hvis man er Harry Potter-fan.

For Maiken Carlsen er det afgørende for 'Harry Potter: Wizards Unite', at det har mere at byde på, end det var tilfældet med 'Pokémon Go'.

- Der skal være en handling, man føler sig motiveret af. Jeg er spændt på, om der er mere i det, end jeg synes, 'Pokémon Go' havde. Det blev hurtigt overfladisk. Så for mit vedkommende skal der være en god baggrundshistorie, en rød tråd og en handlingsudvikling, der gør det spændende at spille, siger Maiken Carlsen.

Det er ikke kun små, søde væsner, du skal indsamle i 'Harry Potter: Wizard Unite'. Af og til vil du støde på velkendte ansigter fra Harry Potter-universet som eksempelvis Harry Potter selv, der her er ved at tabe en kamp mod en led dementor. (© Niantic/Warner Bros.)

Skeptisk spilekspert: Ingen garanti for succes

Efter sin udgivelse i 2016 er 'Pokémon Go' blevet hentet af mere end 800 millioner brugere verden over. Og på tre år har spillet indtjent godt 20 milliarder kroner.

Men spiludvikleren Niantic, som både står bag 'Pokémon Go' og det nye 'Harry Potter: Wizards Unite', skal ikke begynde at gnide sig frydefuldt i hænderne og få dollartegn i øjnene endnu.

Magnus Groth-Andersen, der er spilekspert og chefredaktør på Nordens største spilmedie GameReactor.dk, mener nemlig ikke, at spiludvikleren kan forvente samme massive succes med det nye Harry Potter-spil, som de oplevede med 'Pokémon Go'.

- 'Pokémon Go' var en realisering af mange fans' store ønske; at komme tæt på drømmen om at komme ud i verden og fange pokémons. Ligesom hovedpersonen Ash tog man sin taske på og drog af sted. Så 'Pokémon Go' lægger sig tæt op ad fantasien, som hele Pokémon-universet er konstrueret omkring, siger han og fortsætter:

- 'Harry Potter: Wizard Unite' har intet med den oprindelige Harry Potter-historie at gøre. I det nye spil skal man rundt og fjerne magiske væsener, som pludselig dukker op i vores verden. Men det, man egentlig drømte om som barn, var jo at være elev på Hogwarts. Så kombinationen mellem univers og spil er ikke så naturlig, lyder det fra Magnus Groth-Andersen.

Han mener, at det er naivt af Warner Bros., der er ejere af rettighederne til Harry Potter-filmene, hvis de tror, de har en ubetinget kassesucces i vente med 'Harry Potter: Wizard Unite'.

- Det er fuldstændig det samme spil som 'Pokémon Go'. Warner Bros. har rakt ud efter Niantic i håbet om, at lynet slår ned to gange samme sted, siger han og fortsætter:

- Umiddelbart er det at strække den lidt for langt, hvis man siger, at 'bare fordi 'Pokémon Go' var succes, så er det her Harry Potter-spil med garanti også', siger Magnus Groth-Andersen og tilføjer:

- Det må tiden vise.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter