Fans har ventet i flere år: Brutalt og blodigt computerspil vender tilbage

Traileren til det kommende 'Diablo IV'-spil er set over fem millioner gange på blot tre dage.

Blizzard Entertainment fortæller, at spillet vil understøtte både solospil og co-op multiplayerspil med andre. (© Screenshot fra youtube)

Savner du at slagte blodige monstre i timevis eller at gennemsøge de mørkeste og mest dystre ruiner for guld?

Så kan du godt glæde dig.

For til dette års Blizzcon 2019 bekræftede Blizzard Entertainment, at de arbejder på et 'Diablo IV'.

Selvom det er godt syv år siden, at det seneste spil i rækken så dagens lys, så tyder noget på, at Blizzard Entertainment ikke har glemt sine 'Diablo'-rødder. Det nye spil imponerer nemlig de få spilanmeldere, der har fået lov at prøve det i en kort demo-version.

- Det her 'Diablo' er det, som jeg vil ha'. Grafikken og mekanikken føles fantastisk. Jeg kan ikke vente til at spille det igen, skriver det internationale spilmedie IGN.

Og de er ikke alene. Kotaku er også imponeret:

- Det har været en 'Diablo'-oplevelse, som jeg virkelig har kunnet lide. Jeg vil helt sikkert tjekke det ud igen. Bag det mørke udseende og den store verden får du det gameplay tilbage, som folk elsker ved 'Diablo', skriver mediet.

Blandt fans er afsløringen ikke gået ubemærket hen. På blot tre dage har fem millioner set traileren til spillet, og den enorme interesse kommer ikke bag på 25-årige Kristian Andersen, der er stor fan af 'Diablo'.

- Jeg tror, hypen er blevet så stor, fordi 'Diablo' er tidsløst. Det er samtidig også et spil, som min generation og mange andre er vokset op med. Det skaber bare en nostalgisk følelse.

Blizzard Entertainment har endnu ikke afsløret en dato for Diablo IV, så indtil videre må fans nøjes med trailere og screenshots fra spillet. (© Blizzard Entertainment)

Spillet holder stadig

Kristian Andersen har spillet 'Diablo' siden start 00’erne, årene hvor 'Diablo II' var ekstremt succesfuldt. På trods af, at 'Diablo II' er 19 år gammelt, så spiller Kristian Andersen det stadig den dag i dag.

- Da jeg startede, spillede jeg 'Diablo II', og det blev jeg bare bidt af. Så har jeg kastet mig ud i andre spil fra tid til anden, men jeg er altid kommet tilbage til 'Diablo II', fortæller han.

Og at Kristian Andersen ofte vender tilbage til spillet, er der en særlig årsag til:

- Først og fremmest så er story-linen virkelig fed, og så kan man både spille med sig selv, men også med andre online. Spillet er samtidig så stort, at du kan gå til og fra det, som det passer dig. Selvom du måske ikke har spillet det i flere år, så er der stadig masser af ting at opleve, hvis du vender tilbage. Mulighederne er enorme, fortæller Kristian Andersen.

25-årige Kristian Andersen har spillet Diablo siden start 00'erne. (© Kristian Andersen)

Plads til forbedring

Den opmærksomme 'Diablo'-kender vil vide, at der også findes et 'Diablo I' og 'Diablo III' i serien, men særligt sidstnævnte har skuffet fans verden over, og det skyldes flere ting, fortæller Kristian Andersen.

- Jeg har snakket med flere, der har været lidt skuffede over 'Diablo III'. Det gælder også mig selv. Slutproduktet var bare ikke efter den standard, man forventede. Det var meget hurtigere at komme igennem, det var nemmere, og så hakkede det også pænt meget. Serveren kunne simpelthen ikke trække det.

Men selvom den sidste store udgivelse altså har været lidt af en skuffelse for fans af spil-serien og Kristian Andersen, så ændrer det ikke på, at han igen ser frem til det nye spil.

- Jeg håber, de kompenserer for de fejl og mangler, der har været ved 'Diablo III'. Drømmescenariet vil være, hvis de kan bygge spillet videre på det, men tilsat de ting der virkelig fungerede i 'Diablo II'. På den måde vil man få et utroligt godt produkt, fortæller han og tilføjer:

- Jeg håber på en rigtig god story-line, og at vi får en fantastisk online-del. De skal have styr på begge ting, men jeg glæder mig satme meget.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk